Bruce Springsteen - In Concert (1993)

Alternatieve titel: MTV Plugged

Label: Columbia

1. Red Headed Woman (2:51)
  2. Better Days (4:27)
  3. Atlantic City (5:38)
  4. Darkness on the Edge of Town (4:40)
  5. Man's Job (5:43)
  6. Human Touch (7:29)
  7. Lucky Town (5:08)
  8. I Wish I Were Blind (5:14)
  9. Thunder Road (5:28)
  10. Light of Day (8:17)
  11. If I Should Fall Behind (4:44)
  12. Living Proof (6:05)
  13. My Beautiful Reward (5:57)
EVANSHEWSON
Blijkbaar niemand's favoriete Springsteen album hier op de site !
Ook het mijne niet. Neen, als live album verkies ik Live 1975-1985 (driedubbel, uit 1986). Voorlopig hét definitief live-document van The Boss.
Maar dat wil nog niet zeggen dat dit een slechte plaat zou zijn.
Het is een integer live album met doorleefde songs, met nogal veel ballads, dat wel.
Is voor mij toch 3.5 ster waard hoor !

avatar van Twinpeaks
Inderdaad geen favoriet van mij ook.Maar door het bonkige Light of Day en de heerlijke gedragen versie van My Beuatiful Reward wel de moeite waard.Je mist overduidelijk de klasse van de E-street Band.Gelukkig maakt The Boss zelf een hoop goed.

avatar van Madjack71
Typisch iets voor hem, om tijdens de hype van unplugged series, juist hij net weer met een versterkte plug aan moet komen. Enerzijds best wel jammer, omdat ik de genoemde nummers, heel gaarne akoestisch uitgevoerd had willen horen.
Anderzijds met de rambam thank you mam uitvoering van Light of Day en liefdevolle uitvoering van My beautiful Reward, geeft het net dat beetje extra. Jammer alleen dat dit kwam in een periode waarin hij de E Street Band niet om zich heen had, maar met m.i een middelmatige backing up band. Die de klassiekers als Atlantic City/Darkness on the Edge of Town en Thunder Road niet kunnen dragen. Verder is Man's job een overbodig nummer en een van de minste van Human Touch.
Zijn minste en overbodigste album uit heel zijn oeuvre.

avatar van rkdev
Deze versie van Atlantic City is heerlijk.

Father McKenzie
Leuk live album van The Boss; De betere nummers van zijn toen recentelijk uitgebrachte albums Lucky Town en Human Touch staan hier toch zo'n beetje op en je moet er die vreselijke blikken productie van die albums er niet bijnemen, dit klinkt allemaal een stuk organischer en doorleefder.
Prima liveplaat, niet zo sterk als zijn driedubbel liveplaat 1975-1985, maar toch méér dan de moeite waard.
Ik herbeluister het album met veel plezier. Yep!

manitobas
Leuke cd, meer niet.
Ik mis vooral het volle geluid van de E Street Band, op de saxofoon van Clarence Clemons na.

avatar van Madjack71
Dat volle geluid miste ik niet alleen op deze 'unplugged', maar ook op de dubbel Human Touch en Lucky Town.

avatar van Marty McFly
rkdev schreef:
Deze versie van Atlantic City is heerlijk.

avatar van Marty McFly
Gisteren na lange tijd weer eens beluisterd en dat is goed bevallen...Ik heb altijd al een zwak gehad voor de Human Touch/Lucky Town periode, waarschijnlijk omdat ik Bruce toen ook voor het eerst live zag. Ik heb dus ook niet de afkeer van de "New Band" die Springsteenfans doorgaans wel hebben.

De versie van "Thunder Road" die hierop staat kabbelt wel een beetje voort. Ik had liever gezien dat "Growin' Up" van dezelfde show was gekozen (nu op b-kant Streets of Philadelphia).

Samenvattend: mooi souvenir van de 1992/93 tour!

avatar van vielip
Ook ik vind de HT/LT periode veel minder erg dan iedereen wil doen geloven! Dit live album bevat zo'n beetje de beste momenten van beide albums maar dan in een versie die veel beter is! Het pareltje I wish I were blind is voor mij echt genieten!!! Tsjonge, wat een geweldig nummer is dat toch! Ik ben het wel met het commentaar eens dat deze band de oude nummers niet zo goed kunnen dragen. Met uitzondering van Atlantic city, wat ik dan weer erg geslaagd vind in deze uitvoering! Later gelukkig mét E-street band ook nog vastgelegd op Live in NYC!!!

avatar van Dungeon
Wel een aardige plaat al vind ik het wel jammer dat het een selectie is en niet het volledige concert. Ook het ontbreken van the E street band is natuurlijk jammer. En sommige nummers vind ik niet veel aan. Al met al een dikke 7.

avatar van vielip
Dungeon schreef:
jammer dat het een selectie is en niet het volledige concert.

Ben ik wel met je eens. Het hele optreden had voor mij absoluut gemogen. Ben het ook wel met je eens dat de E-Street Band gemist wordt maar toch mag ik hier altijd graag naar luisteren. Deze, vaak verguisde, periode bevalt me prima!

avatar van BB King
op albums als Human Touch en Lucky Town mis ik wat, Bruce stem is geweldig en hij gaat er ook helemaal voor, maar ik mis wat, heb hetzelfde bij dit album. Zou kunnen zeggen dat ik de E-street Band mis, maar dat is misschien iets te gemakkelijk gezocht, het zou iets anders kunnen zijn, ik weet het niet, wellicht valt het kwartje ooit nog.

avatar van rkdev
Voordeel van dit album t.o.v. de studioalbums (vooral Human Touch) is dat de nummers hier rauwer en minder geproduceerd klinken. Dat komt de nummers ten goede vind ik.

@BBKing: misschien is het de wat gladdere/gepolijste productie ?

avatar van Rogyros
Ik heb dit album na enkele jaren weer opgezet en hij bevalt me wederom uitstekend! Ja, hij heeft zeker betere live albums op zijn naam staan, maar dat neemt niet weg dat ik dit echt een hele fijne plaat vind. Lucky Town en Human Touch klinken hier uitstekend, een prachtige versie van Thunder Road en ook Atlantic City klinkt heerlijk.

Dikke vier sterren.

avatar van VDB79
Ik vraag me af waarom dit geassocieerd wordt met de MTV Unplugged serie? Was MTV zo desperate voor De Boss?
Ik kan niet zeggen dat het een slechte live plaat is maar ik weet niet of het aan de remastered versie ligt die ik heb maar de sound is te vlak, te gecomprimeerd. Springsteen is hier qua zang en articulatie ook niet op z’n best. En dat is nog zonder het gemis van de E street band te benoemen. Met deze band lijken de songs wat minder tot leven te komen en wat meer inwisselbaar.
Gelukkig heeft hij veel betere live albums zoals Live at the Hammersmith Odeon 1975.

Ik vind wel wat losse tracks van door de jaren geen, Is er nu eigenlijk een echt volledig acoustisch Springsteen album?

avatar van Germ
Germ (crew)
VDB79 schreef:

Probeer deze eens: Stripped Down. Of anders Springsteen on Broadway (ook op Netflix te zien).

avatar van Queebus
Niet het beste wat The Boss live te bieden heeft. Daarvoor is Live '75/'85 of beter nog het Hammersmith 1975 concert. Wel prima te beluisteren al vind ik het geluid wat magertjes. Atlantic City en Darness On The Edge Of Town zijn de hoogtepunten van dit plugged album.