Netsky - Netsky (2010)

Label: Hospital

1. Escape (5:57)

met Darrison

2. Iron Heart (5:56)
  3. Moving with You (4:29)

met Jenna G

4. Secret Agent (5:33)
  5. Mellow (4:40)

met Terri Pace

6. I Can't Hold It (3:56)
  7. Storm Clouds (5:41)
  8. Gravity (4:28)
  9. Let's Leave Tomorrow (4:34)

met Bev Lee Harling

10. Rise and Shine (4:49)
  11. The Magic Russian Bottle (4:46)
  12. Endless Search (4:15)
  13. Lost Without You (5:18)
  14. Pirate Bay (5:38)
tuktak
netsky is een van de snel rijzende sterren in drum n bass land. dit belgische 'jochie' heeft exclusief getekend bij hospital, en dan weet je dat je het gaat maken. hospital staat bekend om zijn zogenaamde liquid drum n bass, oftewel funky, rollend en vrouwvriendelijk dansvloermateriaal.

na een aantal uitgebrachte veelbelovende singles nu meteen al een compleet album. verrassend genoeg ook nog eens allemaal nieuwe tracks (voor zover ik weet). netsky laat er geen gras over groeien wat betreft nieuwe producties.
het gevaar schuilt hem dan vaak in overproductiviteit met een verlies aan originaliteit of kwaliteit.

dit album van netsky is echter continu van een hoog niveau, lekker gevarieerd binnen het genre, maar continu wel onmiskenbaar netsky. erg knap. al met al een lekker album, wat ik in zijn geheel niet snel zal opzetten, maar waarvan de losse tracks bijna allemaal dansvloer- en mixwaardig zijn. toppers op het album voor mij de killer iron heart en het soulvolle mothing with you. het minste is de vocal in mellow (have you ever been mellow...)

avatar van TonyT
Was voorheen niet bekend met Netsky, maar na dat album te hebben beluisterd kan ik met gemak concluderen dat het een fantastisch producer is. Vreselijk lekkere swevende melodielijnen, véél afwisseling, heerlijke drive en ga zo maar door. Favoriet na eerste luisterbeurt was Secret Agent en dat is niet verandert.

Hulde!

Rijnes
Heb er 3 tracks van gehoord, Secret Agent is inderdaad een aanrader! Ga 'm morgen helemaal luisteren.

avatar van Leander1991
frisse plaat, toffe hoes

Ik heb hem via de hospital records webshop. Slechts 10€ met verzending. Ik vond hem namelijk niet in de FRS, waarschijnlijk omdat hij nu pas in de (nederlandse) rekken ligt.

Nu, ik was eerst wat teleurgesteld omdat ik het niveau verwachtte van Tommorow's Another Day en Black and Blue. Ik dacht ook dat ze op de cd zouden staan, helaas. Het was allemaal wat eentonig en geen enkel nummer overtuigde echt. Na nog 2 luisterbeurten heb ik mijn mening herzien en bevat de plaat toch wel een aantal goede nummers zoals de eerste 5. De rest van de cd kan zich imo niet onderscheiden.

Al bij al ben ik blij dat ik de plaat heb gekocht, de DnB scene steunen kan nooit kwaad.

Ik ben trouwens erg benieuwd hoe Netsky het op pukkelpop gaat doen. Hopelijk kan de chille muziek ook op de dansvloer overtuigen

Ik geef 3 sterren voorlopig

sanquin
gaat dit mijn favouriete zomerdansplaat worden? het ziet er wel naar uit....voorlopig even 3 sterren en een beetje

Jammer dat Memory Lane ontbreekt, tof nummer is dat.

avatar van Cinemaniak
Ik ook 3 sterren voorlopig. Niet alle nummer zijn tot nu toe van hetzelfde niveau in mijn oren

avatar van JVT
JVT
heel erg lekker dit! heb em al grijsgedraaid. dit word de perfecte soundtrack voor volgende week op werchter lekker na te chillen snachts, dikke joint erbij heerlijk!!

avatar van chrisvalentin
Zeker geen slecht album, maar ik mis wat muzikale diepgang en gelaagdheid. Het is naar mijn mening vaak net iets te 'simpel'. Verder vind ik het een goede plaat voor mensen die nog niet zo bekend zijn met dnb, zal zeker niet afschrikken. Zelf geef ik voorlopig een 2.5.

avatar van Bardt1980
Na al het overgewaardeerde Pendulum en Sub Focus geweld van de afgelopen jaren... eindelijk weer een lekker fris en fruitig rollend Drum 'n Bass album. Voorlopig even 3,5*, want origineel is het allerminst.
Zit verder wel groeipotentie in. Ben benieuwd hoe hij het live zal gaan brengen op Lowlands dit jaar.

avatar van JVT
JVT
4.5* was wat overdreven. hij zakt naar 3.5, wat nog steeds niet slecht is natuurlijk

Secret Agent vind ik echt een heerlijke plaat. Dat aflopende basslijntje is echt subtiel gedaan.

Ik heb hem vorige week in Oxford (UK) gekocht en daar staat porcelain niet op, maar wel twee andere nummers. Lost Without You en Pirate Bay, apart.

avatar van AOVV
'Secret Agent', 'Storm Clouds' en 'Gravity' zijn goede nummers, de rest weet me jammer genoeg niet te boeien..

2 sterren

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Netsky heb ik altijd wel gewaardeerd maar een heel vol album is mij te veel van het goeie (sowieso bij Drum'n'Bass artiesten). Eigenlijk de enige D'n'B artiest die mij 40 minuten + kan blijven plezieren is Nero .

avatar van Joeri_000
leuk geprobeerd maar overtuigd helaas niet...

misschien na wat meer luisterbeurten want de plaat begint wel lekker

Berichten over Lowlands/Pukkelpop verplaatst naar Netsky

khonnor
dit ventje krijgt in belgie heel veel aandacht en voor één keer onterecht want oh mijn god wat is me dit voor gezichtloze en brave mengeling van lounge, dubstep, drum n bass en "yuck" misplaatste r 'n b.

godverdullemes, d n b en dubstep vragen net om een donker en gevaarlijk randje. dat zomerse chillout gedoe werkt bij mij dus een klein beetje op de zenuwen....

de arsenal van de d n b? maybe....

avatar van R2DeepThroat
jammer dat netsky ondertussen zo commercieel is in België, wat betekent dat over een tijdje iedereen wil dnb zal gaan luisteren. toch goed album waarbij pirate bay, escape, iron heart en gravity de beste nummers zijn.

Jammer van je eerste zin....

Sqritz
Commercieel is het niet, het is gewoon redelijk bekend bij jongeren, dat wil niet zeggen dat z'n muziek commercieel is.

Is echt wel een held hoor, Netsky. En wat een goeie plaat is dit.

avatar van Pol Thys
Ik ben toch al een paar maanden zot van dit album, enkel I Can't Hold On had er voor mijn part niet opgehoeven.

Escape, Iron Heat, Porcelain en Secret Agent ( ) zijn mijn favo's

Buiten Seret Agent Vind ik er niet veel aan.

bro
Netsky is geen grondbrekende DnB-artiest, en dat weet hij zelf ook goed. De reden waarom hij heel wat aanhang heeft in België is omdat hij best erg sfeervolle setjes neerplaatst (wat dus niet te vergelijken valt met een volledige cd aan eigen materiaal ophoesten). Op deze plaat laat hij dan misschien niet veel vernieuwens en gewaagt horen, maar alles staat wel netjes op zijn plaats en er zijn alles behalve overbodige franjes toegevoegd. Wat dus resulteert in een gemakkelijk in het oor liggend, sfeervol plaatje die lekker doorrateld.
Nergens gaat hij echter in overdrive waardoor ik dus ook best begrijp dat sommige DnB-liefhebbers liever iets agressievere plaatjes horen.

bro
Voor de geïnteresseerden, er is een BBC radio1 Essential Mix van Netsky te vinden op het internet, en hij is de moeite waard! Beter dan deze cd, om het zo te zeggen. Ik heb de volle twee uur moeiteloos uitgezeten.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Vind hem toch wel chill, nog steeds niets voor mij om als geheel te luisteren maar het zijn veelal erg lekkere, smoothe dnb nummers .

avatar van Joeri_000
Joeri_000 schreef:
leuk geprobeerd maar overtuigd helaas niet...

misschien na wat meer luisterbeurten want de plaat begint wel lekker

kom er maar even op terug want heb de plaat de magertjes beoordeeld.. had idd meerdere luisterbeurten nodig !!

avatar van Murdoc023
Wie dit lekkere muziek vindt moet zeker ook ff ed solo checke, naar mijn mening de beste breakbeat/drum n bass producer.