Na meerdere luisterbeurten blijft dit toch een zeer sfeervol debuut van Amatorski, ik zie het als een voorproefje van hun kunnen.
'Come Home', in ware oldies-stijl, inderdaad, maar de details maken er een hedendaags liedje van. Neem daar nog de prachtige tekst bij, en je hebt toch een sterk nummer.
'Same Stars We Share' is het tweede nummer, en begint met dat waterige, dromerige pianogeluid, beetje jazzy ook. Mooie stem heeft die zangeres, ze legt er veel gevoel in, vind ik persoonlijk.
'The King' is dan weer een erg mooi, lief nummer, doet me een beetje denken aan de onschuld van First Aid Kit (twee Zweedse zusjes die eerder dit jaar al hun meer dan uitstekende langspeeldebuut afleverden). Tekstueel ook weer meer dan een voldoende, leuk ook dat deze mensen iets afweten van indianenverhalen blijkbaar, daarin is de raaf ook altijd de verrader.
Afsluiter is 'My Favourite Work Of Art'. Dit nummer is, net als de eerste 2, iets voller dan 'The King' (melancholische strijkers!). Dit kan bij sommigen toch wel een gevoelige snaar raken.
Dat ze niet zo maar een nieuw popbandje zijn, bewijzen ze toch op deze EP. Zo overtuigen ze mij in amper 13 minuten van hun veelzijdigheid, en doen me reikhalzend uitkijken naar hun debuut (van lange adem dan).
3,5 sterren, welverdiend