Jewel - Sweet and Wild (2010)

Pop / Country
Label: Fisher Price

1. No Good in Goodbye (3:24)
  2. I Love You Forever (4:25)
  3. Fading (3:35)
  4. What You Are (3:40)
  5. Bad as It Gets (3:54)
  6. Summer Home in Your Arms (2:55)
  7. Stay Here Forever (3:00)
  8. No More Heartaches (2:49)
  9. One True Thing (4:14)
  10. Ten (3:25)
  11. Satisfied (4:09)
avatar van Angelo
In 1995 was ze er opeens, Jewel Kilcher. Haar debuutalbum werd positief ontvangen en verkocht in Amerika alleen al rond de 7,300.000 exemplaren. En dan jaren later is haar populariteit flink dalende. Zowel binnen als buiten Amerika.

Tja, dan zit er nog maar een ding op: het uitbrengen van een country album. Amerika en countrymuziek hebben een band met elkaar, dus dit betekend vaak de redding van iedere artiest, countrymuziek is dan hun 'laatste' strohalm. Dit album werd redelijk ontvangen, verkocht in de eerste week 31,000 exemplaren waardoor het album debuteerde op #11 in de Billboard 200, en momenteel staat de teller op 71,050 verkochte exemplaren.

Jewel kenmerkte zich voor mij altijd doordat ze op ieder album altijd één nummer had dat wereldwijd redelijk goed scoorde. 'Foolish games', 'Standing still' en 'Intuition' zijn daar enkele voorbeelden van. Helaas is op dit album voor mij geen enkele uitschieter te bekennen, het is middle of the road maar dan zelfs aan de matige kant. Soms klinkt het zelfs wat aan de drammerige kant waardoor blijkt dat countrymuziek en Jewel eigenlijk helemaal niet goed samen gaan.

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat dit album zeker geen 7,300.000 keren in Amerika over de toonbank zal gaan. Hoewel dit album op diverse internetfora geclassificeerd wordt als 'country' is het meer 'comtemporary country, iets minder misschien nog zelfs', echt country kan ik het zeker niet noemen.