Shiloh - Shiloh (1969)

Country / Rock
Label: Amos

1. Simple Little Down Home Rock & Roll Love Song for Rosie (3:33)
  2. I'm Gone (4:52)
  3. Left My Gal in the Mountains (3:10)
  4. It's About Time (2:14)
  5. Swamp River Country (5:16)
  6. Railroad Song (4:05)
  7. Same Old Story (2:39)
  8. Du Raison (3:18)
  9. Down on the Farm (2:24)
  10. God Is Where You Find Him (9:26)
avatar van jurado
De band waar Don Henley in speelde voor The Eagles. Typische 60's country-rock.
Is heden ten dage moeilijk te vinden , helaas want ik zou graag een exemplaar in de kast hebben staan.

avatar van blaauwtje
Tot mijn verbazing vind ik deze plaat van Shiloh op mm, bijzondere plaat van de eerste band van Don Henley, een band die bulkt van het talent, naast Henley vinden we hier Al Perkins op steel gitaar( een veelgevraagde sessiemuzikant in de decennia hierna), Jim Norman, die we als arrangeur weer tegen komen op Hotel California, en als veel gevraagde producer, verder bestaat de band uit de neven Bowden(waarvan Richard plaatsgenoot van Henley), later tegenkomend in o.a. de band Blue Steel.

De muziek bestaat uit country rock, de contouren van de latere carrière van Henley begint hier vorm te krijgen, maar ook Al Perkins krijgt de gelegenheid zijn kunnen op de steel gitaar te ontplooien, de close harmony ,waar de Eagles zoveel succes mee zouden hebben krijgt hier langzaam vorm.

leuk weetje, Richard Bowden ging in 2001 met Eagles op Europese Tour ,als gitaar techneut en speelde op het podium een potje gitaar mee op Hotel California.

Een kostbaar kleinood, op vinyl, weliswaar niet de beste kwaliteit, maar dat mag de pret niet drukken.