Magnetic Man - Magnetic Man (2010)

Electronic / Dance
Label: Columbia

1. Flying into Tokyo (3:09)
  2. Fire (4:40)

met Ms. Dynamite

3. I Need Air (4:16)

4. Anthemic (6:09)
  5. The Bug (4:14)
  6. Ping Pong (6:29)
  7. Perfect Stranger (5:57)

met Katy B

11. Crossover (4:16)

met Katy B

12. Box of Ghosts (3:45)
  13. Karma Crazy (4:13)
  14. Getting Nowhere (4:29)

met John Legend

15. Certified Banger * (5:28)
  16. Corner of a Dark Room * (4:29)
  17. I Need Air [Digital Soundboy Mix] * (5:21)

met Angela Hunte

18. I Need Air [Redlight Remix] * (4:19)

met Angela Hunte

19. Perfect Stranger [Benga Remix] * (4:41)
avatar van Oepsje
2 weken geleden voor het eerst de single "I need air" gehoord en meteen verslaafd! De live opname van "Perfect Stranger" was zowaar nog beter en het optreden op Lowlands deed ook overtuigen. Het moge duidelijk zijn ik zit met smart te wachten op dit album van mijn Dubstephelden!

avatar van samslam
Die single 'I need air' maakt mij droevig. Wat een ongelofelijk zeiknummer. En dan doet Skream mee aan deze ongein. Zo klinkt dus Milk Inc./Tiesto wanneer ze hun zielloze muziek naar dubstep proberen te vertalen.

avatar van Ploppesteksel
Magnetic Man: Dubstep's fir...
Met o.m. een antwoord op de ergernis van samslam.

Mooie reactie ploppesteksel

Ik kan niet wachten op het album of de tour for that matter

avatar van Oepsje
Op dit moment aan het luisteren en zeker te spreken over de eerste paar nummertjes

tuktak
ik hoor hier vooral heel erg de nieuwe plaat van skream

avatar van Lennart_M
Op een paar knallers na, een saaaaaaaaaaai gebeuren zeg . Hoe vet ze live ook mogen zijn... 2*

khonnor
mmmmm... dit is wel retecommerciele dubstep vermengd met electro en synthpop. maar, op één of andere wijze aanstekelijk en "a cut above the pack". misschien is het de geweldige productie, of het tor-instinct van deze 3 kleppers?

who knows. voorlopig 3 sterretjes vanwege te schaamteloos commercieel en best wat "saaiheid", maar wel een stukje beter dan wat in belgie wordt aangehaald als één van de toppers in het genre, m.n. netsky

I Need Air vind ik wel tof. Misschien de rest van het album ook maar eens beluisteren.

khonnor schreef:
... maar wel een stukje beter dan wat in belgie wordt aangehaald als één van de toppers in het genre, m.n. netsky

is een geheel ander genre natuurlijk...

avatar van pureshores
de single I need air staat mij ook niet aan, niet door de produktie die ik wel prima vind maar die vocal is een beetje cheesy. Maar een poging om dubstep naar een groter afzetgebied te brengen mag altijd

Ik weet niet of het grote publiek in NL klaar is voor dubstep (net zoals indertijd drum n bass)

Dikke kans dat de (zeer zwakke) track met John Legend op single komt

Je zou dit ook zonder vocals alsnog bij een groot publiek moeten kunnen brengen, beetje jammer.

dat Skream hier aan mee doet maakt niet uit-die heeft zich allang bewezen, net zoals Benga en iedereen moet zn rekeningen betalen

Haha, mooie laatste zin pureshores

dank Freekje

de single Katy on a mission van Katy B (die op Perfect stranger meedoet) is dan beter te doen dan I need air

doen het in engeland prima in de charts ook

denk dat dubstep ook te engels is voor NL-hier moet alles zo schreeuwerig mogelijk en denk dat het tempo te sloom is voor Jan Modaal :)
Maar Gaga heeft al een Rusko remix en iemand als Madonna zou dr wel eens mee aan de haal kunnen gaan

Ach ja, zolang wij, muziekliefhebbers, het maar te horen kunnen krijgen vind ik het best. Dat het dan niet geschikt is voor TMF is jammer, maar goed ik kan er wel mee leven

En inderdaad in Engeland slaat het wel aan, maar ja daar leven ze weer in een maatschappij waar het hitje Fuck You van Cee-Lo Green, Forget You moet heten. Ook een beetje spijtig...

avatar van Oepsje
Eerlijk gezegd kan ik me niet zo vinden in jullie reacties. Hoezo is dit zo rete-commercieel? Ja het is commercieler dan de meeste dubstep, maar zien jullie naast I need air, Perfect Stranger, Going Nowhere en wellicht Crossover echt commerciele tracks op dit album? Commercieel wil mijns inziens zeggen dat het grote publiek de tracks zou kunnen gaan waarderen, maar ik zie mensen niet snel tracks als K-Dance, The Bug of Karma Crazy opzetten, dus zo commercieel is het nog niet.

Daarnaast...waarom staat commercieel gelijk aan slecht...of althans niet goed? Tuurlijk door overmatige airplay gaat een nummer je misschien wat eerder vervelen, dan wanneer je het nummer niet 3 keer per uur zou horen, maar is een track dan echt slecht? Ik heb de cd regelmatig opstaan en kan van veel nummers genieten. I need air doet me niks omdat ik dat te trancy vindt, wat me niet zo ligt en Boiling Water vind ik helemaal niks, maar de overige nummers luister ik stuk voor stuk met groot plezier.

Er wordt hier niet letterlijk gezegd dat commercieel slecht is (wel gesuggereerd). Maar ik snap je punt wel. En dat komt denk ik omdat de mensen op MuMe vaak niet geassocieerd willen worden met commerciële muziek. Want ja, op MuMe zitten muziekliefhebbers dus die luisteren alleen maar naar 'goede' muziek....

En even on-topic, ik moet deze nog steeds een keer beluisteren. Want ik vind I Need Air een prima dubstep-plaat, en die vocals vind ik eerder aanstekelijk dan cheesy.

avatar van pureshores
het album an sich is ook niet retecommercieel als in toegankelijk, maar het Magnetic Man project op zich wel en dat zeggen de 3 zelf ook dat ze willen uitwijden naar een groter publiek zonder aan kwaliteit in te boeten.

Ik vind de video van I need air wel geweldig

tuktak
zelfs diplo is into dubstep momenteel, elementen zullen zeker wel in de mainstream terecht komen binnen aanzienlijke tijd. magnetic man wordt trouwens zelfs gesponsord door de overheid in het verenigd koninkrijk. het rijk wil blijkbaar graag een belangrijke speler blijven op het gebied van electronische muziek. men is daar na de garage enzo ook wel aan een nieuw exportproduct toe wat dat betreft.

avatar van pureshores
het idee Magnetic Man is wel een leuk visite kaartje voor dubstep, aangezien de remix van Skream voor La roux hier min of meer ondersneeuwde-dat was ook een prima invitation track voor onbekenden met het genre. (In for the kill)

Ik zie I need air nu als wat Sincere van MJ Cole voor de UK garage was in 1998, een track die niet inbindt maar wel toegankelijk is en hopelijk meerdere mensen uitdaagt om te gaan zoeken naar meer

@Oepsje, Freekje en tuktak-allemaal prettig onderbouwde meningen

blijf erbij dat Perfect stranger fijner is dan I need air en katy b on a mission

Nu een paar keer beluisterd en ik vind het een niet al te best album (had ik ook wel een beetje verwacht door bovenstaande reacties). Ik vind het vooral niet goed vanwege de saaiheid, het album doet me niet echt wat. En daarnaast is er ook gewoon betere dubstep op de markt. Maar de singles I Need Air, Perfect Stranger, Anthemic en Mad zijn best aardige tracks. Dus het krijgt van mij wel een voldoende, maar 4 goede tracks van de 14 is niet veel...

avatar van Mjuman
Vol verwachting klopt ons hart: o.m. Benga en Skream. Pollens! Nou en dan even de recensie in NRCNext van Hester Carvalho doorgluren: 3* (van een max. van 5) - het kan haast niet vaut gaan in mijn ogen: Hester zit er regelmatig naast en dus moeten die 3 * vast hoger uitvallen.

Maar oj oj, wat valt dit tegen - dit lijkt wel regelmatig dubstep 'lite', 'easy listening dubstep' of 'dubstep meets Sensation' - dit is mij regelmatig veel te mainstream, te commercieel.

Bah en waar Skream leuk begon en met zijn Outside the Box iets anders probeerde te doen lijkt ie nu regelmatig bezig een brug te willen slaan naar die ^%&%!! trance (Anthemic) - en die corny vocals (oa Crossover) zorgen ervoor dat dit geen fijne schijf voor in de schoen is.

Heb een raadsel: Hester Carvalho heeft het over een track 'Certified Banger' en die staat er hier niet bij - zou het recensie-exemplaar een andere versie zijn. Zal nog vaker luisteren voor ik een waardering geef.

Er is ook een 2CD-versie met 2 extra tracks en wat remixes. Daar staat 'ie op. Zie hier:

bol.com | Magnetic Man, Magnetic Man | Muziek

avatar van Mjuman
Als je de eerste track overslaat, is het wel prettige muziek voor in de auto - er gebeurt wel wat; enkele vocalistes (Ms Dynamite) zijn wel aardig. Waarschijnlijk was mijn eerste verwachting te hoog gespannen. Even door blijven draaien, voorlopig 3* - denk niet dat het veel hoger zal worden.

avatar van R2DeepThroat
Goed album, maar eerlijk? Het voelt allemaal zo ongelooflijk snel gemaakt, nauwelijks werk ingestoken. Er zitten ook wat stomme aanvullers bij (Flying Into Tokyo bijvoorbeeld. Wel leuk nummertje, maar heeft niets met het album te maken.) Na Boiling Water is het album slecht en verliest het zijn kracht. Ook wel geldwolven, die Magnetic Mans. 25 euro voor een album? Wauw.

avatar van Ploppesteksel
In MediaMarkt maar 14 euro.

Ik heb het album nog niet helemaal geluisterd, maar ik denk niet dat ik het erg goed zal vinden, afgaande op wat previews. The Bug is wel een lekker nummertje. Laat ze toch maar bangers maken, voor mijn part

avatar van pureshores
als ze met de opbrengsten van dit album alle 3 weer ijzersterke soloplaten maken de komende tijd dan maakt het niet uit.

Dit album opent in Nederland geen brug naar dubstep denk ik-we zitten hier nu met de Guetta hype

avatar van omarvdv
I need air is een lekker toegankelijk nummertje, die iedereen in mijn omgeving heel erg kan waarderen. Zo aanstekelijk dat je bijna bang bent dat het zal verdwijnen op tmf en elk kinderfeestje, grijsgedraaid en verkracht wordt, maar dat is niet zo.. omdat het ergens ook een steengoede plaat blijft.

"We're trying to put emotion into this music," Benga says. "It's not about club smashers or just dubstep fans, this is for a much broader crowd." - Guardian

Prima. Laat ze die Guetta maar lekker van de "troon" af trappen

avatar van omarvdv
* maar het album is verder niet zo spannend!

avatar van pureshores
zou zomaar kunnen dat alle autotuners de kant van I need air opgaan in 2011, die trance riffjes zijn toegankelijker dan "tradiotionele"dubstep.
Het valt nog mee met de mainstream artiesten-dubstep remixen zijn nog geen standaard