Stornoway - Beachcomber's Windowsill (2010)

Pop / Folk
Label: 4AD

1. Zorbing (3:29)
  2. I Saw You Blink (3:50)
  3. Fuel Up (4:22)
  4. The Coldharbour Road (4:29)
  5. Boats and Trains (4:21)
  6. We Are the Battery Human (4:00)
  7. Here Comes the Blackout...! (2:03)
  8. Watching Birds (3:23)
  9. On the Rocks (4:50)
  10. The End of the Movie (4:19)
  11. Long Distance Lullaby (4:19)
avatar van sydbarrett
Deze plaat blijft evenals de demo een beetje nietszeggend en dat vind ik jammer, omdat je aan bepaalde nummers hoort dat deze jongens wel talent hebben om prachtige stukjes muziek te maken..

avatar van Japser84
Lekkere plaat. Mooie stem met prettig accent. De opener 'Zorbing' is wel meteen, vind ik, het hoogtepunt van de plaat.
Maar dat mag de pret van een mooie folkpopplaat niet drukken.
Ben benieuwd hoe ze live zijn. Ik kijk uit naar Haldern Pop.

Ik ben blij dat ze nu op 4AD zitten, want dat andere album van hun kan ik nergens vinden.
Een heerlijk folky sfeertje op dit album.
Deze groep heb ik ontdekt dankzij de VPRO die songs van dit album regelmatig op Radio 6 laat horen.
De eerste 3 songs zijn na 1 draaibeurt alvast mijn hoogtepunten.
Boats and Trains is ook zo'n song die bij mij alsmaar op repeat blijft staan.
Gisteravond zag ik voor het eerst op Youtube de clipjes die bij Zorbing (met die speeltuinattractie), I Saw You Blink (met op het eind dat hoofd ...) horen, een t.v. opname uit programma van Jools Holland en dat ze in een Britse recordstore een paar nummers ten gehore brengen.

Ik wil eigenlijk nooit een maximumscore geven maar ik vind dit album in zijn genre zo geweldig mooi dat ik er gewoon niet onderuit kan.

avatar van OmeWillem
Ik moet zeggen dat ik het gelijknamige album goed vond. Dat het een bandje met potentie is, dat was wel duidelijk. Toch ben ik liedjes naast Zorbing meer gaan waarderen nadat ik ze live heb gezien. Wat erg de moeite waard was overigens.

Dit bandje kan zo groot worden, ik hoop dat ze deze lijn kunnen doortrekken. Tekenend dat de piek van de plaat onmiddelijk in het begin zit, maar misschien wel verstandig daar je geneigd ben de plaat op de laten staan. +4.

avatar van woutorrmusic
Ik vond Fuel Up toch wel een heel mooi nummer (Jools)! Nu de hele cd luisteren....

avatar van hansjuvefan
Sterk debuutalbum. Er zit echt geen enkel nummer in die tegevalt. Deze band heeft potentieel.
Live ook heel aardig trouwens, het was een prima opwarmer voor Beirut.

avatar van woutorrmusic
Goede CD met fijne nummers, maar af en toe een beetje héél doorzichtig...

avatar van coldwarkids
hansjuvefan schreef:
Sterk debuutalbum. Er zit echt geen enkel nummer in die tegevalt.

Inderdaad. Heerlijke rustgevende muziek! perfect album voor lange autoritten, kampvuren / bbq of gewoon voor in je eigen woonkamer!

Prachtige songs!

avatar van GothicBowie
niet altijd even ''origineel'' (kan dat nog) maar lekker fris en monter klinkend songs, leuk album zonder meer

avatar van Suon
Na mijn eerste luisterbeurt zal ik beginnen met 3*
Bij vlagen klinkt het leuk tot soms zelfs goed, maar allemaal wel wat van hetzelfde.

Ik denk echter wel dat dit een groeiplaatje kan worden, net als bij "Mumfred and Sons - Sigh No More". Meerdere luisterbeurten zullen zeker volgen.

avatar van RoyDeSmet
Hele fijne indie-popmuziek met een zwaar accent.
Het accent is af en toe hinderlijk, soms zelfs grappig maar niet irriterend.

'Zorbing' sprak me gelijk aan. Na een aantal luisterbeurten vind ik de veel van de andere nummers bijna net zo goed, dan niet beter.

Het schijnt dat ze de CD zelf geproduceerd hebben en dat is jammer. Dat hoor je namelijk terug en daardoor ontbreekt een beetje het 'eenheidsgevoel' in de nummers.
Een betere producer had deze CD nog mooier kunnen maken. Daarom 3,5 ster.

avatar van Joram
Na lange tijd nog eens boven gehaald. Wat een gevoel. Voor mij een zomeralbum. Mijmeren, jeugd, warmte, geborgenheid, eindeloze landschappen in mijn hoofd,... tijdloos. Weinig albums die mijn gevoelige snaar zo raken. Spijtig dat de band er mee ophield. Ik vermoed dat er geen andere projecten meer opgestart zijn? Voor deze zomer en de reis nog op zoek naar enkele albums met het zelfde gevoel. Helaas nog niets gevonden.

avatar van coldwarkids
Dit zeer vrolijk folky pop debuutalbum hebben ze nooit meer weten te evenaren. Misschien gaan ze met hun langverwachte nieuwe album in september richting hun debuut.