Sleeping Beauties (2009)

Alternatieve titel: Songs We Shouldn't Forget

Label: Universal

1. Bright Eyes - First Day of My Life (3:06)
  2. The Beach Boys - Time to Get Alone (2:40)
  3. Ben Folds - All U Can Eat (3:22)
  4. James Taylor - Something in the Way She Moves (3:03)
  5. Jake Holmes - Her Song (3:47)
  6. Marvin Gaye - Me and My Lonely Room (2:52)
  7. Joe Henry - Shuffletown (5:29)
  8. Eva Cassidy - Kathy's Song (2:47)
  9. Nick Drake - Northern Sky (3:46)
  10. Jeff Buckley - Hallelujah (6:55)
  11. Tom Waits - Soldier's Thing (3:21)
  12. Bettye Swann - Then You Can Tell Me Goodbye (3:47)
  13. Janis Ian - In the Winter (2:32)
  14. Bobby Charles - I Must Be in a Good Place Now (4:07)
  15. Don McLean - Crossroads (3:40)
  16. Ten Years After - I'd Love to Change the World (3:40)
  17. Jim Croce - Time in a Bottle (2:27)
  18. JW Roy and The One Night Band - Broken Wings (3:40)
  19. Gianmaria Testa - Come Di Pioggia (3:50)
  20. David Bowie - Wild Is the Wind (6:00)
  21. Bill Withers - Sweet Wanomi (2:35)
  22. Harry Nilsson - Turn on Your Radio (2:41)
  23. Karla Bonoff - If He's Ever Near (3:17)
  24. The Band - It Makes No Difference (6:34)
  25. Willis Alan Ramsey - Muskrat Candlelight (3:24)
  26. Blaze Foley - Clay Pigeons (3:59)
  27. Shawn Colvin - The Facts About Jimmy (5:26)
  28. John Gorka - Love Is Our Cross to Bear (4:17)
  29. Gene Clark - For a Spanish Guitar (5:01)
  30. Elton John - Tiny Dancer (6:17)
  31. Howard Tate - Get It While You Can (2:47)
  32. Jeroen Zijlstra - Durgerdam Slaapt (3:55)
  33. Fairport Convention - Who Knows Where the Time Goes? (5:11)
  34. Elliott Smith - Say Yes (2:16)
  35. Etta James - I'd Rather Go Blind (2:36)
  36. Cowboy Junkies - Misguided Angel (4:55)
  37. Teitur - I Was Just Thinking (3:34)
  38. George Kooymans - South Side Lady (3:06)
  39. King Crimson - Cadence and Cascade (4:10)
  40. Colin Blunstone - Keep the Curtains Closed Today (2:53)
avatar van BoyOnHeavenHill
Altijd toe te juichen wanneer vergeten briljantjes weer eens worden afgestoft. Een mooie verzameling vanaf de sixties doorheen de popgeschiedenis tot nu, dus interessant voor zowel oude als nieuwe oren. Grofweg vallen de bands uiteen in drie categorieën; er staan flink wat obscure artiesten op (Bettye Swann, Willis Alan Ramsey, Blaze Foley, John Gorka, Teitur – allemaal namen die mij persoonlijk niets zeggen), en ook behoorlijk wat inmiddels-niet-meer-dan-redelijk bekende bands (James Taylor [de man op de hoes], Karla Bonoff, Gene Clark, Fairport Convention, King Crimson – voor mij en liefhebbers uit mijn generatie zelfs tamelijk gróte namen, maar ik geloof niet dat je ze dagelijks op de radio hoort), maar de Beach Boys, David Bowie, The Band en Elton John horen op deze compilatie eigenlijk niet thuis, ook al staan er van hen dan (iets) minder bekende nummers op (voor zover dat kan met artiesten van hun statuur), en Jeff Buckley's versie van Hallelujah is inmiddels ook al geen sleeper meer. Maakt niet uit, een interessante collectie waarmee een hoop graafwerk kan worden ingezet. Wel een enigszins scheve verhouding tussen solo-singer/songwriters (34) en bands (6), maar misschien mag je dat verwachten met Leo Blokhuis als samensteller.

avatar van Venceremos
I'd Rather Go Blind is een knijter van een soulstandard, tot in de eeuwigheid gecoverd. En wat doen die hedendaagse Nederlandse artiesten hiertussen?

avatar van Twinpeaks
Mooie grabbelton van Blokhuis. Ik had liever wat obscure pareltjes gezien dan Tiny Dancer en Wild is the Wind en ook Hallelujah komt me mijn neus uit. Voor de rest een leuke ontdekkingstocht en het heeft mij ook wel albums doen aanschaffen van artiesten hier vertegenwoordigd. 4 en halve ster voor deze.