Danzig - Deth Red Sabaoth (2010)

Rock / Metal
Label: AFM

1. Hammer of the Gods (5:20)
  2. The Revengeful (4:10)
  3. Rebel Spirits (3:58)
  4. Black Candy (4:08)
  5. On a Wicked Night (4:02)
  6. Deth Red Moon (3:58)
  7. Ju Ju Bone (4:45)
  8. Night Star Hel (6:42)
  9. Pyre of Souls: Infanticle (3:18)
  10. Pyre of Souls: Seasons of Pain (7:17)
  11. Left Hand Rise Above (4:22)
avatar van Mr. B
Eerste drie nummers dacht ik , waar gaat dit heen, maar bij Black Candy komt de ommekeer. Voordeel is dat het weer een album is zonder fratsen of rare stemvervormingen. Weer terug naar het rock/metal geluid uit de begintijd. De stem van Danzig komt niet altijd even goed uit de verf, maar dat is eigenlijk altijd wel zo geweest, het is natuurlijk geen top zanger. De gitaarlijnen van Tommy Victor zijn overal goed aanwezig in traditionele Danzig stijl, maar wel met dat typische ¨Prong¨ geluid, noem ik het maar even voor het gemak.

Favorieten zijn Ju Ju Bone en het Pyre Of Souls tweeluik. Verder heeft Night Star Hell een einde dat zo op een van de eerste twee albums had kunnen staan, alleen mis ik dan wel weer de klasse van Chuck Biscuits op drums. Zeker geen slecht album, dat lekker stevig rockt met de vertrouwde Danzig sound.