Judas Priest - Metal Works (1993)

Alternatieve titel: '73-'93

Label: CBS

1. The Hellion (0:37)
  2. Electric Eye (3:43)
  3. Victim of Changes [Live] (7:22)
  4. Painkiller (6:05)
  5. Eat Me Alive (3:34)
  6. Devil's Child (4:46)
  7. Dissident Aggressor (3:08)
  8. Delivering the Goods (4:15)
  9. Exciter (5:03)
  10. Breaking the Law (2:33)
  11. Hell Bent for Leather (2:38)
  12. Blood Red Skies (7:49)
  13. Metal Gods (4:06)
  14. Before the Dawn (3:21)
  15. Turbo Lover (5:32)
  16. Ram It Down (4:48)
  17. Metal Meltdown [Edit] (4:15)
  18. Screaming for Vengeance (4:43)
  19. You've Got Another Thing Comin' (5:07)
  20. Beyond the Realms of Death (6:52)
  21. Solar Angels (4:01)
  22. Bloodstone (3:52)
  23. Desert Plains (4:30)
  24. Wild Nights, Hot & Crazy Days (4:39)
  25. Heading Out to the Highway [Live] (4:40)
  26. Living After Midnight (3:26)
  27. A Touch of Evil (5:44)
  28. The Rage (4:42)
  29. Night Comes Down (3:59)
  30. Sinner (6:42)
  31. Freewheel Burning (4:23)
  32. Night Crawler (5:46)
Erg goede verzamel plaat, ik geef 5*

* ook de hoes is erg

DutchViking
De meest complete Priest-verzameling die ik tot op heden tegen ben gekomen. Songkeuze is uitstekend.

Een goed verzamel album met goede nummer keuze. Hoewel ik toch een paar nummers mis van het ram it down album (ondergewaaderd album).

Maar ik zie een foutje in de lijst zo ken ik namelijk geen nummer genaamd judas priest, ik denk dat dit het nummer night crawler moet zijn. Voor de rest is het wel kloppend.

mugken
Heerlijke verzamel plaat, ook een coole cover.
Maar ik mis wel een paar songs.
Raar want ik heb hem in de remasters version en er staan 32 nummers op en geen een dubbel er staan ook andere nummers op.

Geweldig verzamel werk.
Ik raad iedereen aan die nog geen platen van priest heeft deze aan te schaffen, je bent direct verkocht.

In het boekje staan ook leuke quote's van de bandleden over de nummers.

avatar van Eddie
Absoluut, het mooie is dat een verzamelwerk is dat door de band zelf is samengesteld en niet door de platen maatschappij, vandaar ook dat nummers als "Ripper" bijvoorbeeld ontbreekt, dit was mij eerste plaat van Priest en ik moet zeggen dat ik tot nu toe nog geen beter overzicht heb gezien.

avatar van Gommans
Knappe hoes! vol met stukjes albumhoezen.
Verder heerlijke verzamelaar, lekker op de fiets .

avatar van Rockfan
@Eddie: Wat is er dan mis met ripper

Joy
niks, verre van

avatar van Dexter
Kijk, zo moet een verzamelaar eruit zien
Mooie hoes trouwens.

avatar van AGE-411
Eigenlijk zijn alle Judas Priest hoezen uit deze tijd buitengewoon zalig.

Deze is ook best zalig, ik moet deze t-shirt hebben: afbeelding van de singel van A TOUCH OF EVIL

avatar van notsub
Uitstekend overzicht van het werk van de Metal Gods. Je kunt altijd wel een nummer bedenken wat je er ook op had willen zien, maar hier is gewoon sprake van uitstekende keuze van de songs. Oud en recenter werk, snelle songs, ballads, alle hoogtepunten van Priest komen langs en dat twee CD's lang.

avatar van B.Robertson
15jaar geleden gekocht, maar wat een vreemde volgorde is dit. Ik mis Eat me alive en Delivering the goods. En ook nog eens Metal gods en Devil's child. Meer dan de helft van Screaming for vengeance staat er op.(De minderen: Take these chains en Pain and pleasure niet.) The hellion/ Electric eye komt goed tot zijn recht: Openingsnummer voor iets groters, Victim of changes. Als intro doet The hellion me niet zoveel, Dan hoor ik liever The ides of march van Iron maiden. Electric eye hoor ik net zo lief als Eat me alive. Ridin'on the wind staat hier niet op, maar wel op Halford live. You've got another thing comin'is een geslaagde,pittige single die ik veel meer kan waarderen dan bijvoorbeeld Iron maiden/ Wasted years en Scorpions/ Wind of change. Het venijnige Devil's child zit knap inelkaar. Tijdens de coupletten vallen de teksten precies samen met de gitaarakkoorden, daarna hoor je even alleen bas en drum. Bloodstone en Screaming for vengeance zijn gewoon wel goede nummers. Tot zover mijn aanvullende S.F.V. recentie. Op Metal works staat een edit versie van Metal meltdown, het intro mist.Geeft niet, des te eerder kan de pret beginnen. Heel mooi dat Night comes down er op staat. Het is een (goede) verzamelaar dus vier sterren volstaan.

avatar van freakey
Het meest perfecte Judas Priest overzicht, als je deze bezit hoef je niks meer van Priest te kopen....

avatar van ricardo
Pracht verzamelaar inderdaad, hier staan alle essentiele nummers van JP eigenlijk wel op, zelfs Dissident Agressor die op bijna geen enkele andere verzamelaar van Priest staat.

avatar van Brutus
De volgorde zoals hierboven beschreven klopt niet helemaal.

Na painkiller komt;
-metal meltdown
Daarna klopt het weer

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
@ Brutus, ik heb deze morgen een correctie ingediend. Ik heb hiervoor drie andere bronnen:
mijn cd Columia 473050 2, Wikipedia: klik en Metal Archives: klik. Kraker van een verzamelaar.

avatar van vielip
Mijn eerste Priest album en wat voor één! Geweldige verzamelaar!!

avatar van Edwynn
Dit is prima verzamelaar met veel Priestkrakers. Omdat CBS de rechten niet heeft van De eerste twee albums zien we geen Ripper of Tyrant en Genocide. Wel de Unleashed In The Eastversie van Victim Of Changes. Wie de studio-albums heeft mag het overslaan.

Zelf heb ik alleen de VHS versie. Daar staan alle promovideo's op. En dat is eigenlijk niets bijzonders.

avatar van james_cameron
Fijne verzamelaar, dit dubbelalbum met 32 tracks, samengesteld door de band zelf. De meeste klassiekers komen langs (wat gelukkig overwegend ook de beste songs zijn), maar natuurlijk mis je hier en daar wel een bepaalde favoriet. Dat zul je altijd houden met verzamelaars. Ik mis bijvoorbeeld Riding On The Wind, Jawbreaker en The Sentinel. Die verdienen toch wel een plekje, zou je zeggen. Zeker wanneer een flutsong als Wild Nights, Hot & Crazy Nights wel is toegevoegd. Verder weinig op de tracklist aan te merken.

avatar van ricardo
Hier staat zelfs dissident aggressor op, mijn favoriete priest nummer uit de jaren 70

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Metal Works zal ik ergens wel in de loop van 1993 hebben gekocht ofschoon het op zich een niet zo interessante verzamelaar is met niets nieuws onder die zon die een beetje meer mag schijnen de komende maanden. Ik vermoed dat de aankoop kwam omdat mijn JP verzameling eerder beperkt was tot de reeks albums vanaf Screaming for Vengeance tot en met Painkiller. Dat is ondertussen al lang opgelost.

En toch, het blijft leuk om een selectie nummers te horen van hun eerste twintig jaren, opmerkelijk is het toch dat ze ook al meer dan vijftig jaartjes meegaan, met de nodige ups and downs. Een verzamelaar of een livealbum blijft vooral leuk, voor mij, de zaterdagmorgen met zijn huishoudwerk en administratieve papierslag. Het is tevens een afsluiting van de eerste periode met de Metal God, Rob Halford. De periode met opvolger Tim Owens draag ik geen zo'n warm hart toe, maar Rob kwam later terug.

Geen Greatest Hits is het natuurlijk, dat zeggen ze ook in het begeleidend boekje. Stel je voor, een Metal groep met “hits”. Wie Metal een warm hart toedraagt, jong en oud, kan hier instemmend knikken met de tracklist, waar je altijd iets zult missen, maar waar je ook een flink aantal klassiekers zult vinden, waarvan de meeste nog even fris klinken als in de begintijden, behalve dan misschien de nummers uit de albums Turbo en Ram It Down, maar dat is een verhaal voor bij die albums zelf. Ook hier staan zo'n aantal mindere zeperds.

Verzamelaars genoeg bij Judas Priest, maar ik onthoud voor later vooral Metalogy, die ik niet heb gekocht, we hadden toen al andere (en goedkopere) virtuele mogelijkheden, die later toch zorgden voor een flink gat in de hand met al die aankopen van lp's en cd's, herkenbaar allicht.

avatar van ricardo
Dit is en blijft voor mij de perfecte verzamelaar van Judas Priest, zo ongeveer alle topnummers staan erop.Ik heb met Priest hetzelfde als ik met Kiss heb, een vaak wat wisselvallige band, maar soms ook met steengoede nummers. Met deze, en het live album Unleast in the East, en de reguliere albums Screaming, Defenders en Painkiller kom je een eind, maar het nieuwste album mag er ook beslist wezen. Nu Nostradames en Firepower nog eens compleet beluisteren, want de laatste jaren zijn ze wel weer steeds beter gaan spelen.