Dead Letter Circus - This Is the Warning (2010)

Australiƫ
Label: Warner Bros.

1. Here We Divide (5:07)
  2. One Step (3:28)
  3. Big (3:41)
  4. Space on the Wall (3:57)
  5. This Long Hour (4:27)
  6. Cage (4:44)
  7. Reaction (3:45)
  8. The Drum (6:15)
  9. The Design (5:45)
  10. Next in Line (3:23)
  11. Walk (4:10)
  12. This Is the Warning (4:47)
Een vergelijking met Karnivool lijkt onvermijdelijk. Beide bands Australisch, progressief van aard, hoog zingend. Toch doet Dead Letter Circus het een stuk anders (en beter).

Die Karnivool vergelijking drop ik straks gelijk, maar moet nog even kwijt dt die band iets teveel geproduceerd is, waardoor het niet meer als een band klinkt. Terwijl ik denk dat deze gasten live heel goed uit de verf zouden komen. DLC is ook wel geproduceerd, maar behoud het bandgevoel.

Dead Letter Circus klinkt als een kruising tussen Circa Survive en A Perfect Circle, vooruit ook een beetje Karnivool. Btekent dus dat de band meer song gericht te werk gaat. De sound kent ook nogal wat electronic invloeden op de achtergrond, leuke toevoeging.
Hoewel de productie wel echt als een productie klinkt is het bandgevoel wel aanwezig (denk Circa Survive). Luistert makkelijk weg en gaat zelfs aardig fel tekeer.

Een verlaging zit er nog wel in, maar het album is te leuk momenteel.

avatar van Tijmennn309
ThirdEyedCitizen schreef:

Een verlaging zit er nog wel in, maar het album is te leuk momenteel.

Een vergelijking met Karnivool is naar mijn mening totaal overbodig. Dit plaatje neigt meer naar alternatieve rockmuziek, terwijl Karnivool veel meer prog is. Karnivool blinkt uit in het schrijven van diverse nummers met rare maatsoorten, complexe gitaarsolo's. Dead Letter Circus is meer recht toe recht aan. Neemt niet weg dat dit een lekker plaatje is.

avatar van Papartis
Luister ook eens naar Floating Me.

Nieuwe band met leden van Cog, Scarymother en Karnivool.

Deze band staat in het voorprogramma van Death Letter Circus in Australie.

avatar van Henjo
Idd, een beetje zoals Karnivool, en dan nog iets poppyer. Iets kortere, meer rechtlijnige nummers. Maar wel vet, af en toe net iets te voorspelbaar. Maar desalniettemin een goede plaat!

avatar van james_cameron
Wat een fijne band is dit zeg. Ik kende deze australiërs nog niet, tot ik vorige week een recensie las van hun recente tweede album, The Catalyst Fire. De licht progressieve rock met poppy insteek en aangename electronische details gaat er in ieder geval in als koek. Het songmateriaal is van hoog niveau, net als het vakmanschap van de band. Prima zanger ook. Snel door dus naar het nieuwe album!

Via Caligula'sHorse en karnivool ben ik terecht gekomen bij deze ook Australische band. Hun muziek ligt ook in dat straatje. Maar ook de U2 (gitaar)invloeden liggen er dik op. Het kenmerkende gitaarwerk van de Edge is geheid een inspiratiebron! Ook deze band kent een zeer opvallende rol voor de drummer net als de eerder genoemde bands. De hoge zang klinkt soms een beetje gekunsteld en soms wat zenuwachtig, Het hele album uitzitten is echter geen enkel probleem. Mijn schijfje heeft 16 nummers das meer dan de 12 van hierboven. De extra 4 zijn tremors-The Mill-Disconnect and apply-Lines!! En een dvd met wat clips.Lekker dat ze al een aantal albums uitgebracht hebben, hoef je niet te wachten op nieuw werk!