Stratovarius - Destiny (1998)

Finland
Label: T&T

1. Destiny (10:14)
  2. S.O.S. (4:13)
  3. No Turning Back (3:59)
  4. 4000 Rainy Nights (6:00)
  5. Rebel (4:14)
  6. Years Go By (5:14)
  7. Playing with Fire (4:15)
  8. Venus in the Morning (5:36)
  9. Anthem of the World (9:32)
  10. Cold Winter Nights * (5:13)
  11. Dream with Me * (5:12)
  12. Blackout * (4:11)
  13. Destiny * (8:20)
  14. Paradise * (5:36)
  15. Speed of Light * (3:23)
  16. S.O.S. * (4:31)
  17. Anthem of the World * (8:53)
  18. Forever * (6:19)
  19. Black Diamond * (6:47)
  20. The Kiss of Judas * (6:03)
  21. Distant Skies * (4:16)
  22. Forever * (4:14)
avatar van RuudC
Het zevende album in de Stratovarius marathon, maar het eerste album dat ik in de kast heb staan. Het oude werk is lastig te vinden in elk geval en dat is eigenlijk best zonde. Stratovarius gaat alle albums gelukkig opnieuw uitbrengen en Destiny heeft als eerste een opknapbeurt gekregen. Prachtige uitgave, kan ik je zeggen.

Het album is dan ook geweldig. Zit ijzersterk in elkaar en levert een flink aantal topnummers af. Zo geïnspireerd heeft Stratovarius nog niet eerder geklonken. De band is fenomenaal op elkaar ingespeeld, klinkt als een team. Je hoort dat ze elkaar de ruimtes gunnen, maar ook fantastisch samenspel hebben. Enkel de ballad Years Go By doet me weinig. Verder neemt is de muziek wat langzamer dan op Visions het geval is. Donkerder misschien ook wel. So far is dit Stratovarius op z'n best. Dit is hoge kwaliteit power metal.

Tussenstand:
5. Twilight Time
6. Fourth Dimension
7. Fright Night

avatar van lennert
Slechts een enkele ballad bevalt niet helemaal (Years Go By), maar buiten dat heb ik het eerste Stratovarius-album gevonden waar ik praktisch non-stop een 'yes!'-gevoel heb. Destiny is de bevestiging dat bij Stratovarius vaak de titeltracks het beste zijn (Dreamspace, Visions, Destiny, Infinity etc.), maar het gaat vanaf SOS non-stop lekker door. 4000 Rainy Nights en Venus In The Morning zijn nota bene erg goeie ballads en ook afsluiter Anthem Of The World mag er zeker wezen. Destiny is in dat opzicht een album dat met gemak de blauwdruk laat zien van andere powermetalalbums als Ecliptica van Sonata Arctica of de Avantasia Metal Opera's. Topwerk.

Voorlopige tussenstand:
1. Destiny