Wet Wet Wet - End of Part One (1993)

Alternatieve titel: Their Greatest Hits

Label: PolyGram

1. Wishing I Was Lucky (3:52)
  2. Sweet Little Mystery (3:42)
  3. Angel Eyes (4:29)
  4. Temptation (3:58)
  5. With a Little Help from My Friends (2:37)
  6. Sweet Surrender (4:22)
  7. Broke Away (3:58)
  8. Hold Back the River (4:43)
  9. Stay with Me Heartache (4:08)
  10. This Time (4:14)
  11. Make It Tonight (4:04)
  12. Put the Light On (3:56)
  13. Goodnight Girl (3:38)
  14. More Than Love (4:20)
  15. Lip Service (4:27)
  16. Blue for You [Live] (5:15)
  17. Shed a Tear (4:38)
  18. Cold Cold Heart (4:12)
  19. Love Is All Around * (3:59)
avatar van musicfriek
Er klopt geen hout van deze tracklist, zal het zo even aanpassen. Lang niet meer gehoord, deze jongens, zitten best wel leuke nummers tussen

avatar van Tribal Gathering
Sorry Friek, dit vind ik dus helemaal niets.

En Love Is All Around mag samen met andere doodgedraaide hits zoals You're Beautiful, een heleboel fietsen, kabouter Plop en Dromen zijn Bedrog verbannen worden naar de planeet Mars.

avatar van musicfriek
Ik vind de stem van Marti Pellow anders goed te pruimen hoor. Lekker soulachtig. Met Love Is All Around noem je wel hun meest erge nummer ooit ja Wat een gigantische hit was dat toen.

Maar juist hun kleinere hits zoals Temptation, Sweet Little Mystery en Sweet Surrender zijn nog prima te luisteren.

En mijn persoonlijke favoriet: Goodnight Girl, wat een geweldige zang in dat nummer

Gladjakkermuziek van het ergste soort. Sweet Surrender is inderdaad goed te pruimen, maar daarna (en daarvoor eigenlijk ook al) is het niet te doen. En dan is er ook nog dat verschrikkelijke nummer van die verschrikkelijke film Four Weddings & A Funeral...

avatar van LucM
Van hitgroepen als "Wet Wet Wet" volstaat een compilatie-CD voor mij. Met de gladde productie heb ik het moeilijk, maar deze band is wel best te pruimen vanwege de soulvolle stem van Marti Pellow en hun gave close-harmony zang. Met een soberdere productie en begeleiding zouden de vocalen nog beter tot hun recht zijn gekomen.
Beste nummers vind ik "Angel eyes", "Sweet surrender", "Broke away" en "Goodnight girl". Tja, hun versie van "Love is all around" van the Troggs vind ik ook minder, maar als gigantische hit kan die natuurlijk niet ontbreken.

EVANSHEWSON
Ik treed LucM bij, de stem van Marti doet de balans nog wat naar het positieve overhellen, de productie is helaas erg glad, het klinkt hier vaak erg gedateerd, dat krijg je met zulke gladde producties...
De remakes van Love Is All Around (Troggs dacht ik??) en With A Little Help From Our Producer vind ik niet echt geslaagd, neen, dan liever de originelen!

**1/2

Fantastisch verzamelalbum, maar als country-rock fan ben ik een vervent aanhanger van hun latere Picture This album. respect voor deze schotse band prima producties, kwalitatief hoog muzikale tracks, en natuurlijk een ongeloofelijk goede zanger. moet ik wel zeggen dat ik liever naar een live album van de wets luister dan een studio album. dan komt de essentie van de nummers nog beter naar boven.
With a little help.... is hun allereerste nr 1 hit in de UK maar dat is het enige nummer dat ik helemaal niets vind.

avatar van Carebo
Deze (hits)verzameling is de enige cd van WWW die in mijn collectie te vinden is. Staan enkele goede nummers op, die beslist nog steeds fraai klinken.

Favorieten zijn: Sweet Little Mystery, Whith A Little Help ..., More Than love en het sublieme Love Is All Round!

avatar van bikkel2
Typische Boyband met een te glad gehalte . Wel inhoudelijker dan menig andere Boyband uit die periode. Maar de bedoelde Pop/Soul die Wet Wet Wet tracht te brengen is mij net iets te zielloos en te gemaakt .
Love Is All Round is een aardig nummer , maar na een nummertje of 4 achter elkaar gehoord te hebben ben ik wel klaar met deze band .

Father McKenzie
Deze heb ik. Dateert nog van de tijd dat ik wel eens deejay op café speelde, en dan moest je daar soms wat uit draaien... ik vind er niet veel aan, confectiepop, niet doorleefd, oppervlakkig, en aalglad;
Hun versie van With a Little Help From My Friends van the Beatles, is gewoon slecht; niet geïnspireerd, gewoon klakkeloos nagezongen, ze doen er niets mee, grote rommel, sorry. Ik ga dit album nog wel eens op een rommelmarktje verkopen voor een appel en een ei, wat staat dit eigenlijk nog in mijn platenrek te doen?

avatar van LucM
Dit album heb ik ook nog in mijn bezit en na lange tijd heb ik hem eens gedraaid (de groepsnaam past trouwens perfect bij het weer van gisteren en vandaag).

Vocaal vind ik het OK mede vanwege de soulvolle zang van Marti Pellow. Wet Wet Wet is ook een heuse band (uit Schotland) die de songs zelf schrijft, inzingt en begeleidt en heeft ook meer allure dan de gemiddelde boysband. Het grote minpunt van hun muziek en ook reden waarom deze band niet serieus wordt genomen is (wat ik in een eerder bericht zei) de wel erg gladde productie dat afbreuk doet aan hun soul. Wel typisch voor de hitparadepop van die periode.

De meeste songs mogen er zijn maar de covers With a Little Help From My Friends en Love Is All Around vind ik wel slecht en inspiratieloos.

Picture This had ik ook nog en heb ik onlangs weggegeven, met deze (wel goed samengestelde) compilatie heb ik genoeg van deze band.

avatar van Fatalist
Ik krijg 'Love is All Around' niet uit mijn hoofd.

avatar van TheodeBruin1972
Prachtige close harmony, had de debuut-cd en de dubbelaar uit 1992 al in de kast naast de singles Sweet surrender en Broke Away, maar deze misstaat er zeker niet bij. Gisteren voor prikkie aangeschaft.

Pellow is heel goede zanger, hemelt het goed op en vraag me dan wel eens af waarom zo'n talentvol heerschap niet aan de bak komt (of wil komen?) in het muzieklandschap.... maar okay, genoeg gezever; deze verzamelaar is **** waard voor mij

De man had een flinke drank- en drugverslaving, ik denk dat dat wel een grote rol heeft gespeeld.

avatar van Funky Bookie
Deze verzamelaar maakt de losse album eigenlijk overbodig. Alle sterke nummers staan erop en bij herbeluistering realiseer ik me weer hoe krachtig Pellow zijn stem is en dat hij eigenlijk de reden is dat WWW niet een glad popgroepje is.

avatar van Bubblez
Ik vind het a la 2024 nog steeds leuk allemaal. Vooral Broke Away had ik lang niet gehoord en die vind ik fijn naast de bekende singles. Jammer dat Marti Pellow vervangen is bij Wet Wet Wet.