Slum Village - Villa Manifesto (2010)

Label: E1

6. 2000 Beyond (2:53)

met J Dilla en ?uestlove

7. Dance (2:45)

met AB

8. Don't Fight the Feeling / Daylight (7:24)

met Dwele

9. Um Um (3:33)

met Keys

10. The Set Up (3:51)
  11. The Reunion, Pt. 2 (3:09)

met Illa J

12. Where Do We Go from Here (2:52)

met Little Brother

13. We'll Show You (2:46)

met Illa J en AB

14. Stereo * (3:15)

met Illa J

15. Dope Man * (3:51)
  16. Nitro * (3:13)

met Young RJ

avatar van MJ_DA_MAN
Hopelijk veel Black Milk-beats . Wel netjes dat Dilla en Baatin op de hoes worden vermeld.

Relax
Dit album lijkt me erg vet, ben erg benieuwd hierna.

avatar van Sjoerd_
Dope, met Phife. lang niets meer van gehoord.

P-DawG
Inderdaad en De La Soul er ook nog bij... dat moet wel een dope nummer worden.

MJ_DA_MAN schreef:
Hopelijk veel Black Milk-beats .
Ik hoop het ook, ik ben alleen bang dat hij er niet opstaat, zij naam is nog niet genoemd in dezelfde adem met het album...
The album also features Dwele, De La Soul, Little Brother, Colin Munroe and Phife and production by Young RJ, J. Dilla, Dave West, Hi Tek, and Mr. Porter. The first single, "Faster," features Colin Munroe and was produced by Young RJ will be serviced to radio shortly.

Ook jammer: Dope man zou op het album verschijnen met een extra verse van Elzhi. Dit lijkt echter niet door te gaan.

avatar van MJ_DA_MAN
Illa J is toch ook lid? Waarom staat ie dan niet op de hoes?

Improvision
Staat hier nu ook een productie op van een 'amateur'-producer? Ik herinner me toch dat Slum Village zo een actie deed waarbij je beats kon insturen...?

MJ_DA_MAN schreef:
Illa J is toch ook lid? Waarom staat ie dan niet op de hoes?
Hij is nooit lid geweest, hij is gewoon betrokken geweest bij het opname-proces van het album en dat is door velen verkeerd opgevat.

boomkat
Klinkt als Black Milk.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is trouwens het laatste album van de groep.

boomkat
It better be good! (ja ik luister nog steeds hiphop).

peace.

ps. Slum Village altijd zeer fijn gevonden .

avatar van MJ_DA_MAN
Nou ja, er zou nog een album uitkomen met Black Milk beats en nog een met beats van Dilla (lees: Dilla-restjes), en daar keek ik toch meer naar uit dan dit, vooral het album met Black Milk natuurlijk.

groente12
Lock it down klinkt heel erg fijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Hier zie ik tracks tussenstaan die niet in deze tracklist voorkomen?

avatar van Timo710
Okay, het hele album kan je nu luisteren op SLUM VILLAGE - VILLA MANIFESTO EP IN STORES NOW op MySpace Music â€" Gratis gestreamde MP3â€%u2122s, fotoâ€%u2122s en Videoclips

Ook zijn er video's uitgekomen van Faster en Reunion 2. Op Reunion 2 staat eLZhi niet, iets wat ronduit belachelijk is, gelukkig is hij verder wel ruim verantwoord op het album.

avatar van Stapler
Improvision schreef:

Nee en ook geen Black Milk check wiki maar.

avatar van Bedorvenkebab
Scheming Klinkt beter dan ik verwacht had.

@ Stapler: Op Wiki staat ook een andere tracklist dan hier, Illa J en ?uestlove worden daar ook gastartiesten genoemd.

avatar van pascal83
Stapler schreef:

Nee en ook geen Black Milk check wiki maar.

Wie is Dave West dan? Die beat van hem klinkt in ieder geval wel erg amateuristisch.

Improvision
Ik denk dat dat Supa Dave West is.

Okay,

Het label weerhoud eLZhi van deelname in interviews, videoclips en dergelijke. Erg jammer dat dit zo moet lopen. Elzhi is van verschillende tracks afgehaald en vervangen door anderen, waarschijnlijk ook op Reunion 2.

Slum Village was op het vorige album nog T3, Elzhi, Young RJ en Black Milk. Nu lijkt het er op dat T3 en Young RJ de lakens uitdelen en alle beslissingen over het album genomen hebben. Dit is echt heel erg jammer. Het is zeker geen slecht album, maar volgens mij had er veel meer in gezeten.

avatar van Rhythm & Poetry
Deze plaat is Slum Village onwaardig, nadat ik vorig jaar nog goede hoop had op een sterk album. Het grootste gedeelte van de producties loopt gewoon voor geen meter, slechts een enkele beat zorgt wel voor een positief gevoel bij mij. De raps klinken dan weer erg lusteloos waardoor er wel erg weinig valt te genieten op Villa Manifesto.

Nummer met Little Brother is wel erg lekker.

Improvision
Begint erg sterk: Bare Witness, Lock It Down, Scheming, ik dacht even dat er een moderne classic in zat, helaas zakt het niveau hierna helemaal weg.

Schommelt tussen 2,5 en 3.

avatar van Timo710
Okay, T3 is geconfronteerd door onder andere Phat Kat en DJ Dez op de radio over de waarheid over de situatie van de groep... Check dit hier : WJLB Mornings with Coco, Foolish & Mr. Chase - THE LATEST - jlbmornings.com

Helaas.. helaas.. eLZhi maakt geen deel meer uit van de groep, er zijn veel van zijn verses van het album afgehaald. Dit is echt jammer want eLZhi is natuurlijk de beste mc van de groep. Achter de schermen is een album wat heel sterk had kunnen zijn, dus een beetje verneukt door T3. Check het artikel!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik wist anders al een tijdje dat Elzhi niet meer in de groep zat (of is nu pas de echte reden bekend?). Nou ja, maakt in de toekomst ook niet meer uit gezien dit het laatste album is. Album had denk ik beter niet uit kunnen komen gezien het nu gewoon onwaardig/een rommel is geworden (onder meer door de dood van Baatin en het gekut rondom Elzhi).

Improvision
Het lijkt erop dat T3 de naam Slum Village gebruikt voor zichzelf. 'Memorial album', 'het wordt het laatste album', Dilla en Baatin op de hoes... Als dat niet verkoopt! Het feit alleen al dat eLZhi is opgestapt, zegt al genoeg. Een groep met enkel T3.

Rene1979
Dit valt mij ook tegen. Hoor Elzhi veel te weinig.

avatar van Timo710
Okay, na bijna 4 jaar gewacht te hebben op een slum album krijgen we dit, de EP was fucking vet. Dit album is voor de helft erg goed. Ik vind het alleen heel erg jammer dat ik op youtube video's tegenkom van het opnameprocess waar elzhi een classic track aan het opnemen is. En dat deze dan vervolgens niet op het album staat.

Platenbaas RJ Rice is heel erg gierig en het label heeft heel veel artiesten genaaid. Het zijn allemaal label politics en het komt er op neer dat de platenbaas zijn eigen zoon (young RJ) tot executive producer van de plaat heeft benoemd.

We wachten allemaal af tot The Feed uitkomt: eLZhi's nieuwe soloplaat waarop Black Milk veel productie voor zich zou nemen. Ook komt in september Album of the Year uit.

De oude generatie van detroit is officieel over: proof is niet meer, Eminem maakt geen detroit hip-hop meer en Slum Village is over, de enigste uitzondering is Royce Da 5'9".

De nieuwe generatie (Black Milk, Elzhi) zal nu zijn tanden laten zien. Dit album had niet in deze vorm uit mogen komen. Er licht ergens een origineel villa manifesto album op de planken waar geen platenbaas aan heeft gezeten, dat album is de classic waar de fans van Slum Village op gewacht hebben.

avatar van -marco-
Niet het album wat we hadden verwacht. jammer dat Slum Village zo het boek moet sluiten.

Dit album valt zwaar zwaar zwaar tegen!

RJ Rice mag gaan onderduiken als het aan mij ligt.