Black Sabbath - Between Heaven and Hell (1995)

Alternatieve titel: 1970 - 1983

Label: Raw Power

1. Hole in the Sky (4:00)
  2. Into the Void (6:12)
  3. Sabbath Bloody Sabbath (5:35)
  4. NIB (6:16)
  5. Paranoid (2:50)
  6. War Pigs (7:55)
  7. Iron Man (6:00)
  8. Wicked World (4:42)
  9. Supernaut (4:45)
  10. Back Street Kids (3:46)
  11. Never Say Die (3:47)
  12. Neon Knights (3:49)
  13. The Mob Rules (3:14)
  14. The Dark / Zero the Hero (8:20)
  15. Black Sabbath (6:15)
avatar van gigage
Single disc overzicht uit 1995 van BS van begin tot 1983. Ben je op zoek naar de roots van de hedendaagse metal en heb je er geen behoefte aan een complete discografie door te worstelen dan geeft deze verzamelaar een mooi overzicht. De bekendste klassiekers staan erop en (hoewel de nummers niet geheel in chronologische volgorde staan) is het gelijk duidelijk dat Dio een nieuwe impuls gaf aan het tanende repertoire van de band. Voor de echte fans verre van compleet, voor nieuwkomers een mooie kennismaking van de wat gedateerde stoner, doom en heavy metal van de 70's, mede door de dik 6 pagina's tellende speaker notes en foto's over Black Sabbaths historie.