Automatic Man - Automatic Man (1976)

Rock / Jazz
Label: Island

1. Atlantis Rising Fanfare (1:39)
  2. Coming Through (3:35)
  3. My Pearl (3:43)
  4. One 'N One (5:53)
  5. Newspapers (3:57)
  6. Geni-Geni (5:30)
  7. Right Back Down (5:55)
  8. There's a Way (5:13)
  9. I.T.D. Interstella Tracking Devices (5:00)
  10. Automatic Man (4:05)
  11. Atlantis Rising Theme (3:25)
Guitars & Wings
Ik heb deze ooit eens beluisterd omdat Pat Thrall hierin gitaar speelde. PT is bekend geworden van Hughes-Thrall plaat en natuurlijk de hoogtijdagen Pat Travers. Dit is toch wel een tegenvaller als je iets van rock verwacht. Je krijgt een mix van spacey rock en funk/disco. Nummers hebben vaak een dromerig sfeertje.
Hierna volgde Visitors, die nog minder is. Dus..

Een tegenvaller? De twee albums die Automatic Man gemaakt hebt zijn topalbums.
Je moet ook geen hardrock verwachten. Doe je dat wel, ja dan kan het tegenvallen. Het is meer prog!!

avatar van Broem
De hoes kwam me al zo bekend voor toen ik bovenstaande posts las. In mijn vinyl verzameling gedoken en jawel...hebbes. Weet nu ook weer waarom ik het album ooit heb gekocht. Michael Schrieve was de Santana drummer op Woodstock. In 70's was ik daar mateloos in geïnteresseerd en zo zal dit album in mijn bezit zijn gekomen. Zeker 20 jaar niet uit de kast geweest. Nu ik het album weer eens geluisterd heb is dat eigenlijk zonde. Een beetje een mix van rock stijlen. Dat kan betekenen dat er geen duidelijke richting wordt gekozen maar in het geval van Automatic Man niet het geval. Daardoor redelijk gevarieerd met de drums erg op de voorgrond (mix) Leuk om een vergeten 'pareltje' in mijn eigen collectie weer te (her)ontdekken.

Hé Broem, ook hun tweede album is top, met Pat Thrall op gitaar..(heb je die ook?)

Guitars & Wings
Neal Peart schreef:

Waarom voeg je dit 2de album dan niet toe?

avatar van Broem
Hey Neal, die heb ik/ken ik niet. Heb dit album ooit gekocht toen ik me aan het verdiepen was in Santana (lang geleden) Zeker niet verkeerd. Leuk om weer eens op de draaitafel te leggen. Ga eens op zoek naar het 2e album. En toevoegen is uiteraard een prima idee van G&W.

avatar van pescodicha
Hoewel dit een vrij toegankelijk album is met toch zin voor experiment; grijp ik er toch graag naar terug , niet plat commercieel dus maar alle nummers hebben een vrolijke - beheerste - nonchalance Hun volgende album haakt hier naadloos op in.