The Kinks - The Ultimate Collection (2002)

Rock / Pop
Label: Sanctuary

1. You Really Got Me (2:15)
  2. All Day and All of the Night (2:24)
  3. Tired of Waiting for You (2:32)
  4. Everybody's Gonna Be Happy (2:17)
  5. Set Me Free (2:12)
  6. See My Friend (2:47)
  7. Till the End of the Day (2:21)
  8. Dedicated Follower of Fashion (3:02)
  9. Sunny Afternoon (3:35)
  10. Dead End Street (3:23)
  11. Waterloo Sunset (3:19)
  12. Dave Davies - Death of a Clown (3:13)
  13. Autumn Almanac (3:12)
  14. Dave Davies - Susannah's Still Alive (2:23)
  15. Wonderboy (2:51)
  16. Days (2:55)
  17. Plastic Man (3:05)
  18. Victoria (3:40)
  19. Lola (4:03)
  20. Apeman (3:54)
  21. Supersonic Rocket Ship (3:31)
  22. Better Things (3:00)
  23. Come Dancing (3:56)
  24. Don't Forget to Dance (4:39)
  25. David Watts (2:40)
  26. Stop Your Sobbing (2:06)
  27. Dandy (2:12)
  28. Mr. Pleasant (3:00)
  29. I Gotta Move (2:24)
  30. Who'll Be the Next in Line (2:03)
  31. I Need You (2:26)
  32. Where Have All the Good Times Gone (2:51)
  33. Sittin' on My Sofa (3:06)
  34. A Well Respected Man (2:42)
  35. I'm Not Like Everybody Else (3:28)
  36. Love Me Till the Sun Shines (3:17)
  37. She's Got Everything (3:09)
  38. Starstruck (2:22)
  39. Shangri-La (5:21)
  40. God's Children (3:16)
  41. Celluloid Heroes (6:23)
  42. (Wish I Could Fly Like) Superman (5:59)
  43. Do It Again (4:14)
  44. Living on a Thin Line (4:16)
avatar van LeRoi
SUPERGROEP van het niveau Beatles, Stones, Doors en CCR uit de sixties early '70's. Niet altijd de credits en aandacht gekregen die het verdiende (gezien de ander genoemde bands).
Neem bijv. 'David Watts': nummer is muzikaal, tekstueel en qua boodschap helemaal in overeenstemming en af....iets waar de Davis-bros bij wel meer nrs. 'last van hadden'........

musicfriek schreef:
Ik dacht dat Death of a Clown een solosingle was van Dave Davies. Hier in de uitvoering met de Kinks ofzo?

Het is uitgebracht als een solo-single van Dave Davies maar de Kinks zijn de backing band. En hij maakte solo singles op verzoek van Ray omdat die vroeg aan hem of hij solo singles wilde maken omdat er tussen de singles van de Kinks zelf zo veel tijd zat.

Harald
Klopt...maar "Death of a Clown" staat ook op "Something Else"..

avatar van gijs van e.
Ja dus. Dat is toch een Kinks album. Dit toch ook?

Harald
[quote]gijs van e. schreef:
Ja dus. Dat is toch een Kinks album. Dit toch ook?[/quote

]"Something Else" is natuurlijk een KinKs album

avatar van gijs van e.
Ja, zover was ik ook al. maar dit is toch ook een kinks album en Something Else ook. Dus wat is het punt?

avatar van Toon1
Dit is geen compilatie maar een album. Dus nee het is geen album.

avatar van gijs van e.
Ja maar het is wel van de Kinks

avatar van Droombolus
Ulitimate Collection ? Volgens mij hadden de samenstellers zich beter gewoon kunnen beperken tot de PYE katalogus en er de Ulitimate PYE Collection van gemaakt. De verdwaalde tracks uit de RCA en Arista periodes passen er kwa sfeer gewoon niet tussen en bovendien zijn het er maar zo weinig dat die periodes gewoon hier geen recht wordt gedaan.

Wel weer dikke pluim voor het meenemen van Percy's God's Children, maar dan had The Way Love Used To Be er van mij ook nog bij gemogen, en de meeste essentieële B-kantjes uit de PYE jaren staan er ook op. Ook Dave's "solo" uitstapjes worden niet overgeslagen, dus nu eens niet alleen Death Of A Clown maar ook Susannah's Still Alive en Love Me Till The Sun Shines .....

avatar van Rinus
Een erg goede en complete compilatie. Hoewel niet gere-mastered. (remastering brengt niet altijd een beter geluidsbeeld met zich mee), toch een heel goed klankbeeld. Veel van de jaren 60 nummers zijn in de authentieke mono uitvoering, en als er een stereo mix van was, is die gebruikt. Naast de vele hitsingles, ook veel B-kantjes (die waren soms in andere landen weer de A kant), en ook nog wat album stukken.

Father McKenzie
Ok, guys, the Beatles waren zéér "fab" en overheesten in de sixties. Zolang er nieuwe en betere geluidsdragers komen, zal hun muziek altijd weer "geremastered" en opnieuw worden uitgebracht, ik kan daar enkel blij om zijn.

Maar vergeet niet, dat in het allerbeste popdecennium ooit, in deze wonderbaarlijke sixties, ook nog andere grootmeesters prachtige muziekjes afleverden, die eigenlijk haast even tijdloos zijn. Ik denk aan The Rolling Stones, Them, The Animals, The Small Faces, The Byrds, The Doors...Jimi Hendrix...The Who... maar eerst en vooral toch aan deze gewèldige Kinks.

Hetgeen Ray Davies in dit decennium bij elkaar schreef, is absoluut niet misselijk makend.

Dandy, Mr. Pleasant, Waterloo Sunset, Dead End Street, David watts.... ze kunnen zich kwalitatief en artistiek echt wel meten met Penny Lane, Strawberry Fields Forever, The Fool On The Hill, I Am The Walrus, Hello Goodbye... echt wel!

Jack in the Box
Een prima samengestelde verzamelaar met hun PYE-, RCA- en Arista labelwerk.
Ook heel goed dat ze op deze compilatie ook een keer het b-kantje She's got everything gezet hebben. Dit (garage rock) nummer is een overblijfsel uit 1966 en kwam in 1968 op de flipside van Days terecht.

haveman
Hoop lekkere nummers waarvan ik niet eens wist dat ze van hun waren.

En ik vind Lola toch echt één van hun lekkerste nummer.

avatar van Reint
Omdat bij deze verzamelaar de meeste reacties staan plaats ik het even hier:
The Kinks hebben in de tweede helft van de jaren 60 een paar ijzersterke album in elkaar geflanst, maar waar toch vooral een singlesband. Kan iemand me een een verzamelaar aanraden die hun beste periode dekt en niet al te veel overbodige nummers heeft? Dus in principe alle singles van You Really Got Me tot en met Celluloid Heroes ofzo (of misschien het eindpunt iets eerder)? Iemand suggesties? Alvast bedankt!

avatar van ricardo
Heb een verzamelaar van The Kinks die een vergelijkbare setlist heeft als deze, alleen heet die van mij The Best Of The Kinks en bevat die van mij ongeveer de eerste 20 nummers van deze. Pracht plaat en de Kinks bewijzen dat ze van hetzelfde niveau zijn als The Beatles en The Stones.

Klinkt wel erg sixties, maar dat is op zijn tijd ook weer erg fijn, even weer wegzwijmelen in de tijd van de muscle cars als de mustangs met hemi motoren.

Wat had ik deze tijd graag in het echt willen meemaken.

Maja dan wassik noun olt wief west.

kistenkuif
Ze raakten me destijds meer dan Stones of Beatles. Mee opgegroeid. Ray Davies heeft me leren kijken. Zijn recent solowerk is ook dik in orde.

Momenteel voor 5,95 bij Bol

avatar van vigil
Ondanks dat ik al een oude verzamel cd en wat reguliere platen van The Kinks heb ik deze cd er toch maar bijgekocht. Wat mij betreft de beste verzamel cd van de heren. Deze lag op stapel bij de Media Markt in Alexandrium voor slechts 4,99, tja dan gaat die snel het mandje in!

WPE
Prachtig album! Een feest van herkenning, ik wist niet dat ze zoveel hits hebben gehad! En als je er nu naar luistert dan staan ze zeker op hetzelfde niveau (of nog hoger) dan the beatles.

avatar van Alicia
Deze heb ik ook. Met een van de mooiste liedjes allertijden: "Days" en met, in mijn beleving, een van de "vervelendste" liedjes allertijden. Nou ja... binnen het geweldige The Kinks œuvre uiteraard!
Mocht ik het onverhoopt dan tóch een keer horen... dan... dan... brul ik wel weer mee!

Lóóóóó'la!

Sterk spul!

avatar van teus
Deze uiteindelijk toch aangeschaft,zag hem bij Velvet liggen voor een meeneemprijs,dat was niet de enigste reden
Van Kinks verzamelaars had ik alleen de uitstekende Belgische release The Story Of ('95)
En omdat the Kinks onder mijn favoriete Britse bands vallen,en Ultimate Collection(over 2 schijven dan) de meest complete en mooiste samenstelling is,
Heb lang niet alles van hun ,vooral het latere werk,waarvan ook hier wat op te vinden is
Ook miste ik Susannah's Still Alive ( Dave Davies solo '67) die volgens mij op Something Else ('67) als bonus track staat
En nog een reden...de Remastering ......staat vermeld in het boekje,maar echt duidelijk hoor ik dat niet,ligt dat aan mij ?of...wie weet daar meer over?
KlasseKinks!! ?....Favorieten ....zie mijn Kinks Top10(forum)

avatar van nlkink
teus schreef:

En nog een reden...de Remastering...staat vermeld in het boekje, maar echt duidelijk hoor ik het niet, ligt dat aan mij? Of...wie weet daar meer over?

In de tweede helft van de negentiger jaren heeft men voor het eerst serieus werk gemaakt van het remasteren van de Kinks catalogus tot 1985 en daarmee bedoel ik het werk van zowel Pye, RCA en Arista.
Alle heruitgaves uit de periode vanaf 1998 zijn dus remasters. Als je het verschil wilt horen tussen wel en geen remasters adviseer ik je om eens een van de oudere PRT uirgaves zonder bonus tracks erbij te pakken en die met zijn geremasterde evenknie uit 1998-1999 te vergelijken.
Persoonlijk vond ik de 1998 remasters heel aardig maar ik weet dat erg veel fans teleurgesteld waren. Men ervoer het geluid van de remasters als blikkerig tot schel.
Enkele jaren geleden is de Pye catalogus (1964-1971) wederom uitgebracht, deze keer als 2CD Deluxe Edition. Ook de remastering is vanwege de kritiek van de fans helemaal overnieuw gedaan. Overigens valt het album The Kinks are The Village Green Preservation Society buiten dat programma want die was al een keer opgepimpt tot een 3CD Deluxe Edition uitgave. Het zou me niets verbazen als het succes van dat album Essential ertoe heeft geleid dat om de hele catalogus weer eens aan te pakken.

En nu terug naar he vraag. Ja, ik denk dat Ultimate Collection samengesteld is uit geremasterede tracks. De release stamt uit 2002 dus dat materiaal lag klaar op de plank.

Rhino heeft in Amerika in de tachtiger en negentiger jaren ook werk gemaakt van het remasteren van de Pye en RCA catalogus maar die waren gebaseerd op tapes die vanuit Engeland aangeleverd werden aan Reprise (1964-1971) en RCA (1971-1976).

avatar van teus
nlkink schreef:
teus schreef:

Bedankt voor je deskundige info nlkink, volgens mij ben jij hier DE Kinksspecialist,ik heb de Kinks onder mijn updates staan dus ik lees ook al je andere info over deze band
En ja ik hoor nu ook verbetering in het geluid,soms word je met remastering misleid ,omdat ze enkel het volume en/of de bas opgekrikt hebben en verder blijft alles bij het oude
Wat de verzamelaars betreft ik hoor ook sowieso ook verschil met de hiervoor genoemde Belgische Story Of uit '95 dus wat dat betreft ben ik er ook op vooruit gegaan
Heb een tiental Kinks '60/'70,s singles en wat '70,s lp's als je die naast elkaar luistert met remasters van de laatste jaren dan mogen we nergens meer over klagen ,dan praat je over dag en nacht

avatar van nlkink
Hallo teus,

Graag gedaan. De kennis die ik hebt komt uit diverse boeken van o.a. Johnny Rogan en Jon Savage, maar ook uit de autobiografieen van Ray en Dave Davies.
De meeste kennis heb ik opgedaan in de periode 1986-2004 toen ik onbezoldigd researcher was voor de Amerikaanse schrijver Doug Hinman. Zijn twee boeken over The Kinks bevatten alleen maar keiharde feiten, opgediept uit allerlei archieven van over de hele wereld.
Het is altijd leuk om die naslagwerken er even bij te pakken als iemand een vraag heeft.

kuifenco
eens in de zoveel jaar meer ik af in de kinkshaven. da's thuiskomen wat muziek en teksten betreft. ray davies heeft mij met zijn ironie en distantie door mijn jonge jaren geloodst, mijn kijk op de wereld mede gevormd. bij beluistering van al die mooie singles én hun 'concept'-albums wijkt een vette grijns van bewondering niet van mijn smoel. al die fijn getoonzette alledaagse verhalen zonder gepolijste romantiek of viriel geschreeuw: ik kan er geen genoeg van krijgen. veruit mijn favoriete band uit de goeie ouwe tijd!

avatar van Tonio
Er zijn veel Kinks-compilaties, maar deze is wel heel compleet. Heerlijk om te luisteren.

Ray Davies is naar mijn mening een van de meest belangrijke songschrijvers in de popmuziek. Hij schreef in de jaren '60 over heel andere dingen dan de andere bands. Maar muziekhistorisch bezien kan zijn belang moeilijk onderschat worden. De muziek van The Kinks is voor veel groepen van grote invloed geweest.