The Kinks - The Ultimate Collection (2002)

Rock / Pop
Label: Sanctuary

1. You Really Got Me (2:15)
  2. All Day and All of the Night (2:24)
  3. Tired of Waiting for You (2:32)
  4. Everybody's Gonna Be Happy (2:17)
  5. Set Me Free (2:12)
  6. See My Friend (2:47)
  7. Till the End of the Day (2:21)
  8. Dedicated Follower of Fashion (3:02)
  9. Sunny Afternoon (3:35)
  10. Dead End Street (3:23)
  11. Waterloo Sunset (3:19)
  12. Dave Davies - Death of a Clown (3:13)
  13. Autumn Almanac (3:12)
  14. Dave Davies - Susannah's Still Alive (2:23)
  15. Wonderboy (2:51)
  16. Days (2:55)
  17. Plastic Man (3:05)
  18. Victoria (3:40)
  19. Lola (4:03)
  20. Apeman (3:54)
  21. Supersonic Rocket Ship (3:31)
  22. Better Things (3:00)
  23. Come Dancing (3:56)
  24. Don't Forget to Dance (4:39)
  25. David Watts (2:40)
  26. Stop Your Sobbing (2:06)
  27. Dandy (2:12)
  28. Mr. Pleasant (3:00)
  29. I Gotta Move (2:24)
  30. Who'll Be the Next in Line (2:03)
  31. I Need You (2:26)
  32. Where Have All the Good Times Gone (2:51)
  33. Sittin' on My Sofa (3:06)
  34. A Well Respected Man (2:42)
  35. I'm Not Like Everybody Else (3:28)
  36. Love Me Till the Sun Shines (3:17)
  37. She's Got Everything (3:09)
  38. Starstruck (2:22)
  39. Shangri-La (5:21)
  40. God's Children (3:16)
  41. Celluloid Heroes (6:23)
  42. (Wish I Could Fly Like) Superman (5:59)
  43. Do It Again (4:14)
  44. Living on a Thin Line (4:16)
avatar van Music4ever
Echt een supergoede cd met eigenlijk alleen maar goed nummers.
De beste nummers vind ik:
Sunny Afternoon
A well respected Man

En 2 nummers zijn van ongekende klasse,dat zijn:
Shangri-La
Celluloid Heroes

Vooral die laatste is onvoorstelbaar mooi.
Daar kan Led Zeppelin met Stairway to Heaven niet tegen op,
en dat terwijl ik dat nummer ook echt helemaal geweldig vind.
Echt een super cd en dat voor maar 20 eurotjes.

avatar van andré
Inderdaad een prachtige compilatie. Ik heb een vergelijkbaar album (andere hoes, dezelfde nummers). Nu ik al de nummers zo bekijk valt me op dat er behoorlijk wat coverversies bestaan van Kinks-nummers: David Watts (The Jam), Victoria (The Fall), You Really Got Me (Van Halen), Days (Kirsty MacColl), All Day And All Of The Night (The Stranglers) en natuurlijk Stop Your Sobbing van The Pretenders schieten me zo te binnen. Ik meen dat Chrissie Hynde, zangeres van The Pretenders , destijds een relatie had met Ray Davies.

De tweede helft van dit album is toch wel stukken minder dan de eerste helft. Maar van Come Dancing wordt ik altijd erg vrolijk. En Apeman is natuurlijk ook fantastisch.

avatar van avdj
Eindelijk eens een compleet overzicht van de Kinks na al die mislukte eerdere best-of CD's.

avatar van Music4ever
Iedereen moet het nummer 'Celluloid Heroes' eens horen.
Het is een vrij onbekend nummer,maar is zó ontzettend goed.
Ik zou zeggen wacht niet langer en download dit nummer vanavond nog,je weet niet wat je mist.

avatar van sq
sq
Titel klinkt bekend. Was het niet de b-kant van Lola (singletje?). Maar ik zou zo niet meer weten hoe het ging.

Mijn Kinks-faviriet is 'Dead end Street', en die staat hier gelukkig ook op. Het is inderdaad wel een mooie verzameling.

avatar van Music4ever
Onvoorstelbaar dat hier zo weinig word gesproken over The Kinks.
Het is natuurlijk een mening maar ik vind dit één van de beste bands aller tijden. Die Dave Davies is echt een genie!

avatar van avdj
Tijd om z'n solowerk te leren kennen

Zag ik dat trouwens goed?
Je ben het B-woord vergeten bij een band uit dezelfde tijd!

On-topic: Goede verzamelaar, aanrader

avatar van avdj
Inmiddels een plek in mijn Top 10.
Het knappe vind ik dat ik ondanks de eenvoud niks mis in de muziek. Simpel (?) maar doeltreffend.
Ik heb net Dark Side of the Moon geluisterd (ook top natuurlijk) maar deze muziek luistert beter weg.

de enige cd van the kinks die ik bezit. ben nu ook de studio albums aan het ontdekken...

en ik moet even zeggen dat ik Dandy zo'n gaaf nummer vind

avatar van Ward

Laten we Everybody's Gonna Be Happy van Queens of the Stone Age niet vergeten.

avatar van avdj
Geeft toch maar aan dat ze onder musici heel populair zijn. Gek genoeg zijn ze onder het gewone volk het "bandje van Lola"

avatar van Ward
Ik ben The Kinks net aan het ontdekken en het viel mij ook al op dat er toch maar weinig stemmen zijn uitgebracht op deze toch wel hele grote band uit de jaren '60. Terwijl de verhaaltjes van Ray Davies zijn toch zeker de moeite waard wat mij betreft.

avatar van avdj
Ze waren inderdaad vrij poplulair in die tijd. Maar tegenwoordig is blijkbaar zowat niemand bekend met hun muziek. Deze CD is

avatar van musicfriek
Ik dacht dat Death of a Clown een solosingle was van Dave Davies. Hier in de uitvoering met de Kinks ofzo?

avatar van avdj
Aan het nummer is niet gesleuteld.
Om het compleet te maken staat ie op deze best-of denk ik.

avdj schreef:
Aan het nummer is niet gesleuteld.
Om het compleet te maken staat ie op deze best-of denk ik.

Dat kan ik bij deze bevestigen.
Maar het is idd belachelijk dat er zo weinig is gestemd op de albums van deze geweldige band! Mensen luisteren dit! The Kinks

avatar van Brain Stew
Het begon al een beetje te dagen dat The Kinks een geniale band is.
Maar nu hoor ik 'Celluloid Heroes' en heeft Ray Davies definitief een plaats een in mijn hart gekregen.
De volle mep voor deze verzamelaar.

avatar van avdj
Dat is inderdaad een super goede ballad. Prachtig.

Brain Stew schreef:
Het begon al een beetje te dagen dat The Kinks een geniale band is.
De volle mep voor deze verzamelaar.

Grappig dat jij datzelfde heb.
Toen ik Celluloid Heroes hoorde was ik helemaal verkocht, en sindsien ben ik echt een Kinks-fan.
Zelf heb ik the Pye Album Collection van The kinks met de platen van 1964 tot 1970, bij Bol te verkrijgen voor minder dan 60 euro. Wellicht is dat wel iets voor jou?
Kan het je in ieder geval aanraden.

avatar van Brain Stew
Tja, ik heb the Village Green, Something Else, Arthur en deze verzamelaar ook al op cd. Ik weet niet in hoeverre het dan de moeite waard is.
Mischien kan ik beter Lola en Face to Face los kopen, dan ben ik eerst wel weer ff up to date.
Maar bedankt voor de tip.

avatar van avdj
Ik zal 'm niet aanraden. (die collectie)
De CD's zijn niet geremastered en hebben slappe hoezen.

avatar van musicfriek
Denk dat dit een zeer goede aankoop zal zijn die ik binnenkort ga doen. Luister nu weer naar Celluloid Heroes, woof, wat een waanzinnig mooi nummer!

Prijzige cd zeker?

Rond de 20 euro.
Maar dan heb je wel een héél compleet overzicht.

EVANSHEWSON
Eindelijk een komplete verzamelaar, want het gebeurt niet vaak dat David Watts of Stop Your Sobbing op een verzamelaar staan !
Maar mijn absolute favorieten blijven toch hun mid-jaren zestig songs; Mr. Pleasant, Waterloo Sunset en Sunny Afternoon !
Natuurlijk blijft Celluloid Heroes een schitterende song, maar die sixties-sound van dat eerdere werk is puur genieten, maar dat is een kwestie van smaak !
Ray Davies is een KEI van een SONGSMID !
KINKS 4EVER ! Is geen goedkope cd, jammer, maar geld méér dan waard !

EVANSHEWSON schreef:
Ray Davies is een KEI van een SONGSMID !
KINKS 4EVER ! Is geen goedkope cd, jammer, maar geld méér dan waard !

Weinig Kinks fans hier blijkbaar...

Was hem vergeten te quoteren, stom hé ??

5 sterren want completer is haast niet mogelijk !
*****

Ik heb deze ook, maar ik luister liever naar gewone albums... Dan maar wat minder compleet.

avatar van Toon1
herman schreef:

Precies. Dit is een erg mooie verzameling nummers, maar albums als The Village Green Preservation Society en Arthur mogen toch ook niet ontbreken in een platencollectie.

Harald
wat trouwens ook hun beste platen zijn.

En wat deze verzameling belangrijk maakt, er staan behoorlijk veel tracks op deze diealleen als 7 ".vinyl singles te koop waren en niet op hun LP's hebben gestaan

avatar van Toon1
Harald schreef:

Maar wel als bonustracks op de cd uitgaves van de albums. En aangezien deze verzamelaar zelf uit het cd tijdperk stamt, maakt het zichzelf dus eigenlijk overbodig.

EVANSHEWSON
Als je dan toch één compilatie van deze Sixtiesgrootheden koopt, laat het dan deze zijn... zie eerdere posts!