Lunatic Calm - Metropol (1997)

Electronic
Label: MCA

1. Fuze (0:29)
  2. Leave You Far Behind (3:12)
  3. The Sound (6:56)
  4. Neon Ray (8:36)
  5. It Evolves on Its Own (5:55)
  6. Choke (4:58)
  7. Long Shadows (6:32)
  8. Roll the Dice (3:21)
  9. Meltdown (10:28)
  10. Metropol (4:04)
  11. Punkywhitenoisething (4:28)
  12. Neon Reprise (2:38)
avatar van james_cameron
Middelmatige electro-pop met uitstapjes richting industrial rock. Best een paar aardige songs, zoals opener Leave You Far Behind, maar de meeste tracks zijn nogal anoniem en een aantal zelfs vrij vervelend. Zoals het ruim 10 minuten durende richtingloze Meltdown, dat het niveau van het album flink naar beneden haalt.

Ponty Mython
james_cameron schreef:
Middelmatige electro-pop

Big beat, met uitstapjes richting trip-hop.

avatar van james_cameron
Neigt hier en daar naar het geluid van een band als The Prodigy (inderdaad, zoals Ponty Mython hierboven al zegt: big beat), maar dan minder. Opener Leave You Far Behind kwam me overigens bekend voor; deze blijkt afkomstig te zijn van de soundtrack van de film The Matrix.