Beck - Guero (2005)

1. E- Pro (3:22)
  2. Qué Onda Guero (3:29)
  3. Girl (3:29)
  4. Missing (4:43)
  5. Black Tambourine (2:47)
  6. Earthquake Weather (4:26)
  7. Hell Yes (3:17)
  8. Broken Drum (4:29)
  9. Scarecrow (4:15)
  10. Go It Alone (4:08)
  11. Farewell Ride (4:18)
  12. Rental Car (3:06)
  13. Emergency Exit (4:03)
  14. Send a Message to Her * (4:30)
  15. Chain Reaction * (3:28)
  16. Claphands * (3:21)
  17. Girl [Octet Remix] * (3:53)
  18. Broken Drum [Boards of Canada Remix] * (5:39)
  19. Still Missing [Röyksopp Remix] * (4:58)
  20. Fax Machine Anthem [Dizzee Rascal Remix] * (3:07)
avatar van predator
lekkere funky cd onder leiding van de Dust brothers, hiermee overtreft Beck alle voorgaande cd's. Heerlijk......

avatar van gemaster
The Dust Brothers, dat is toch wel interessant. Maar eens even checken dit albumpje.

avatar van mathias
mooie cd, maar niet zo goed als de meesterwerken odelay en vooral sea change

avatar van Ruudf
In eerste instantie vond ik 'guero' wel goed, niet meer dan dat. Maar dan blijkt maar weer dat hoe vaker je 'm luistert hoe beter hij word.
Vooral de eerste 7 tracks zij erg sterk, met als uitschietters;
E-pro, Girl, Que Onda Guero en Hell Yes .
Maar blijkbaar heeft de beck-muziek tijd nodig om tot je door te dringen.
Dit was precies hetzelfde bij 'odelay', iedere keer vielen je weer nieuwe dingen op. Dit is bij 'guero' echter wel minder omdat de muziek strakker en rechtlijniger is dan op 'Odelay', die over het algemeen genomen veel speelser was.
Maar desondanks een erg goed, maar vooral lekker album.

Misschien nog een kleine toevoeging als je de mogelijkheid heb zou ik de SE met DVD even bekijken staat een hele goede video mix op.

Verder treden ze 08-06-05 op in HMH Amsterdam...

M. Oldfield schreef:

Verder treden ze 08-06-05 op in HMH Amsterdam...

Beck is toch geen groep?

En jammer, maar ik heb hem al twee keer gezien, maar deze keer sla ik over, beetje te duur...

avatar van dynamo d
Ik heb de extended edition versie van Guero. Daarbij zitten 7 bonus tracks + een dvd-audio (prijs: ca. 30 euro). Naar Guero van het muzikale geluidsgenie Beck luisteren in (5.1) surround sound is echt geweldig. Zijn composities komen dan nog beter naar voren. Vooral Still Missing (Röyksopp Remix), Black Tambourine (stil zitten is onmogelijk bij dit nummer), Qué Onda Guero en E-Pro zijn erg mooi.

avatar van Ruudf
Gisteren naar het concert geweest in de HMH.
Wat een feest maakt deze man ervan!! geweldig!!

Beck morgen bij Jools Holland!

Ruudf schreef:

Gisteren naar het concert geweest in de HMH.
Wat een feest maakt deze man ervan!! geweldig!!

Kan je nog wat meer vertellen??

avatar van dynamo d
Kom op, MusicMensen. Nog 1 stem voor Guero en dan komt-ie op de 2005-lijst. En zo hoort het ook. Weet iemand of er na E-pro nog een single van dit album komt?

avatar van Coldplayer
Done, . Sorry dat ik hem maar een 3,5 geef want ik denk dat hij wel meer waard is alleen ik moet hem nog wat vaker luisteren (alleen kom daar niet echt aan toe op het moment...)

Bloompje schreef:

Kan je nog wat meer vertellen??

Ja, zeker.
Ik zal beginnen met een paar positieve woorden ove het voorprogramma, dat niet eens heel slecht was. Het was best wel aardig eigenlijk. Een perfect voorprogramma dus, een lekker opwarmertje maar niets in vergelijking met de hoofd act -die gewoon fenomenaal was.
Natuurlijk draaide de hele avond om de smalgeschouderde blonde man uit LA (die ik overigens perfect kon zien), maar ook zij band mag er weze. Vooral de bassist/2e gitarist was erg overtuigend.

Dan was daar dus de opkomst, vrij beschijden en nonchalant kwam Beck vergezeld door de bandleden die nog niet op het podium stonden aan lopen. Hij gaat naast zijn effecten-doos (of wat het dan ook moge zijn) staan en zet een gigantische zonnebril op. Kijkt het publiek aan en begint met wat electronische effecten -improvistie voor zover ik dat kon beoordelen.
Gevolgd door het eerste nummer -metten een klapper- 'devils hearcut'. Fenomenaal! Ik ging helemaal uit mijn dak, terwijl een van de mensen met wie ik was tegen me zij: "rustig ruud, je moet nog anderhalf uur".
Dat was makkelijk gezegd, maar het was zo ongeveer onmogelijk om stil te staan!

Een aantal nummers van zijn album 'Odelay' kwamen voorbij, sommigen daarvan speelde hij niet helemaal oa. 'the new pollution'. 'Where it's at' was grandioos en werd gelukkig wel in zijn totaliteit gespeeld.
Ook bracht hij het nummer 'sexx laws' van zijn -volgens velen- mislukte album 'midnite vultures' ten gehoren. Ook weer een van de vele feestnummers die avond. Op een gegeven moment pakt Beck de banjo en speelt samen met een van zijn bandleden het nummer uit. -fantastisch!!
'Loser' was ook weer een feest, een van de weinige nummers die de gehele zaal leek te kennen. Er werd dan ook volop mee gezongen, terwijl Beck wat een het klooien was op een van de twee drumsellen on stage.

Dan waren daar de nummers van zijn nieuwe album 'guero' die live nog beter leken te klinken dan op het album. Wat ik persoonlijk wel opvallend vond, is dat nummers (waarvan ik de albumversie 'minder' vond) live fantastisch waren. oa. 'scarecrow'.
Maar ook 'hell yes' en 'rental car' waren heel erg goed.

Dan was daar het moment dat er een tafeltje met wat te eten en te drinken het poduim op werd gedragen. De band nam rustig plaats terwijl Beck zijn acoustische gitaar ter hand nam voor een paar nummers van zijn vorige album 'sea change'.
Ook opvallend was een vreemd oud muziekinstrument dat veel weg had van een acordion het podium op kwam voor het nummer 'lonesome tears', eveneens van 'sea change'.

Tegen het einde van de show gingen verlieten de heren het HMH podium om daarna weer terug te komen in speciale witte pakken met lichtgevende strepen daarop.
Ze speelde nog drie nummers. De eerste was 'beercan', een nummer waar ik op hoopte. Jammer dat het niet helemaal gespeeld werd. Dan was daar 'broken drum', en dat was misschien wel de beste van de vele nummers die hij speelde van zijn nieuwe album 'guero'. Heel indrukwekkend.
Hij besloot vervolgens met de klapper 'get real paid'!
Dit was voor mij een hoogtepunt, (eigenlijk een van de vele) die avond.

En zo maakte de duisternis weer plaats voor het licht, de show was al weer voorbij. Anderhalf uur had het feest geduurt.
''was niks aan man'' zijden we tegen elkaar, wetend dat we het met z'n alle grandioos hadden gevonden.

Ink
dynamo d schreef:

Wellicht een dom antwoord hoor, maar volgens mij is Girl de nieuwe single

avatar van Sammy
Klopt het dat Self in het voorprogramma te zien was?

Self, bestaan die nog?

Ink schreef:

Wellicht een dom antwoord hoor, maar volgens mij is Girl de nieuwe single

Dat wist ik nog niet. Girl is een goed nummer. Overigens staan er op cd singles van Beck meestal veel goede mixen en soms ook tracks die niet op een album staan.

Sammy schreef:

Klopt het dat Self in het voorprogramma te zien was?

Nee, voor zover ik weet niet. Brendan Benson was het voorprogramma in de HMH.

Ink
dynamo d schreef:

OK dan....Dacht dat het nummer misschien al single was geweest voor E-Pro.
Girl is idd een fijn nummer elke keer dat stubru um draait ben ik alleen kwijt van wie die is

Echt veel tijd om dit tot me te laten doordringen had ik niet nodig. Het is gewoon weer de "ouderwetse" Beck die zich van zijn wat minder sombere kant laat zien (voorganger Sea Change vond ik overigens erg mooi).
Als je Odelay goed vind, vind je dit ook leuk. Zo simpel is het gewoon

vele malen minder dan odelay, persoonlijk vind ik mellow gold en steropathetic soulmanure geweldig,maar je hoort op deze cd guero dus de armoede aan ideen het nummer girl lijkt wel 1 lenny kravitz song kwa tekst duizend keer t zelfde regeltje oervervelend dus jammer van zon talent ik zie de pinkpopbeelden van jaren geleden nog voor me toen dacht ik van deze jongen gaan we nog veel horen t laatste wat de moeite waard was is midnight vultures............

avatar van mathias
en niet te vergeten het bloedmooie sea change, wat tot het beste behoort van wat Beck ooit heeft gemaakt, als het al niet het beste is.
Verder sluit ik me bij je aan, helemaal niet zo'n goed album als wordt beweerd

mathias schreef:
Verder sluit ik me bij je aan, helemaal niet zo'n goed album als wordt beweerd

Sea Change vind ik Beck's beste tot dusver, maar Guero is m.i. ook briljant. Beide heb ik in de surround sound versies (5.1 dus) en dan komen de geluiden van Beck nog beter tot hun recht. Probeer dus eens te luisteren naar deze versies. Dan is ook Guero echt zo goed als wordt beweerd. De luxe editie bevat ook een aantal briljante extra tracks zoals 'Still Missing' (Röyksopp remix).

Leuk album, ook wel een paar aanstekelijke liedjes zoals Girl en E-Pro.
Maar voor de rest, iets minder, maar wel leuk.

Electro_
Ik vind Girl irritant. Die clip is leuk maar dat refreintje werkt me op m'n zenuwen.

Electro_
Wat mij betreft is E-Pro één van de beste nummers van 2005. Goeie video ook!

avatar van Justinx
Ik vind het een beetje van het zelfde allemaal. De nummers lijken vrij veel op mekaar. Zo zijn de eerste minuten die je luistert vrij leuk, maar na een tijdje gaat het mij toch al snel vervelen. Het biedt mij gewoon te weinig variatie om leuk te zijn. Niet een van de beste albums van Beck.

avatar van bloempje24
Variatie biedt dit album toch genoeg? Wel gebruikt Beck steeds drie stylen (of gitaar, of bossa nova/akoestisch, of elektronische funk). Per genre lijkt het dan weer wel op elkaar. Beck kan zeker beter, maar zelfs een Beck die niet in blakende vorm verkeert veegt makkelijk de vloer aan met menig artiest.

Electro_
Nieuwe video Hell Yes is hier te zien. Hij's weer fijn!

Huh, die was toch al zeker een half jaar uit?