Das EFX - Dead Serious (1992)

Label: East West

1. Mic Checka (4:54)
  2. Jussummen (3:29)
  3. They Want Efx (3:39)
  4. Looseys (2:50)
  5. Dum Dums (3:50)
  6. East Coast (4:29)
  7. If Only (4:02)
  8. Brooklyn to T-Neck (4:01)
  9. Klap Ya Handz (4:07)
  10. Straight from da Sewer (3:22)
Dit is toch een mooie cd, niet dan?

avatar van Kos
Kos
Ja hoor .

avatar van thomzi50
Prima inderdaad, vooral de openingstrack.

Vergo
Eerste 3 zijn beste van dit album imho
If Only & Klap Ya Handz klinken ook goed

Pauper
Beetje een ondergewardeerde classic. Toch wel een van de eerste rapgroepen die deze sound met zich mee bracht, werken later dan ook samen met andere legendarische rappers en producers waaronder DJ Premier, Pete Rock, KRS One, M.O.P., EPMD, Redman en de rest van de familie. Nummers als "If Only" brengen bij mij tot op de dag van vandaag een glimlach op me gezicht, het Golden Age Hip-Hop tijdperk herleeft als je deze CD opzet. 4,5*

avatar van FunkyMonk
Vanwaar ken ik dat teuntje van They want EFX toch...Het is meermaals gebruikt geloof ik..(maar waar..)

avatar van P Jay
Het door Diamond D geproduceerde liedje 'Funky Technician' van Lord Finesse & DJ Mike Smooth van op "Funky Technician" ('90) heeft dezelfde beat....

Verder was They Want EFX een heel populair deuntje toen in de VS heb ik eens gelezen.

AMG:
"...made such a wide breakthrough in 1992 with their debut album that their hit "They Want EFX" was even referenced in the lily-white teen serial Beverly Hills 90210...."

avatar van FunkyMonk
P Jay schreef:

Juist ja! Wat het album betreft: de eerste 3 nummers en If Only zijn vette classics . heel leuk om nog eens terug te horen. 4*

avatar van snoopy
They Want Efx heb ik ook gehoord bij de fresh prince.

avatar van snoopy
Het is alleen zo jammer dat deze Hip-Hop groep niet zo erg populair is in NL.

Zeer mooi album, de iggity's maken het zo fijn om aan te luisteren. This is hiphop

Riggidy raow Ziggidy Gadzuks Here I go so
Fliggedy flame on g geronimo yo

avatar van Weirdo Wizzy
Leuke hiphopplaat. De rappers van Das EFX hebben een grappige rapstijl. Beats vind ik wel een beetje simpel over het algemeen en het album had ook echt niet langer moeten duren want dan komen die iggity's me een beetje mijn neus uit. 3 ster voor Dead Serious

avatar van ewalk
Een leuke doorbraak van een net iets andere lyrical flow indertijd. Werd uiteindelijk wel een gimmick. (Veel rappers kwamen met een soorgelijke stijl qua snelheid op, fu-schnickens, Tongue twista, bonethugs etc.) Humorvolle originele teksten en beats maken dit toch een klassiek album. Op zich niet erg hoogstaand toch een 4 waard vanwege de houdbaarheidsdatum.

avatar van Weirdo Wizzy
Echt een leuk album dit eigenlijk. Ik verhoog hem naar 4 ster.

raffael77
Kort album maar toch heel lekker. Producties o.a. van Erick Sermon(EPMD). Toch wel een musthave voor hiphop liefhebbers.

Social_Mask
Geweldig! Echt heerlijk. Lekker kort ook. Fijne flow, leuke teksten en sterke producties. Al met al een goed album.

avatar van DaRealBerovci
I rickedy rocked the coca cabana,
banana split ghattuuuh SPIT!!!

eerste das efx album, klinkt wel leuk al ben ik er niet echt weg van. latere albums van das efx klinken egt goed, dit is wel redelijk, maar niet hoogstaand

avatar van snoopy
Die gasten waren echt geweldig tijdens de finale van de Arsenio Hall Show net als die andere Mc's KRS-One, Treach, Yo Yo, Mc Light, GZA, CL Smooth, A Tribe Called Quest. man dat was echt de lauwste freestyle avond ooit.

Heb je beelden ergens?

avatar van ewalk
O ja, deze was ik bijna vergeten. Hier komen ze wel goed ja!! Lekkere old school was dit trouwens!!!

Een paar knappe performances trouwens: treach en phife stijgen boven zichzelf uit. Cl smooth gooit het er lekker uit, Guru komt wreed, KRS sprayt wreed.

avatar van Osiris Apis
Wel een leuk album. De productie is goed. De rappers vind ik na een heel album luisteren wat minder. Ze roepen teveel diggity of wat op -iggity lijkt. En de snelle flows gaan me dan ook wat tegen staan.
Favorieten zijn Mic Checka en They Want Efx.

RedLightCityBoy
Leuke plaat. Goede nummers, leuke versnellingen in hun flows.
Maar zeker niet bijzonder. Een beetje het standaart duotje in begin jaren 90. Net 4*

avatar van Shelter
Vet album met die oldschool beats en lekker scratchwerk.
Stijl van rappen dig ik ook wel... dankzij Das EFX, kwamen later Fu Schnickens en Channel Live in the game die behoorlijk geinspireerd lijken door deze groep.
Eerste 3 nummers zijn classics... rest is ook leuk.

avatar van Shelter
hehe voor de liefhebbers... ik heb ff opgezocht waar de naam vandaan komt:
DAS= Dre And Skoob EFX=Effects.
Ik vroeg me altijd al af waarom ze zo heten, de reden is toch veel minder creatief dan gedacht hehehe

avatar van Pooiertje
P Jay schreef:

Het is volgensmij van James Brown - it's a man's world
ofzoiets:)

avatar van ewalk
Het nummer van Thet want EFX is van James Brown Soundtrack van de Blaxploitation film: Black Cesar. Het nummer is Blind man can see.

avatar van Pooiertje
ewalk schreef:

oja tuurlijk, ik had me verward met een andere sample van James Brown

avatar van Lucanova
Heerlijk album, zeker en zeker de moeite waard om the checken. If Only echt een heerlijke nr en de eerste 3, zoals Vergo al zei..

Dope dope dope shitttt