menu

Overkill - Under the Influence (1988)

mijn stem
3,67 (43)
43 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Megaforce

  1. Shred (4:05)
  2. Never Say Never (4:59)
  3. Hello from the Gutter (4:14)
  4. Mad Gone World (4:32)
  5. Brainfade (4:09)
  6. Drunken Wisdom (6:17)
  7. End of the Line (7:04)
  8. Head First (6:02)
  9. Overkill III (Under the Influence) (6:31)
totale tijdsduur: 47:53
zoeken in:
avatar van paulisdik
4,0
Ik vind Shred wel een ontzettend gaaf nummer en hello from the gutter is ook wel leuk maar ik vind de rest wel wat minder .

avatar van Seamus
5,0
Dit was de plaat vóór het machtige The Years Of Decay maar ook deze is best wel vet.

Wat deze 2 platen gemeen hebben zijn de geflipte hooks & breaks. De krankzinnige solos en de supervette riffs.

Meer dan geslaagd.

avatar van Kronos
4,0
Een vette plaat. Waarom deze een wat lager gemiddelde op MuMe heeft is me een raadsel.

avatar van Lau1986
4,0
Heerlijke plaat die hier inderdaad een veels te laag gemiddelde heeft. Nummers als Shred, Hello from the Gutter, Mad Gone World zijn fantastisch, maar ook de rest mag er zeker zijn. Genieten deze plaat.

avatar van sinkthepink
4,0
Opnieuw geremasterd uitgebracht door Rock Candy Records. Erg interessant, dit is mijn favoriete Overkill plaat samen met Years Of Decay. Alleen kon hij wel een oppoetsbeurt gebruiken.

avatar van vielip
4,0
Het rijtje Taking over, Under the influence, The years of decay en Horrorscope is toch wel érg imposant hoor! Weinig bands (laat staan thrash of speed bands) kunnen zoiets op hun c.v. bijschrijven. Ze zijn me alle 4 even lief. Al vind ik de productie van de laatste 2 nét even iets lekkerder op de één of andere manier.

avatar van Edwynn
Ja, net niet tippend aan Taking Over, is Overkill wel volwassenener gaan klinken op Under The Influence. Hello From The Gutter is wat flauw en in End Of The Line zit wel heel veel Iron Maiden maar al het andere klinkt behoorlijk fel en venijnig.

avatar van Kronos
4,0
Ik vind Hello from the Gutter een lekker catchy nummer. Wat sterke Overkill albums betreft, het geweldige debuut Feel the Fire niet vergeten.

Higher, higher
Feel the fire
She burns at the stake like a witch!

avatar van vielip
4,0
Mja die vind ik ook goed maar toch minder dan de vier die erna komen. Zal wel een persoonlijk dingetje zijn want zoveel verschillen Feel the fire en Taking over niet eigenlijk. Beetje dezelfde feel (pun intended ) en benadering.

avatar van Wolfmother
3,5
Klein stapje terug vergeleken met Taking Over, maar nog steeds met de oerdegelijke riffs en solos die we van Overkill gewend zijn.

1. Taking Over
2. Under the Influence
3. Feel the Fire

Gast
geplaatst: vandaag om 07:15 uur

geplaatst: vandaag om 07:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.