Gong - Angel's Egg (1973)

Alternatieve titel: Radio Gnome Invisible Part 2

Frankrijk
Label: Virgin

1. Other Side of the Sky (7:40)
  2. Sold to the Highest Buddha (3:12)
  3. Castle in the Clouds (1:13)
  4. Prostitute Poem (6:06)
  5. Givin' My Love to You (0:46)
  6. Selene (3:36)
  7. Flute Salad (2:45)
  8. Oily Way (3:01)
  9. Outer Temple (1:08)
  10. Inner Temple (3:20)
  11. Percolations (0:46)
  12. Love Is How You Make It (3:28)
  13. I Niver Glid Before (5:37)
  14. Eat That Phone Book Coda (3:07)
De Gong van Daevid Allen ben ik eigenlijk pas op veel latere leeftijd gaan waarderen. Pierre Moerlen's Gong kon ik aanvankelijk veel meer waarderen. Maar dat is inmiddels omgekeerd. Ik heb deze plaat (nummer 652) al heel wat jaren, maar heb hem toch nooit echt vaak gedraaid. Vond het denk ik toch altijd maar een vreemde plaat waarvan ik niet goed wist wat ik er mee aan moest. Maar dat is dus nu niet meer. Het is gewoon een ontzettend goede plaat met mooie psychedelische jazzy stukken muziek die gevarieerd en vakkundig in elkaar overlopen. Hij staat nu nog op 3.5 ster omdat ik deze plaat nog steeds niet goed genoeg ken. Maar de waardering gaat alleen maar stijgen als ik hem meer en meer draai. En wat dat betreft zit hij nu wel in mijn systeem. En dat gaat dus wel gebeuren. Ik luister nu naar de Prostitute Poem. Erg goed. Een nummer dat me wel al wat eerder was opgevallen. En ook bepaald geen alledaags nummer. Die zal niet vaak op de radio gedraaid worden.