Kayak - The Best Of (1988)

Label: Vertigo

1. Starlight Dancer (5:01)
  2. Want to Be Mine? (3:41)
  3. Ruthless Queen (4:51)
  4. Keep the Change (3:39)
  5. Phantom of the Night (5:10)
  6. Anne (4:25)
  7. Periscope Life (3:32)
  8. Total Loss (4:11)
  9. Merlin (7:23)
  10. Seagull (4:07)
  11. Lyrics (2:06)
  12. Chance for a Lifetime (4:18)
  13. Irene (3:12)
  14. Eye Witness (3:33)
WPE
Een heel goed ovezicht van de muziek van Kayak. Heeft toch nog wel de tand des tijds weten te doorstaan. Mooie melodieuze nummers, een heel markante (herkenbare) zang. Niks mis mee.

Ik mis Wintertime. Daarom 3,5 ster.

avatar van The_CrY
Tsja, deze verzamelaar beperkt zich tot 1977-1981. Beetje jammer omdat er nog zoveel ander moois is gemaakt door deze band. Maar goed, iets als dit is dan ook niet voor mij bedoeld. Ik pak de gewone albums wel

avatar van Dibbel
Deze zag ik vandaag liggen in de kringloopwinkel voor 1 Euro en ik ben daar erg blij mee.
Vanavond aan de beurt met een halve liter bier.
Echter, deze is reeds van 1988 en op het Vertigo label. Zal een correctie indienen.
Deze behelst inderdaad de Vertigo-jaren van de band, daarom staan de oudere nummers t/m 1976 er niet op, toen zaten ze op EMI.

avatar van bikkel2
Prima verzamelaartje.
Kayak gaat vanaf 1976 wat meer de pop/rock kant op, al hoor je natuurlijk dat de groep zijn progverleden niet helemaal over boord heeft gegooid.
Er zijn wat funkinvloeden hoorbaar(I Want You To Be Mine) en orchestrale ballads behoren dan ook tot de orde van de dag. Phantom Of The Night en Rutheless Queen zijn daar duidelijk voorbeelden van.
Ik heb een voorkeur voor de Max Werner periode, omdat Kayak daar gewoon lekker eigenzinnig bezig is.
Met Reekers als opvolger, lijkt het repertoire vooral op zijn warme stem geschreven.
Toegankelijker en met nadruk op melodieusheid.
Maar de tijdsgeest veranderde ook.
Kwalitatief echter prima.

avatar van DeWP
Een mooie verzamelaar van Kayak. Hun studioalbums ken ik verder niet (een hiaat in mijn opvoeding denk ik....), maar wat ik hier hoor bevalt me prima! Mooie nummers, met veel vakmanschap gespeeld. En Ton Scherpenzeel is zeker niet de eerste de beste toetsenist!

avatar van edje1969
Zelf ben ik niet zo weg van deze verzamelaar. Het geeft enkel 4 albums weer...Starlight Dancer/Phantom of the Opera/Periscope Life en Merlin. Een aantal nummers uit hun begintijd zijn live zoals vroegere singles Lyrics en Chance for a Lifetime. Wel mooi dat een niet albumnummer als Total Loss voorkomt.