The Black Crowes - Croweology (2010)

Label: Silver Arrow

1. Jealous Again (5:13)
  2. Share the Ride (3:58)
  3. Remedy (5:33)
  4. Non-Fiction (7:53)
  5. Hotel Illness (3:37)
  6. Soul Singing (4:15)
  7. Ballad in Urgency (9:16)
  8. Wiser Time (9:33)
  9. Cold Boy Smile (5:35)
  10. Under a Mountain (4:43)
  11. She Talks to Angels (6:16)
  12. Morning Song (6:13)
  13. Downtown Money Waster (4:17)
  14. Good Friday (5:42)
  15. Thorn in My Pride (9:35)
  16. Welcome to the Good Times (4:01)
  17. Girl from a Pawnshop (7:08)
  18. Sister Luck (5:58)
  19. She (5:31)
  20. Bad Luck Blue Eyes Goodbye (7:07)
  21. Boomer's Story * (6:07)
  22. Willin' * (4:22)
avatar van Ronald5150
Op "Croweology" hebben The Black Crowes een verzameling van hun hits gebundeld. Sterker nog, alle nummer zijn opnieuw, en dan vooral akoestisch, ingespeeld (door de band in de huidige bezetting). The Black Crowes hebben hierbij niet gekozen voor de makkelijke weg. De meeste nummers hebben toch andere arrangementen en de stijl is nog het meest vergelijkbaar met hun laatste werk (denk aan "Warpaint" en "Before the Frost..."). Het geheel klinkt daardoor nog meer blues, country en soulgericht. Juist hierdoor vind ik dat deze verzameling een echte aanvulling is op elke Black Crowes collectie.

Fantastische nieuwe opnames van veel van de mooiste songs van the Black Crowes staan op Croweology. Fraaie andere arrangementen geven de toch al sterke nummers een vaak nog mooier aanzien. De uitvoering is semi-akoestisch en haast semi-live, maar dan zonder publiek. En dan ben je bij deze band aan het goede adres, want een fantastische live band waren / zijn ze. De instrumenten en achtergrondzang klinken uiterst verzorgd en Chris zingt wederom uitstekend. Om er een paar juweeltjes uit te pakken: Jealous Again, Remedy, Hotel Illness, Soul Singing, She Talks To Angels, Thorn In My Pride, Girl from a Pawnshop, Sister Luck en Bad Luck Blue Eyes Goodbye. Croweology is niet te missen voor liefhebbers van the Black Crowes, maar eigenlijk geldt dat voor alle blues- en rockliefhebbers.