Ultramagnetic MC's - Critical Beatdown (1988)

Label: Next Plateau

1. Watch Me Now (4:49)
  2. Ease Back (3:24)
  3. Ego Trippin' [MC's Ultra Remix] (2:32)
  4. Moe Luv's Theme (2:20)
  5. Kool Keith Housing Things (3:16)
  6. Travelling at the Speed of Thought (1:52)
  7. Feelin' It [Remix] (3:32)
  8. One Minute Less (1:58)
  9. Ain't It Good to You (3:33)
  10. Funky [Remix] (3:42)
  11. Give the Drummer Some (3:43)
  12. Break North (3:24)
  13. Critical Beatdown (3:43)
  14. When I Burn (2:33)
  15. Ced-Gee (Delta Force One) (2:47)
  16. Funky * (4:47)
  17. Bait * (4:26)
  18. A Chorus Line * (6:04)
  19. Travelling at the Speed of Thought [Club Mix] * (4:22)
  20. Ego Trippin' (Bonus Beats) * (1:11)
  21. Mentally Mad * (5:05)
Ja, deze waren idd eerder met die sample. Pete Rock & CL Smooth gebruiken die sample ook op Soul Brother #1 trouwens.

Maarten||
heerlijke oldskool,, maakt het helaas wat minder interessant dat kool keith dezelfde soort verses gebruikt. Maar dat ondergaat de kwaliteit van dit album totaal niet. *4,0 kan nog stijgen.

Relax
Een 2.5 Niek ? weet je het wel zeker

Dr.Greenthump

Relax
Dr.Greenthump schreef:

Ik vat 'm

avatar van MJ_DA_MAN
Volwassen reacties hier zeg...

avatar van Niek
Relax schreef:
Een 2.5 Niek ? weet je het wel zeker
Dr.Greenthump schreef:
Ach, het verbaast mij niks hoor

Tsja, moet dat maar eens toelichten. Maar een erg duidelijke toelichting heb ik niet. Of eigenlijk juist wel: Kool Keith doet me niks, de producties doen me niks, en dus doet de plaat me niks. Die 2,5* staat er omdat ik wel kan horen dat het kwaliteit is, maar ik kan er niet van genieten. Helaas. Had het graag anders gehad...

raffael77
Hee niek wat vind je trouwns van album Criminal minded van BDP.

avatar van Niek
raffael77 schreef:
Hee niek wat vind je trouwns van album Criminal minded van BDP.
Die vind ik een stuk beter. Vind KRS-One gewoon ook een stuk beter. Heb geloof ik een 3,5 of 4 staan voor die plaat.

Social_Mask
Niek schreef:

Ken de bekende nrs hier natuurlijk van maar nog niet helemaal. Zal zeker gaan beluisteren een keer.

avatar van John Doe
Ego Trippin' heeft een wat te lage waardering bij de favorieten als ik het zo bekijk. één van de sterksten voor mij, vooral door de productie. Perfecte droge beat, zeer vette noot-sample en het korte basslinetje werkt brilliant.

Het album blijft heerlijk. De bassen zijn prachtig en het gebruik van samples is subliem. Verder mooi, tot zeer mooi gerap. Alleen jammer van het middendeel (6 tot 10) dat een niveau lager ligt.

J. Dilla Donuts
Wat kan het lekker zijn om weer eens een gouwe ouwe oud de kast te trekken, ik zal de UMC's altijd hoog aan de top hebben staan en wat kan het toch fijn zijn om even weer terug te gaan naar het verleden.

dit is een super goed album gewoon geen andere woorden voor

avatar van tnf
tnf
Ik had hier nog nooit van gehoord, maar zit dit nu eens te luisteren nadat het ergens op het web (door iemand wiens smaak enige raakvlakken vertoont met de mijne) opgehemeld werd. Bij de eerste keer luisteren valt het eigenlijk al goed. Vooral 'Ease back' valt me vooralsnog op.

O.k., bij mijn twee - compleet grijsgedraaide - De La Soul-albums, die beiden uit hetzelfde tijdperk komen (1989 + 1991) en muzikaal hieraan verwant zijn, zal deze cd het niet halen. Toch klinkt het geheel me duidelijk frisser in de oren dan de gemiddelde recente hiphop-track. Die stijl van produceren ligt me wel.

avatar van Stapler
Ik begin dit echt tof te vinden!
Voorlopig 4 sterren

avatar van P Jay
Klassieker. Toch duurde het even vooraleer ik het echt kon gaan waarderen. Kool Keith is ook hier uiteraard zijn gekke zelve. De producties waren destijds revolutionair en klinken tot op zeker hoogt nog vrij goed, al is de stelling dat ze nog steeds erg fresh zijn wel een sterk overstatement: veel meer '80ies kan het bijna niet, maar goed: dat is geen nadeel.

Minpunt: Ced Gee (zoals altijd)
En enkele minder kwalitatief hoogstaande nummers die vrij saai klinken, waardoor het geheel ook minder aantrekkelijk lijkt (bv. Funky)

Sterkste punten: Ego Trippin (!!!!), Ease Back, Critical Beatdown, Break North, ...

4* voor deze klassieker

avatar van Stapler
Huray! vandaag terug van Lowlands.. En drie keer raden wat deze jongen (zijn eerste) voor LP gekocht heeft?:D

avatar van Jorge-E
Stapler schreef:

Hmmm... Ik zou het niet direct weten... Slim Shady LP?

In een keer goed!

avatar van Jorge-E
*trots*

avatar van Stapler
Volgens mij hebben Eric B en Rakim op Paid in Full dezelfde pakjes aan als die 2 lui links.
Weet iemand welk merk dat is?

avatar van ewalk
Ik denk Troop.

Ah dankjewel.
Dit is trouwens wel een onderbekend album, ik vind het echt een klassieker en het is vernieuwende HipHop.
Al doet het mij deugd dat hier 73 stemmen staan.

avatar van Shelter
Het is binnen de hiphop scene toch echt geen onbekend album hoor, wordt beschouwd als een van de klassiekers!

avatar van Gyzzz
Deze duikt in veel lijstjes inderdaad gewoon op naast Paid in Full en It Takes A Nation...

avatar van principal2000
Onbetwiste klassieker van de underground groep met onze rare snuiter met vele namen in het midden. De beats zijn hard, rauw, maar simpel en doeltreffend. Kool Keith heeft een perfecte en herkenbare stem. De drums zijn in ieder nummer duidelijk aanwezig en zorgen ervoor dat je hoofd op en neer blijft gaan. Het is geen geweldadige of agressieve hiphop, maar gewoon rauw en simpel. Het klinkt waarschijnlijk simpeler dan het is, want er zijn niet veel andere albums die deze sfeer halen.

Shelter schreef:

Gyzzz schreef:

Ok, dan ligt het aan mij

avatar van Shelter
of aan ons

avatar van RogerV
Heerlijke eenvoudige rap met toffe beats.

"I'll take your brain to another dimension"