The Left - Gas Mask (2010)

Label: Mello

met Invincible

10. Real Detroit (4:18)

met MarvWon

11. The Melody (3:33)
  12. Reporting Live (4:15)

met Guilty Simpson

13. Fooled for Thought (1:23)
  14. Desperation (3:10)
  15. Caged Birds (4:12)

met Finale

16. Homage (3:44)

met Frank West

17. Get In Where You Fit In (3:23)
  18. Scared * (2:38)
  19. One Day * (3:19)
  20. My Green * (3:47)
avatar van Delars
Ben heel erg benieuwd naar deze , de cover is in ieder geval vet!

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album kan het wel eens helemaal gaan worden. Ik beluister nu Gas Leaks (EP van deze groep, gisteren uitgekomen) en die klinkt echt heerlijk. Erg harde beats en voortreffelijke rijmelarij.

avatar van Delars
Inderdaad, zodoende heb ik ook dit album gevonden, en die EP is idd erg vet

Ep is zeker vet!

My Green is

Rene1979
Wat maakt A. Brown, toch heerlijke beats. De rapper die ik hiervoor nog niet kon is ook erg goed op dreef. En ook met de gastartiesten gaat er niets mis. Ik stem later maar voor nu is dit een erg goed album!. Ik hoorde van iemand dat het in de stijl van Diamond District was. Dit ben ik niet helemaal met hem eens, maar snap de zienswijze.

EDIT: Tracklist aangepast. De grootste fout die de mannen maken is het laten ontbreken van My Green & One Day!

avatar van Delars
Erg sterk album van The Left, een erg positiefe verassing dit jaar.
Zoals hier boven al gezegd is , zijn de beats van Apollo Brown fantastisch, ook Journalist rapt aardige verses.

Vandaar een 4.

Rene1979 schreef:

Inderdaad, dat maakt ook meteen het verschil tussen een degelijk/redelijk album en een goed album. Die twee tracks hadden dit album recht gedaan, en het niveau naar een iets hoger level gebracht. Ook zonder deze nummers is dit overigens een uiterst genietbare LP, waar de beats steeds voor een aangenaam duistere sfeer zorgen en de raps prima matchen met de producties.

avatar van MJ_DA_MAN
Waar kennen we die sample in Get In Where You Fit In ook alweer van?

avatar van MJ_DA_MAN
Wel een aardig album, maar niet meer dan dat. De beats klinken typisch als Black Milk (de oude), maar dan allemaal wat minder. Beetje net-niet. Journalist 103 is niet echt bijzonder, maar hij kan er mee door. Ik geef het een krappe 3,5*.
MJ_DA_MAN schreef:
Waar kennen we die sample in Get In Where You Fit In ook alweer van?
Niemand? Komt me zo bekend voor maar kan er maar niet opkomen.

Edit: deze dus.

A. Brown maakt echt zieke beats.. Puur genieten gewoon. Deze LP staat sinds ik hem heb iedere dag wel 1 of 2 keer aan. Ik geef hem voor dit moment 3.5 maar als hij me kan blijven boeien voor langere tijd kunnen het nog 4* worden.

avatar van thgryda
Sterk album van Apollo Brown en zijn vrienden. Mc journalist 103 is geen uitzonderlijke mc maar doet het toch erg aardig op dit album. Zijn flow en delivery passen goed bij de epische, harde beats van Apollo Brown. Een erg leuk album met een redelijke replay value. Wat komen er in het najaar toch een hoop sterke albums uit. 4 sterren en een plaats in de top tien 2010 is het gevolg

avatar van Osiris Apis
Dope album dit. Ik vind dat Apollo Brown ook op dit album weer erg lekkere beats levert. Constant niveau ook. Al vind ik op dit album de producties vrij veel op elkaar lijken.
De mc Journalist 103 is geen opvallende mc, maar hij heeft een goede stem. Hij rapt voornamelijk over het straatleven van Detroit en de hedendaagse staat van hiphop. De gastartiesten zorgen voor de welkome afwisseling.

avatar van Rhythm & Poetry
De haast angstaanjagende cover van Gas Mask doet geloven dat het hier om een uiterst duistere plaat gaat. Dat valt mee, want hoewel zo nu en dan donkere beats klinken, worden er toch voornamelijk simplistische en nuchtere raps vermengd met krachtige, scherpe bombastische beats. Een album met bijzonder weinig poespas, dat er tevens vaak toe aanspoort de toehoorder het hoofd mee te laten knikken op de muziek.

Dat is de beatmaker Apollo Brown ook wel toe te vertrouwen. Eerder dit jaar liet hij op zijn soloplaat The Reset al horen een heel scala aan stoere, machoachtige beats in huis te hebben. Producties die uit één, hooguit twee lagen bestaan, in je hoofd blijven zweven doordat ze zo aanstekelijk klinken, maar niet irriteren doordat ze los van elkaar genoeg variatie kennen. Zo wordt er steeds een rauwe, typisch Detroitse (Apollo Brown komt uit deze stad) sfeer neergezet. Bovendien zijn de stem- en vioolsamples of de pianoloopjes met veel zorg uitgekozen: doordat de producer een heerlijk, wat trager, tempo hanteert, lenen de beats zich uitstekend voor de wat lomere rapper.

En zo’n lomere rapper is Journalist 103, MC van The Left. Noemenswaardig zijn de teksten van de rapper zeker niet, maar zijn flow komt zo natuurlijk en gemakkelijk over dat dit nauwelijks een punt van kritiek kan zijn. Daarnaast zouden doordachte raps alleen maar afleiden, dergelijk simplistische hiphop - wellicht is het wat te kort door de bocht - moet van ongecompliceerde raps worden voorzien; met hier en daar wat grootspraak. Dit heeft Journalist 103 prima onder de knie: zijn lage, langzame stem heeft toegevoegde waarde en past uitstekend bij de producties van Apollo Brown.

Het derde lid van The Left is DJ SoKo, wiens bijdrage zeer marginaal is. Met hier en daar wat cuts, die technisch gezien prima in elkaar steken, valt hij amper op maar doet hij (uiteraard) ook niks af aan Gas Mask. Nee, het zijn de krachtige beats van Apollo Brown en de vooral fijn klinkende raps van Journalist 103 die The Left tot een sterk duo maken. Nou vooruit, drietal.

www.hiphopleeft.nl

Wat een heerlijke beats, bij zo'n producties zijn de mc's voor mij echt achtergrond geluid ... 4*

avatar van MAS
MAS
Voor welk Cunninlynguists nummer is die sample van Real Detroit ook alweer gebruikt?

avatar van MJ_DA_MAN
Southernunderground? Staat iig op dat album.

avatar van MAS
MAS
Danku dat is hem ja.

avatar van Bedorvenkebab
Vermakelijk album, moest hem nog steeds beluisteren en hij viel niet tegen. Hip-Hop die vooral tot zijn recht komt op de achtergrond, en waar je niet continu de teksten onder de vergrootglas moet leggen. Vind het overigens wel jammer dat de sfeer van de cover dus niet verwerkt is, het klinkt wat kaal vaak.

avatar van thgryda
Ik blijf dit toch een fijn album vinden en the melody is gewoon geniaal met die gun still hot sample erin, zeer goed gedaan

avatar van -marco-
Voor mij een van de beste albums van 2010!!!

Apollo Brown produceerd bovenatuurlijk imo!! Heerlijke rauwe en old school sound heeft dit album!

avatar van Niek
Erg zwakke plaat. Zowel producer als rappers zijn zo sociaal gewenst mogelijk bezig. Hopeloos uitgekauwde onderwerpen zonder nieuwe invalshoek oid en vreselijk afgezaagde producties. En hoeveel vrouwenstemsamples heb je in hemelsnaam nodig?! Elke track wordt hetzelfde trucje uitgevoerd. De eerste helft van het album is het nog allemaal redelijk goed te trekken maar op een gegeven moment wordt dit album door chronisch gebrek aan originaliteit rete irritant. The Left mag heel blij zijn met een 2,5...

avatar van alexander-r
Ik moet toch zeggen dat ik dit heerlijk vind! Ik kreeg 'm ooit als tip binnen en ik heb hem toen lang links laten liggen, dat was een fout! Ik kan van dit hele album genieten, en vooral van The Melody, Statistics en How we live, super

avatar van Elohim
Niek schreef:

Ben het wel een beetje met je eens. Ook al stoor ik me nou weer niet zo erg aan de dingen die je noemt, het gebrek aan originaliteit trekt wel erg hard aan dat cijfer. Ik geef het een 3*

Alhoewel het sample van The Melody natuurlijk heel leuk is van de Gunz Still Hot Remix van Rasco... Nu moet ik eerlijk zeggen dat de Gunz Still Hot Remix echt veel vetter is. Beetje, tsja, standaard album voor dit soort hiphop.

avatar van LarsHiphop
Ik had al lang de intentie dit album te beluisteren, het is er alleen nooit tot gekomen.
Nu ik hem serieus beluisterd heb, kan ik met vrij grote zekerheid zeggen dat deze behoort tot mijn top 3 van 2010.
Het valt me wel op dat er de hele tijd hetzelfde trucje wordt gebruikt, al vind ik dit niet erg omdat het gewoon uitermate dope is.

avatar van discipline
Erg vet album vette beats en de mc doet z'n ding
Beats doen mij soms beetje denken aan Dj Premier en soms zelf Bronze Nazereth.
Een dikke 4*

Niek schreef:
The Left mag heel blij zijn met een 2,5...

Ik denk dat de heren hier heel verdrietig van worden....En meteen alles goed gaan doen waarvan jij zegt dat ze het fout doen.

In alle eerlijkheid Niek dit is niet jouw type Hip Hop volgens mij dus is het niet gek dat je dit zo beoordeelt. Toch is het een best hoog gemiddelde voor een redelijk onbekende crew.

avatar van Elohim
TheYacz op youtube heeft de instrumentals hiervan geupload!
YouTube - The Left - Real Detroit (Instrumental) Via deze link kan je alles wel vinden.

avatar van donmarko22
4 vette sterren....en zwaar terecht. Ik draai het al een tijdje, maar ik vind het een van de beste hip hop albums van de laatste tijd.

LIQUIDSWORDS
Geweldige album! Producties van Apollo Brown zijn heerlijk, alhoewel iemand die ik ken de sample van 'Get in where you fit in' en 'Gas Mask' meer justice heb zien doen. Apollo Brown maakt hele simpele beats, maar zijn formule klopt gewoon. Desperation als hoogtepunt van dit album, die sample is meesterlijk. Ik heb de neiging om het 5 sterren te geven, maar dat doe ik op dit moment maar even niet. Producties van Detroit staan zeker niet stil, Dilla's soul is nog met ons