Eric Matthews - The Lateness of the Hour (1997)

Label: Sub Pop

1. Ideas That Died That Day (3:59)
  2. My Morning Parade (4:19)
  3. Pair of Cherry (2:24)
  4. To Clear the Air (2:44)
  5. Yes, Everyone (2:31)
  6. Everything So Real (4:45)
  7. Becomes Dark Blue (4:25)
  8. The Pleasant Kind (4:00)
  9. Gilded Cages (3:08)
  10. Dopeyness (2:50)
  11. Since the Wheel Free (3:34)
  12. Festival Fun (1:45)
  13. No Gnashing Teeth (5:03)
avatar van Zachary Glass
Dit werk is zo ontzettend knap dat ik er soms bang van word. Hierna hebben we niets meer gehoord van Eric - behalve die trompet ergens op het voorlaatste album van The Dandy Warhols (ik dacht in "Godless"). Dat vierde nummer "To Clear The Air" - nou nou, dat is echt wel ... (geen woorden voor).

khonnor
Idd, een 5 sterren plaat. Mooie afwisseling van zwoele kamerpopliedjes als my morning parade en trage slepende nummers gedragen door strijkers a la to clear the air

Machtige plaat, perfecte kruising tussen Elliott Smith (ten tijde van XO) en Big Star. Orkestraal noemen ze dit ook wel 's, ook Sufjan heeft goed naar Eric en daarvoor Cardinal geluisterd.
Waarom kent bijna niemand dit? Onbegrijpelijk.

avatar van muziekobsessie
Ik had dit in '97 wel mooi gevonden denk ik, nu toch echt een beetje gedateerd en dan vooral de gitaarnummers, die mij overigens erg aan 't nederlands Suimasen doet denken.
Doch in die tijd was baroque niet echt populair en dat kan ik wel waarderen.

Diegene die tegen de stroom inzwemmen zijn toch meestal de orgineelste kunstenaars.