Black Label Society - Order of the Black (2010)

Rock / Metal
Label: E1

1. Crazy Horse (4:04)
  2. Overlord (6:05)
  3. Parade of the Dead (3:36)
  4. Darkest Days (4:17)
  5. Black Sunday (3:23)
  6. Southern Dissolution (4:56)
  7. Time Waits for No One (3:36)
  8. Godspeed Hell Bound (4:43)
  9. War of Heaven (4:09)
  10. Shallow Grave (3:37)
  11. Chupacabra (0:49)
  12. Riders of the Damned (3:23)
  13. January (2:31)
  14. Bridge over Troubled Water * (3:37)
  15. Helpless * (4:34)
  16. Junior's Eyes * (5:24)
  17. Can't Find My Way Home * (3:37)
Zojuist de eerste 2 nummers in de auto gehoord. Klinkt goed tot nu toe!

avatar van Eddie
Ben niet zo heel bekend met andere platen van BLS maar dit smaakt wel naar meer. Heerlijke riff-georiënteerde hardrock/heavy metal. Vocaal vind ik het alleen wel erg op ozzy lijken. Maar verder best een lekker album.

avatar van Maximusic
ben benieuwt ik dacht al bijna dat Black label gestopt was. Eerst brachten ze om het jaar een plaat uit nu pas na 4 jaar Hopelijk is het dan ook een goede...

Milamber71
Potverdimme, BLS brengt toch wel weer een fijn nieuw plaatje in de wereld. Na 1x luisteren durf ik al bijna te stellen dat ik dit de beste uit de rij vind. Met name Southern Dissolution en Godspeed Hellbound springen eruit.

avatar van Eddie
Ik vind het op het einde wel wat zwakken worden, de beste nummers zitten wel in de eerste helfd van de plaat.

Bastiaan Prasath
Heerlijke plaat, geen zwak moment. Overlord is een heerlijk nummer, en January is een prachtige ballade. De flamencoshred in Chupacabra is weliswaar over the top, maar toch wel grappig.

avatar van james_cameron
Een paar matige ballads doen wat afbreuk aan de pret, maar overwegend is dit een heerlijk vet rockalbum. Sterke, vrij heavy songs, volgeramd met superieur scheurend gitaarwerk. Vooral Godspeed Hellbound is fantastisch. Wat een riffs. Prima album. De vier akoestische bonustracks zijn ook best aardig.

avatar van master-rens
Ik heb het album nog niet vaak genoeg beluisterd om er op te stemmen, maar ik kan al wel zeggen dat dit zeker niet teleurstelt.
Niks nieuws, maar dat wil ik ook helemaal niet.
Een degelijk album met niet te veel ballads. Op enkele albums van BLS vind ik namelijk te veel ballads staan.

avatar van B.Robertson
Mijn eindejaars bestelling. Ditmaal heeft hij het vier jaar aan tijd gehad om iets nieuws uit te broeden. Dus niet veel ballads. Mooi, die staan er genoeg op Shot to Hell, Hangover Music en soloplaat Book of Shadows. Soms net gospel, maar de sympathieke muzikant vloekt, scheldt en zuipt als een ketter.
Al zal hij dat laatste zo onderhand wel wat matigen.

avatar van B.Robertson
Dit nieuwe album valt beslist niet tegen. Het heavy materiaal is dik in orde, ditmaal zijn er echter een paar ballads die tegenvallen (anders vaak zijn sterkste punt.) Mijn CD heeft alleen Can't Find My Way Home als bonus track. Ik sta niet te springen om die drie andere bonus tracks te horen, maar op die manier heb je je collectie nooit compleet. Er verschijnen heruitgaves van oud werk met wat extra covers, of er is wel weer een compilatie met wat nieuwe covers te vinden. Voor mij geen verplichte kost.

PriestMaiden
Ben deze band nog wat aan het ontdekken, Zakk Wylde heeft voor Ozzy toch wel wat vet gitaarwerk geleverd. Hun vorige plaat Shot to Hell heb ik ooit eens geluisterd via youtube en vond die vet, maar heb me nooit echt verdiept in Black Label Society.
Alleszins is dit geen verkeerde instapper. Goede plaat en idem gitaarwerk, de vocals doen wel hier en daar aan Ozzy denken zoals hierboven vermeld.

avatar van legian
een klasgenoot wees me op deze cd, hij vond het wel lekker klinken, dus ik dacht dan moet ik er ook maar eens naar gaan luisteren.
het klinkt inderdaad lekker, simpel, hard.
ik dacht even dat ik hem maar een keer zou luisteren totdat we bij nummer 8 aankwamen, de rust die daar even genomen word sprak me zo aan dat ik deze maar even goed ben gaan beluisteren.
iets wat ik in de loop van tijd ben gaan waderen is zijn stem, telkens als ik hem hoor dan moet ik weer denken aan bands als iron maiden en judas priest.
uiteindelijk is dit zeker een blijvertje en is dit een album wat naast godsmack en SOAD nog wel in me kast gaat komen.

Ozric Spacefolk
Vanavond in het Paard van Troje in Den Haag.
Dus vandaag een dagje Black Label luisteren op kantoor.

Lekkere cd, die niet erg verrassend is, maar daarom niet minder aangenaam.
Heerlijk om bij weg te dromen, terwijl mijn mede kantoor-apen naar R&B luisteren...

Bastiaan Prasath
Hoorde dat ze vijf minuten voor aanvang (voorprogramma was al geweest) besloten om níet te spelen?

Ozric Spacefolk
Klopt. K*tzooi. Was al halverwege lekker lam zijn. En dan met zn allen in de rij gaan staan (uren) om je geld terug te krijgen.

Heel naar allemaal.

Maar goed, beterschap voor Zak, wat er ook aan de hand was...

avatar van hellboy123
Erg gave CD van Zakk. Lekkere mix van "harde" nummers met een paar rustpuntjes.
Favorieten: Overlord en godspeed hell bound!

Van mij zou hij best een keer een CD uit mogen brengen met alleen maar keiharde nummers, dat zou helemaal een top cd zijn!

avatar van hellboy123
En dit is nog steeds een erg gave CD. Ik kwam laatst bij toeval een videoclip tegen voor het nummer overlord. Zakk is niet alleen een goede gitarist, hij doet ook nog aan martial arts:

linkje naar youtube

avatar van richardbrugge
Zakk de god van de gitaar!

avatar van gigage
Can't find my way home (bonus track) is toch wel een hele fijne Blind Faith (clapton) cover.