Laetitia Sadier - The Trip (2010)

Frankrijk
Pop / Avant-Garde
Label: Drag City

1. One Million Year Trip (5:03)
  2. Fluid Sand (4:34)
  3. Our Interest Are the Same (0:11)
  4. The Natural Child (4:01)
  5. Statues Can Bend (2:57)
  6. By the Sea (3:45)
  7. Unfasten (0:25)
  8. Un Soir, un Chien (4:50)
  9. Another Monster (2:49)
  10. Ceci Est le Coeur (3:21)
  11. Summertime (1:59)
  12. Release, Open Your Little Earthling Hands (0:30)
Aquila
Ben benieuwd of dit andere deuren opent dan met Monade. Er komt ook nieuw/oud werk van Gane/Sadier (a.k.a Stereolab) uit later dit jaar.

avatar van Bombong
Op haar Myspace pagina staat een akoestische versie van het eerste nummer. Sadier solo (Monade) blinkt nooit uit in de meest boeiende composities en alleen een akoestische gitaar maakt het ook niet spannender, maar we moeten de officiele versie maar even afwachten. Wie weet. Nieuwe deuren verwacht ik niet.

avatar van rzasa
Staat nu op de luisterpaal.
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

Aquila
Het eerste nummer is veelbelovend. Een afwisselende, warme instrumentatie zorgt voor zoveeldrive als diepgang. Helaas wordt het niveau niet volgehouden (alleen Un Soir Un Chien is nog van hoog niveau), omdat het vooral keurig blijft. Hier valt nog meer dan bij Monade op wat de inbreng van Sadier bij Stereolab was. Moet toch gewoon concluderen dat de samenwerking met Tim Gane beiden op een hoger niveau tilde: 1+1=3. De cover Summertime wordt het best overgeslagen. Echt een koude douche.