New Order - Waiting for the Sirens' Call (2005)

Rock / Dance
Label: Warner Bros.

1. Who's Joe? (5:41)
  2. Hey Now What You Doing (5:16)
  3. Waiting for the Sirens' Call (5:42)
  4. Krafty (4:35)
  5. I Told You So (6:00)
  6. Morning Night and Day (5:12)
  7. Dracula's Castle (5:40)
  8. Jetstream (5:23)

met Ana Matronic

9. Guilt Is a Useless Emotion (5:39)
  10. Turn (4:36)
  11. Working Overtime (3:25)
  12. Guilt Is a Useless Emotion [Mac Quayle Vocal Mix] * (6:29)
  13. Krafty [Japanese Version] * (4:33)
  14. Krafty [The Glimmers Twelve Inch Extended] * (6:55)
  15. Krafty [Phones Reality Remix] * (7:07)
avatar van Castle
:D
Kid A(cid) schreef:
Hmm... Er staan zeg maar geen nieuwe Blue Mondays op dit album, maar nieuwe True Faiths ofzo Ik schrijf er later wel een stuk over ofzo.

hahaha mooie omschrijving

Richard-x
Krafty is een heerlijk nummer!

avatar van Slowgaze
Ik herinner me nog dat deze in de Oor afgeserveerd werd met de beschrijving dat de grote "No" op de hoes boekdelen sprak. Ik heb eigenlijk wel weer zin om deze eens op te zetten, toch wel een soort jeugdliefde van me.
Hè, moet ik toch zo eerlijk zijn om te zeggen dat dit mij de perfecte achtergrondmuziek lijkt voor als er morgen een paar vriendinnen komen...

Jij bent dus al gezwicht voor de roep van de sirene(s), als ik dat zo lees...

avatar van Slowgaze
Nou, ik heb met de ene sirene Disintegration gedraaid, niet als achtergrondmuziek, maar als zelfstandige luisterevaring. Of hoe zeg je dat?
Deze heb ik vandaag zo nog opgezet. Blijft een goede plaat, blijf ik nog steeds vinden.

Nee, maar dan Disintegration. Die bleek bijkans nog beter te zijn dan als ik hem alleen luisterde.

avatar van battersea
O o o wat blijft dit een heerlijke plaat. Nu luister ik naar I told you so. New Order oude klasse, een hoog hoofdschudgehalte en een dikke 5 minuten old skool new wave. Nog steeds te kort, dat nummer.

JanBetonde2e
Dit is ook weer een goed album van New Order, tot nu toe geen slecht album tegenkomen, ik moet er nog twee (Republic en Technique)
Al is deze wel wat minder als Get Ready, dat was haast een perfect album.

Wat vind je er goed aan, Jan? Ik hoor het niet...

JanBetonde2e
De opener Who's Joe vind ik al een leuk nummer, alleen van daar wordt het alleen maar beter, met Hey Now What You Doing.
Dan de Single, Waiting For The Sirens' Call, dit nummer vind ik zelf, het minste van het album, het nummer verveelt snel, en gaat veel te lang door.
Krafty maakt het weer helemaal goed, de nummers van New Order (ook dit nummer) hebben vaak een hoog rijm gehalte, en de zang is niet geweldig, maar bij NO erger ik me daar helemaal niet aan.
I Told You So, een redelijk nummer, doe me niet heel veel, het lijkt een beetje op de andere nummers, al heeft New Order dat wel vaker.
Morning Night And Day, een van de leukste nummer op het album, een goede beat, met de gitaren die er dan overheen komen.
Dracula's Castle, het leukste stuk in het nummer is het middenstuk, verder lijkt het weer op de andere nummers, New Order valt wat in de herhaling, dus het is ook beter dat ze hierna gestopt(?) zijn.
Guilt Is A Useless Emotion, duidelijk het beste nummer op het album, krijg hier weer een beetje het Crystal gevoel bij
Turn is het minste nummer, een echt opvullertje, naar mijn mening.
Working Overtime sluit goed af, en is een leuk nummer.

Ik zal niet heel vaak meer naar dit album luisteren, als ik naar New Order wil luisteren, zijn er een aantal duidelijk betere albums, met dit album is niks mis, maar het zal geen favoriet worden, daarom ook het cijfer 3.5

herman schreef:
Wat vind je er goed aan, Jan? Ik hoor het niet...

Het is ook echt geen bijzonder album, New Order wist zelf ook wel, dat de inspiratie op was, zeker na dit album, en dat ze zich allemaal op hun eigen projecten konden richten, al vind ik die projecten allemaal minder, met uizondering van Electronic.

avatar van Strangeways
Ik vind dit dus serieus het beste album van New Order. Opgewekt en uptempo, een nagenoeg ideale zomerplaat. Raise the Pressure van Electronic en Never Cry Another Tear van Bad Lieutenant zijn vergelijkbaar; ook die hebben een relatief laag gemiddelde en krijgen van mij juist een dikke 4,5* en ook die zullen de komende zonnige maanden weer veelvuldig in huize Strangeways gedraaid worden.

Ik moest even fronsen toen ik die eerste regel las, maar ik heb hem eens een herkansing gegeven en hij bevalt mij beter dan destijds. Ik heb jarenlang alleen Jetstream en Guilt is a Useless Emotion gedraaid; zelfs Krafty, de single die ik toendertijd wel leuk vond, was hier in de vergetelheid geraakt. Het album past inderdaad wel goed bij het huidige zonnige weer, dus wie weet ga ik hem ook nog wel vaker draaien, binnenkort.

Een nummer dat me nu ineens erg positief opvalt is I Told You So. Echt een heerlijke zomerse slow jam die nog wel 10 minuten langer had mogen duren. Er komt de laatste tijd veel soortgelijke muziek uit, die meestal onder het kopje 'balearic' wordt geschoven. Dat lijkt me ook wel een passende omschrijving voor dit nummer. Eén van mijn nieuwe favorieten van New Order.

Van Jetstream vind ik de remix van Stuart Price trouwens beter dan het origineel. De goede elementen (bv. het tadadadada-zanggedeelte op 4:40) van het origineel komen daar een stuk beter uit de verf.

avatar van dazzler
Ik zat hier niet op te wachten, maar goed.
Het lijkt me een snel in elkaar gebokst album met leftovers.

New Order : Lost Sirens LP+CD - New Order Online - A New Order and Joy Division Web Site - neworderonline.com

New Order is namelijk weer aan het toeren, blijkbaar.

avatar van Castle
Zit de belastingdienst er weer achteraan, geld nodig??

avatar van Mat_
Ongelooflijk dat die ouwe zakken na al die jaren nog met "Guilt is a useless emotion" afkomen, een nummer waar 95% van de huidige popscene jaloers op moet zijn.

Dikkop
Idd Mat_
Om dan nog maar te zwijgen over Krafty, Jetstream en Waiting for the Sirens' Call.
Ik ben verbaasd over de lage score hier. Het pop-gehalte ligt hier duidelijk hoger dan op de andere New Order platen die ik heb beluisterd, maar daarvoor vind ik hem niet minder goed.
Dit plaatje maakt me onmiddelijk vrolijk, ook al heb ik aan elk oor voor de moment een oorontsteking en zit ik volop in de blok voor de examens. En dat zegt al wat.

Een album waarvan alle voorgaande albums is samen gevat in het herkenbare new order geluid.
Niks geks,niks vernieuwends, eigenlijk puur doorsnee commercieel product..
Alles Tot/ voor technique mag er zijn!

En ik kan het weten als de grootste New order fan van NL!!???

avatar van Juul1998B
Zeker geen slecht album van NO maar wel een groot verschil met het debuut die ik onder hun beste werk schaar.
Dit is veel meer poppy en commercieel maar ze kunnen ook hier goede liedjes schrijven met een eigen smoel.