Muziek van de Efteling (1987)

Alternatieve titel: Wonderlijke Muziek van de Efteling

Score
Label: MasterTone

1. Villa Volta (Hugo's Huiskamer) (Ruud Bos) * (2:42)
  2. Land van Laaf (Bakkerij / Brouwerij) (Peter van Ostade en Cees van Berkel) (2:09)
  3. Carnaval Festival (Neutrale Thema) (Toon Hermans en Ruud Bos) (3:02)
  4. De Vliegende Fakir (Sanai Gath) (Raga Kaphi) (1:05)
  5. Diorama (Speeldoos) (2:00)
  6. Monsieur Cannibal (Gerard Gustin en Sacha Distel) (3:24)
  7. Paddestoelen (Clavecimbel) (Johann Sebastian Bach) (1:15)
  8. Geeuwende Holle Bolle Gijs (Ton van de Ven en Alex Lemmens) (0:43)
  9. De Indische Waterlelies (Afrikaan Beat) (Bert Kaempfert) (2:27)
  10. Langnek (In a Monestary Garden) (Ketelby) (3:21)
  11. Draaimolen Speeltuin (Koekoekswals) (Draaiorgel de Pelikaan) (4:33)
  12. Droomvlucht (Kastelenrijk / Wonderwoud) (Ruud Bos) * (4:26)
  13. De Rode Schoentjes (2:14)
  14. Fata Morgana (Harem / Haven / Markt) (Ruud Bos) (9:13)
  15. De Magische Klok (By the Sleepy Lagoon) (Eric Coates) (4:03)
  16. De Gouden Gans (1:10)
  17. Het Spookslot (Danse Macabre) (Camille Saint-Saëns) (4:09)
  18. Vogelrok (Ruud Bos) * (1:35)
avatar van adri1982
Dan laat ik bij deze hier ook een bericht achter.
Ik heb deze cd vandaag ook maar weer eens opgezet, merkte het weer eens op tussen de vele andere cd's in mijn platenkast. Het is echter wel de uitvoering van 1998 waarop de muziek van De Droomvlucht (1993), de Villa Volta (1995; of was het nou 1996?) en Vogelrok (1998) in de latere jaren na 1987 zijn toegevoegd; gemarkeerd als bonustracks.
Ik vind het op zich een goede cd. Er staan leuke nummers op, zoals 'Africaan beat' van Bert Kampfaert en 'Monsieur Cannibale' van Gérard Gustin (leukste nummer van deze cd; misschien is 'Monsieur Cannibale' daarom wel een van mijn favoriete Efteling-attracties, maar ook mooie oude klassieke stukken zoals 'Clavecimbel' (paddenstoelen-muziek) van John Sebastian Bach, 'In a monastery Garden' (de Zes dienaren) van Ketelby en Danse Macabre (Het Spookslot) van Camille Saint-Saëns.
Daarnaast zijn er ook modernere klassieke stukken te vinden, waar Ruud Bos als componist aan bijdroeg; zoals 'Fata Morgana (1986)', 'De droomvlucht', 'Villa Volta' en 'de Vogelrock'.
De muziek van de vliegende Fakir ('Sanai Gath' van Raga Kaphi) en de Gouden gans vind ik echter niet zo mooi als de rest, en Holle Bolle Gijs skip ik meestal (de laatste vind ik storend).