Three Dog Night - Icon (2010)

Rock / Pop
Label: Geffen

1. Joy to the World (3:15)
  2. Eli's Coming (2:46)
  3. Celebrate (3:01)
  4. One (3:03)
  5. Mama Told Me (Not to Come) (3:19)
  6. Liar (3:20)
  7. Easy to Be Hard (3:13)
  8. An Old Fashioned Love Song (3:46)
  9. Never Been to Spain (3:44)
  10. Black & White (3:24)
  11. Shambala (3:26)
  12. The Show Must Go On (3:45)
avatar van musician
Prima verzamelaar van Three dog night, laat ik het maar een vrolijke rockband uit de VS noemen.

Daar hadden ze ook heel erg veel succes tussen 1969 en 1974. Twaalf daarvan staan op deze verzamelaar en alle nummers zijn dikke top 10 hits geweest. Drie ervan (Joy to the world, Mama told me not to come en Black & white hebben zelfs de eerste plaats gehaald.

De band heeft (je zou het zo niet denken) records gebroken met diverse noteringen.

13 gouden albums, de platenmaatschappij van Three dog night heeft, volgens eigen zeggen, in de genoemde periode meer dan 40 miljoen LP's verkocht.

Die wetenschap maakt deze compilatie toch wel bijzonder vooral omdat we in Europa maar mondjesmaat Three dog night in de hitparades hebben gehad en al helemaal niet op de eerste plaats.

Het grootste succes in Nederland had de band nota bene in de nadagen van hun carriére, in 1974 met de Leo Sayer remake van The Show must go on.

Alle nummer zijn overigens covers (Nilsson, Randy Newman, Russ Ballard) dat maakt de successen alleen maar interessanter. Ik heb overigens een speciale voorliefde voor het nummer One.

Een boeiende compilatie. Na 1974 kwam er een abrupt einde aan de single successen maar de band bestaat anno 2010 nog steeds......

Van Three Dog Night heb ik 20 Greatest Hits van het Portugese Movie Play Gold label.
Die CD is in 1993 verschenen (nog steeds leverbaar) en bevat 8 nummers meer dan deze uit de Icon serie.
Het artwork van de MPG-uitgave ziet er wat goedkoop uit, maar alles dat ik van 3DN o.k. vind staat er dus op. Geluidskwaliteit is in orde.
3DN bestaat nog steeds en ze trekken nog steeds volle zalen met hun hits.
Tussen 1969 en 1974 scoorden ze in hun thuisland hit na hit. In Nederland stonden ze helaas maar een paar keer in de hitlijsten.
Hele goede covers, vaak nog beter uitgevoerd dan het origineel!
Op deze site staat ook The Complete Hit Singles, die bijna gelijk is aan 20 Greatest Hits. Alleen 'Til the World Ends mis ik dan nog.