Hind - Crosspop (2010)

Label: SellaBand

1. Crosspop (3:49)
  2. Our Love (3:26)
  3. I've Got My Reasons (4:26)
  4. I Want It (3:41)
  5. Stay (4:40)
  6. Some Nights (5:15)
  7. Coming Home (4:48)
  8. Noise of the Night (3:40)
  9. Lover Or Friend (5:00)
  10. Everytime You Come Around (5:25)
  11. Don't Leave Me Behind (5:09)
  12. Look at Life (4:11)
avatar van Angelo
Onder het mom van: you can’t judge a book by it’s cover, heb ik deze plaat een aantal luisterbeurten gegeven. Oké, de albumcover is vreselijk maar het album maakt een hoop goed. De inhoud van deze plaat doet de albumtitel eer aan; het is van alles wat: pop, latin, fado, R&B, soul, easy listening en zelfs electronica/dance (bijvoorbeeld de titeltrack). Dat maakt ‘Crosspop’ een interessante release. Ik kan me namelijk niet herrineren dat in Nederland in de afgelopen jaren een album met een dergelijke stijl als deze is uitgebracht. ‘Crosspop’ is wat mij betreft zelfs aan te merken als een (goede) loungeplaat. Ik denk overigens wel dat dit album meerdere luisterbeurten nodig heeft voordat je ‘m weet te waarderen, hij is namelijk niet toegankelijk genoeg om gelijk bij de eerste luisterbeurt te waarderen. Na een aantal keren wordt ‘ie echter steeds beter. Favorieten zijn: ‘Crosspop’, ‘I want it’, ‘Don’t leave me behind’, ‘Everytime you come around’ en ‘I’ve got my reasons’.