Een artiest die ik de laatste 3 maanden verreweg het meeste heb geluisterd. Bovendien is 'Redlights' mijn meest gedraaide track van de afgelopen twaalf maanden. De muziek kan met de volgende tags omschreven worden:
electronic, noise, drag, witch.house, spooky, goth. Een bijzondere combinatie van genres, nog nooit eerder een 'mix' van gehoord, maar de witch.house is wel degelijk tot een genre uitgegroeid nu er meer bandjes zijn die zich er mee bezigen.
Salem is gestart met 2 EP's en 2 single releases. Bovendien hebben ze een groot arsenaal aan losse nummers uitgebracht, maar deze zijn moeilijk te vinden, via blogs en last.fm ben ik aan het een en ander gekomen. Op hun 'doorbraak EP' staat het nummer 'Redlights' die ik inmiddels 38x heb afgespeeld de afgelopen 3 maanden. Het nummer is heel simpel opgebouwd, maar toch blijft het me fascineren, de vocals die 'achter je aan spoken' in combinatie met een grillige bassline en 'dirty south' hiphop beats. Ik kan er weinig anders van zeggen, maar ik vind het een heerlijk nummer.
Nu is het album dus uit, en deze is naar mijn idee nog een stap beter. Het geluid is harder maar ook zorgvuldiger gemastered. De openingstrack is fenomenaal en bevat een sample van 'O Holy Night'. Heb de laatste tijd een soort haat/liefde verhouding opgebouwd met Salem, omdat het voor mij steeds 'inwendig, tegenstrijdige' muziek is. Er klopt iets niet, maar ook weer wel en het is ook nog eens erg goed.... Enifn, dit is -het- album, met een vernieuwde versie van het nummer 'Redlights'