Kleine Jay & Cartes - & (2010)

Label: Souled Out (I)

1. Kleine Jay - Superrapper (3:52)
  2. Kleine Jay - Wonderlijke Brein (3:50)
  3. Kleine Jay - Eerste Ronde (3:00)
  4. Kleine Jay - Alles Heeft een Reden (2:39)
  5. Kleine Jay - Ruimte Om Te Uiten (2:14)
  6. Kleine Jay - Liefde (3:19)
  7. Kleine Jay - Preek van Binnen (3:38)
  8. Kleine Jay - Alles op Z'n Tijd (4:59)

met Cartes

9. Kleine Jay - Voel Me Zo (3:24)
  10. Kleine Jay - Hoede (3:27)

met Cartes

11. Kleine Jay - 'T Spel Is Uit (2:53)
  12. Cartes - Essentie (2:31)
  13. Cartes - De Volgende Stap (4:11)
  14. Cartes - Allemaal Nick (7:08)
  15. Cartes - Neem het Zoals het Komt (4:42)
  16. Cartes - Chagerijn (3:46)

met Kleine Jay

17. Cartes - Laat het Los (3:41)
  18. Cartes - Maakt Niet Uit Wat Je Doet (4:28)
  19. Cartes - Wet van de Natuur (2:24)
  20. Cartes - Wat Als (4:42)
  21. Cartes - Weet Dat (3:19)

met Kleine Jay

22. Cartes - Muzikale Trip (5:21)
avatar van Colucci_Era
Staat op de luisterpaal:
Die van Kleine Jay en die van Cartes

avatar van em-dee-em-aa
Album van Cartes is zwaar dope!

M-Ty
Cartes > Kleine Jay

Wel moet ik toegeven dat Cartes live niet zo sterk is vergeleken met Kleine Jay..

Rene1979
Album 160 van dit jaar voor mij.. Eigenlijk 160 en 161.. Maar die van Cartes is teringhard maar ook die van Jay vind ik erg goed! Als ik terug ben in NL koop ik zeker de versie met t-shirt.

avatar van MAS
MAS
Hun laatste album samen al is dit natuurlijk niet echt samen. Ik vind Cartes meestal ook beter maar Kleine Jay vind ik ook zeker een vermakelijke rapper. Ben er nog niet aan toe gekomen om ze goed te luisteren maar dit ga ik ook zowiezo kopen. Ook leuk dat er toch wat gezamenlijke nummers op staan.

P-DawG
Rene1979 schreef:
Album 160 van dit jaar voor mij.. Eigenlijk 160 en 161..

avatar van V.B.
Het album van Cartes staat al de hele dag op repeat. Kleine jay is ook erg vermakelijk, maar minder helaas. Doch zijn het allebei rappers waar ik graag naar luister en horen ze bij de top van Nederland. Cartes 4.5* Kleine Jay 3.5*, komt dus uit op 4*

avatar van willymeuf
V.B.: Zo denk ik er ongeveer ook over! Cartes is echt zwaar hard! Vooral Wat Als, die kan ik echt 20x achter elkaar luisteren...

P-DawG schreef:
En dit slaat op??

Het album van Cartes is echt lekker zeg...Die blijf ik luisteren. Die is zeker wel beter dan die van Jay maar ik beoordeel het geheel. Cartes had een 4.5 en Jay een 3.5 geworden.. Dus vandaar de 4.

avatar van thgryda
Ik ben hun show gaan checken in Antwerpen omdat enkele vrienden in het voorprogramma stonden... Ik kende ze al van wie wat bewaart en dat album vond ik erg dope. Live vind ik zeker cartes wat minder en kleine jay net beter. Op de release van dit album was dit niet anders maar als ik de albums luister en ze met elkaar vergelijk is die van cartes net beter. Het is zelfs een erg vette plaat. Ook die van jay is vermakelijk, net wat minder als die van cartes misschien... Ik begin met een 3.5, maar het kan makkelijk toch nog een vier worden...

avatar van Rhythm & Poetry
P-DawG schreef:
De fles champagne en bos madeliefjes zijn onderweg.

Ik moet deze shizzle nog checken. Aangezien beide heren 073 representen en ik daar echt heel veel waarde aan hecht.

avatar van lowieke
Te gek. Ik zat te wachten op een plaat van Kleine Jay. Cartes ga ik niet eens checken denk ik...

avatar van MAS
MAS
Het album van Cartes is in ieder geval erg vet. Zit zowiezo rond de 4 / 4,5. Kleine Jay ben ik nog niet aan toegekomen maar daar heb ik ook wel vertrouwen in.

avatar van em-dee-em-aa
lowieke schreef:

Wel doen

avatar van willymeuf
em-dee-em-aa schreef:

Wel doen

Inderdaad! Ziek album!

Ik zat te twijfelen tussen een 4 en 4,5, maar heb hem vooral om Cartes verhoogd. Wat een heerlijke rapper.

Rene1979
Het enige nummer van Cartes die ik niet goed vind is Chagerijn. Voor de rest zijn dit prima cd's

Rene1979
Vandaag kreeg ik deze toegestuurd.. Na het beluisteren (nogmaals) het geheel ga ik verhogen... 4.5

avatar van javoet
De energie van Jay
en die heerlijke vibe van Cartes.
Keihard!

avatar van HiphopSoul
Ben nu halverwege het album van cartes, en moet het album van kleine jay nog luisteren. Maar tot nu toe nice. Jammer dat we de komende tijd niks meer van cartes gaan horen (hij gaat op wereldreis).

Echt jammer dat cartes op wereld reis en dat ze stoppen met samen werken wand dit is toch wel naast rico&sticks het beste duo in Nederland. Ik snap ook niet dat ze niet meer aandacht krijgen en dat kees en jiggy het album niet wouden uitbrengen. Live hard en op de plaat!

Rene1979
Ik durf zelfs te zeggen dat ze na het Opgezwolle kamp ( Jawat, Typhoon, Rico, Sticks en de beatbakkers van de club), de beste rappers ic met de beats zijn die er in Nederland rondlopen.

avatar van Arrie
Bericht verwijderd. Aub geen downloadlinks vragen.

avatar van Suikerstroop
Ontzettend moeilijk om hier één beoordeling aan te geven.
Het gedeelte van Cartes is ongelooflijk sterk. En hoe sterk Cartes' plaat is, zo zwak vind ik die van Kleine Jay. Ik ben ook een beetje verbaasd dat ik deze tegenstelling in de reacties van anderen niet helemaal teruglees. Absoluut zonde van het kwaliteitsverschil. Een gemiddeld cijfer zou Cartes te kort doen en Kleine Jay te veel eer geven. Lastig.

Helemaal met suikerstroop eens, vond dit overigens op wie wat bewaart ook al meer dan duidelijk naar voren komen. In tegenstelling tot cartes vind ik jay maar een middelmatige MC, die door zijn energieke persoonlijkheid live dan wel weer een heel stuk beter uit de verf komt.

avatar van XtReM3 SkILLz
Allemaal Nick.... classic

& cartes is niet minder dan een 5 voor mij, alleen is Kleine jay& voor mij toch wat minder. een 4 omdat ik Cartes niet in de steek wil laten. Dope shit Cartes!
Kleine jay is daarentegen niet slecht!

avatar van Nr.4
Sluit me aan bij de meesten dat Cartes' album sterker is dan die van Kleine Jay. Dope lyrics, tof dat er ruimte voor twijfel is. Essentie, de Volgende Stap, Laat het Los, Wat als, Weet Dat, gruwelijk (4,5 zou ik geven).
Kleine Jay's album vind ik gewoon nice (3,5 zou ik geven).

avatar van Delars
Heb hem nu ook besteld via zo'n superdeal op hun site.
Check:

Producten | souledoutmusic - mijnwebwinkel.nl

avatar van XtReM3 SkILLz
Cartes je wordt gemissed in the rap scene!

avatar van Rhythm & Poetry
XtReM3 SkILLz schreef:
Cartes je wordt gemissed in the rap scene!

Moet ik me daar zoiets bij voorstellen?