Ramesses - Take the Curse (2010)

Label: Ritual

1. Iron Crow (7:04)
  2. Terrasaw (5:32)
  3. Black Hash Mass (5:12)
  4. Take the Curse (6:13)
  5. Vinho Dos Mortos (2:38)
  6. Baptism of the Walking Dead (7:14)
  7. Another Skeleton (6:03)
  8. Hand of Glory (4:09)
  9. The Weakening (3:56)
  10. Khali Mist (6:01)
avatar van essence
Sludgy doom metal van de ex-drummer van Electric Wizard. Very 70ies maar heel goed te doen.

avatar van cornucopia
Ik vind het minder als de zanger een soort van grunt probeert te doen... Verder best te pruimen.

avatar van cornucopia
't Is toch wel lomp, zwaar en zelfs een klein beetje afwisselend zo nu en dan = COOL!! Moet er toch een vol punt bij op doen... 4*

avatar van laboomzaa
Het is zeker niet verkeerd...maar er zijn betere doom platen uitgekomen afgelopen jaar!! Het trage logge geluid heeft nét niet genoeg afwisseling om het spannend genoeg voor mij te houden!!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik heb deze morgen dit album (door de topic Het Metal Album van de Week) voor de derde keer kunnen beluisteren en het valt me niet tegen. De grunt van de zanger vind ik ook niet zo goed en dit is heel zwaar. Wordt vervolgd.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Na het lezen van de introductie van dit album in Het Metal Album van de Week had ik aanvankelijk schrik want het trage en het logge zijn niet echt mijn ding, het snelle en het dartele daarentegen…
Na zovele maanden prettig vertoeven in de topic denk je anders, je laat het op je afkomen en ik was blij om nog eens een album uit het Verenigd Koninkrijk op mijn bord te krijgen, het is tenslotte de bakermat van de metal. Een album als dit laat horen hoe men van de doom van Black Sabbath is geëvolueerd.
Je hebt een grunt, het is meer een zware keelonsteking of het gevolg van te veel te smoren, en je hebt een cleane zang met hier en effecten op. Gisteren luisterde ik voor de vierde maal naar dit album, de eerste helft voor mijn dagelijkse wandeling, de tweede helft na mijn dagelijkse wandeling (met een dorstig bezoek aan mijn stamcafé). Mijn perceptie van dit album was anders, met een aantal pinten op kon ik dit beter smaken dan voor mijn mini-braspartij. Ik ga weer uitgelachen worden, maar kan dit iets te maken met het hypnotiserend effect van doom?
Veel variatie hoor ik niet tussen de nummers onderling, behalve dan de gesproken filmstukjes verspreid over dit album en het snellere stukje in Black Hash Mass of het snelle begin van Hand of Glory. Ik kan absoluut niet zeggen dat het niets is, ik kan enkel maar zeggen dat het nog altijd weinig tot mijn verbeelding spreekt.
Volgende nummers spreken mij meer aan: Terrasaw, Take the Curse, welke ik het beste nummer vindt, en Baptism of the Walking Dead, juist omdat ik iets meer variatie ontwaar. Khali Mist bevat een lekkere gitaarsolo. Doom metal zal altijd een specialleke blijven ten Huize Spamalot. Het gaat mij vooralsnog iets te traag voor mijn smaak.

avatar van Lau1986
Soms kom je maar moeite door een plaat heen. Dat heb ik eigenlijk met Ramesses. Nergens echt zin om deze plaat weer op te zetten. Hoewel er best wel wat aardige stukken op staan, die doen denken aan Black Sabbath, maar over het algemeen duurt de plaat mij te lang om de aandacht erbij te houden.