Crystal Fighters - Star of Love (2010)

Spanje
Dance / Pop
Label: Zirkulo

1. Solar System (3:58)
  2. Xtatic Truth (3:38)
  3. I Do This Everyday (3:45)
  4. Champion Sound (3:25)
  5. Plage (3:50)
  6. In the Summer (3:56)
  7. At Home (5:06)
  8. I Love London (2:47)
  9. Swallow (4:31)
  10. With You (4:23)
  11. Follow (3:16)

Ik keek er al een tijd naar uit maar wat een Geweldige plaat!

avatar van Motdattan
Dit is toch meer Dance/Electronic dan Folk/Electronic?

Vind ik toch wel erg lekker.
I love london is het enige nummer dat me wat tegenvalt.
Champion sound en in the summer springt eruit.

Aanrader!

o echt? ik vind I love London heerlijk! tegenvallertje bij mij is Plage...het enige nummertje waar ik na 2 luisterbeurten weer op uitgekeken ben...

poeh, follow is wel erg lekker!

Inderdaad. At Home valt ook niet weg te prijzen.
Goed album, lekker gebruik gemaakt van die enorm aantrekkelijke accenten. Dit voelt wel goed aan, kan hier en daar nog wat verfijnder maar het is afwisselend genoeg om je bezig te blijven houden.

avatar van Mjuman
Verrassend album, maar niet helemaal evenwichtig - voorlopig ingezet op 3,5*; ''t kan twee kanten uit.

avatar van Bartje
I Love London!!

avatar van BartUrsem
Motdattan schreef:
Dit is toch meer Dance/Electronic dan Folk/Electronic?

Electronic en Dance zeker, maar Folk waarschijnlijk omdat er Spaanse volksmuziek in verwerkt is, al slaat Folk normaal gesproken niet op Spaanse maar Britse muziek.

Toch heerlijke muziek, terecht een grote ontdekking op Eurosonic/Noorderslag.

avatar van Nanne-1995
At Home klink geweldig vind ik, de rest moet er nog wat inkomen, zal de komende tijd even goed beluisteren.

avatar van michelweber
Live in de Plato in Groningen tjidens Eurosonic. Geweldige band, vooral de zanger heeft veel allure....alsof de nieuwe Messias is opgestaan...! Als dit op Lowlands komen breken ze door.

avatar van Dociz
Soms gaat het snel..

Zie "Follow" op MTV, haal album, zit die hele plaat met kippenvel weg te luisteren

Ja heerlijke muziek, vooral als je vrolijk wil worden.

Plage en Follow zijn echt toppers!!

avatar van jrn
jrn
Mjuman schreef:

Had graag meer nummers als At Home gehoord, heerlyk nummer! Nu te wisselvallig inderdaad..

avatar van musicman13
erg lekkur album!

avatar van Gloeilamp
Ik hoorde Plage al een paar keer op de radio voorbijkomen, lekker zomers nummer!
Snel maar eens de rest gaan beluisteren!

Hmm... Ik hoorde Plage op de radio: Top nummer!
Dus ik dacht, de rest ook maar eens even luisteren.
Helaas viel dat tegen, veel te veel dance naar mijn smaak.
Maar misschien is het gewoon even wennen...

avatar van FLUOman
Ik vind heel de plaat echt goed, alleen, zoals hierboven al vermeld, valt 'I love london' nogal uit de toon, ook is het een wat zeurderig nummer, hadden ze naar mening gerust mogen weglaten... Voor de rest: superschijf!

avatar van Justinvdk
Erg lekker dit zeg. Vooral Plage is een topnummer. Echt een warme, zomerse klank.

avatar van Cerclezot
Goed album enkel I love London vind ik minder

avatar van Chronos85
Is het raar dat ik verbaasd ben dat dit bandje de Top 40 (sterker nog, de Top 20) behaalt met dit album? Ik hecht geen enkele waarde meer aan dit verouderde instituut maar toch blijft het de maatstaf voor hetgeen de jeugd van tegenwoordig het meeste draait. Dit bandje vind ik persoonlijk best aardig, het heeft bovendien een indie vibe om zich en mede daardoor vind ik het een atypisch bandje voor deze lijst.

Helemaal mee eens. Ik was ook blij verrast. Er is nog hoop blijkbaar

michelweber schreef:

2009 was nu niet meteen een memorabele show, 1 van de slechtste die ik ooit op Lowlands heb gezien, terwijl de paar nummers die toen beschikbaar waren (o.a. Xtatic truth) wel fijn waren.

Maar het is een beetje op 2 gedachte hinken met deze band, Xtatic truth, Solar system vind ik beter dan het vreselijke Plage, die stijl ligt ze ook meer dan het gefrutsel met vrolijke melodielijntjes.

Ik vind Plage heel erg leuk, maar ligt het aan mij of past het totaaal niet op het album? Het is mijn insziens maar een vlak plaatje. Niet erg bijzonder.

Plage is een supernummer, verwachtte toch wel mannen met baarden muziek, en dus geen Chemical Brothers en Old School The Prodigy.
Raakvlakken met een band als MGMT, anderszijds klinken ze soms ook als Arcade Fire, maar dan zonder het persoonlijke leed.

avatar van essence
Genieten hoor. Het hinkt wel wat op 2 benen maar het happy happy joy joy gevoel haalt momenteel wel de bovenhand.
Ik ga ze binnenkort eens live gaan checken en ik hoop op een feestje!

essence schreef:
Ik ga ze binnenkort eens live gaan checken en ik hoop op een feestje!

Neem oordoppen mee........................................................ en een boek.

magic spells
(willie) schreef:

Jaja, Willie de grappenmaker

magic spells
Plage is inderdaad het beste nummer. Lekker vrolijk en een heerlijk sfeertje. Afrikaanse invloeden zijn wel erg leuk.