The Mothers of Invention - Cruising with Ruben & the Jets (1968)

Label: Verve

1. Cheap Thrills (2:22)
  2. Love of My Life (3:09)
  3. How Could I Be Such a Fool (3:34)
  4. Deseri * (2:06)
  5. I'm Not Satisfied (4:02)
  6. Jelly Roll Gum Drop (2:19)
  7. Anything (2:58)
  8. Later That Night (3:10)
  9. You Didn't Try to Call Me (3:55)
  10. Fountain of Love (3:00)
  11. No No No (2:29)
  12. Anyway the Wind Blows (2:57)
  13. Stuff Up the Cracks (4:30)
hidden track?

Ja, het staat op de zijkant.
Als je hem dicht bij je oor hebt en hem met de juiste snelheid ronddraait, dan kun je Deseri net horen

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Heb deze plaat ook ein-de-lijk op vinyl binnen gekregen. Bijna de Zappa collectie op vinyl compleet, nog 3 te gaan

Over deze plaat: lekker cheasy doo-wop nummertjes, die erg gemakkelijk wegluisteren.

@ Antonio USA: Deseri staat wel op mijn persing (UK) Verdammte Duitsers ook

Maartenn schreef:

@ Antonio USA: Deseri staat wel op mijn persing (UK) Verdammte Duitsers ook

Van harte met je aanschaf

Voor deze jongen voorlopig geen Zappa LP's meer, gister teruggekomen uit Canada en zit financieel volstrekt aan de grond !

Eerst maar weer keihard werken en al mijn rekeningen zien te betalen de komende weken

Kon ik nu maar alvast mijn geld van de Belasting terugkrijgen, dan had ik geen zorgen meer...

avatar van kaztor
De vinyl-versie? Als ik in november naar de Jaarbeurs ga doe ik er een moord voor!

kaztor schreef:

Tegen die tijd lees ik het wel in de krant

Rechter: ''Wat is het motief voor uw moord op een onschuldig bezoeker van de Jaarbeurs ?''
Kaztor: ''Wel edelachtbare, dat is een lang verhaal...''

avatar van Droombolus
kaztor schreef:

Maar mag je een platenspeler in je cel ? Zou ik eerst even naar informeren ....... Zo niet is een gedigitaliseerde kopie misschien iets handiger ......

avatar van dj maus
zoals ik al elders meldde: bij de jaarbeurs betaal je gegarandeerd het volle pond

via ebay heb je nog kans op een gelukje

zoals van de week de 3LP box van Shut Up etc. voor 16 euro incl. verzenden vanuit de UK

voor Cruisin' op vinyl betaalde ik ook niet meer dan 20 euro incl. verzenden

maar je moet wel geduld hebben en strategisch bieden
da's natuurlijk ook de sport

avatar van kaztor
Ebay vind ik toch wat link met vinyl...
In het eggie kan je de plaat controleren op eventuele krassen en zie je de hoes beter. Op Ebay zit Jan en alleman...

avatar van dj maus
daar heb je het feedbacksysteem voor; als koper ben je behoorlijk beschermd

bovendien: hoe een plaat oogt is niet echt een betrouwbare graadmeter voor hoe ie klinkt en die lui op de platenbeurs zijn ook bepaald geen heiligen, hoor

als de plaat niet bevalt, ga je 'm dan bij de volgende beurs terugbrengen (met bonnetje)? of rij je even naar Duitsland of de UK om de verkoper thuis op te zoeken?

Joy
het verschil is dat je op ene beurs ter plekke kan bekijken wat de staat van de plaat is en al dan niet besluiten hem mee naar huis te nemen

via ebay is het maar afwachten wat de staat van de plaat is

ter plekke beluisteren kan op een beurs trouwens ook mocht je twijfelen

via ebay is het maar afwachten wat de staat van de plaat is

ter plekke beluisteren kan op een beurs trouwens ook mocht je twijfelen

veel ebay-verkopers geven goede, eerlijke, kritische beschrijvingen
dat moet ook, als je van positieve feedback verzekerd wil zijn

ter plekke beluisteren van vinyl op een platenbeurs kan maar bij een zeer beperkt aantal verkopers en dan nog op zeer provisorische installaties

en het is natuurlijk ondoenlijk om heel de plaat daar te gaan beluisteren op zoek naar mogelijke haarlijntjes

avatar van dj maus
maar goed, bepaalde mensen moeten nu eenmaal alles met eigen ogen zien, voor ze het geloven

en daar leven die platenbeursverkopers dan ook weer van

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
kaztor schreef:

Kaz, volgens mij staan er van dit plaatje at the moment nog 2 of 3 exemplaren van de vinyl versie op marktplaats Succes !

Joy
ja maus, ik wil graag met eigen ogen zien of hetgeen ik koop in orde is, heel gek

als ik een auto ga kopen zeg ik ook niet , ik hoef um niet te horen voelen en te zien, hier heb je mijn geld

right

nu is ebay iig wel degelijker dan dat uitgezeken marktplaats, mensen die al jaren adverteren en er een bedrijf van hebben gemaakt waarvan je ook alle gegevens kan opvragen kun je rustig vertrouwen

enfin, 11.95 op mp

avatar van ricardo
Ik ben het volledig met Joy eens, ik wil ook eerst zien wat ik koop. Ik heb weleens via Ebay dingen gekocht, en het is verstandig om eerst de feedback van de aanbieder te lezen voordat je gaat bieden. Ik heb eens een witte haaientand gekocht die er op de foto onbeschadigd en perfect uitzag, maar dat was ook tactiek van de fotograaf/aanbieder om hem op een bepaalde manier neer te leggen. Ik had het hoogste bod en kreeg hem opgestuurd, kwamen er nog extra verzendkosten overheen omdat het volgens de verkoper de eerste keer misgegaan was, heel vaag allemaal. En toen ik hem in huis had bleek er een hoop glazuur van de tand af te missen, en zo'n tand is eigenlijk de helft minder waard. Sindsdien koop ik niet meer gebruikt spul op internet, of iemand moet in de buurt wonen zodat ik het persoonlijk op kan halen.

avatar van dj maus
Tja, tegen één slechte ervaring kunnen honderden goede ervaringen in het niet vallen, zo is dat.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, zoals ze dat zo mooi zeggen.

Blijft een feit dat je voor de prijs op de beurs drie keer dezelfde plaat op eBay kan scoren. Eén van die drie zal dan toch wel in orde zijn.

avatar van ricardo
Op deze na heb ik alle reguliere albums van Zappa samen met The Mothers Of Invention in huis. Deze gaat er op den duur ook vast nog weleens komen denk ik. Ben ook eigenlijk best wel benieuwd naar deze plaat nu eigenlijk.

Joy
totaal niet des zappas maar zo op dezen avond met ene portje vind ik hem wel aardig

avatar van Droombolus
totaal niet des zappas

¿ Que ? Op een heleboel van zijn vroege platen met the Mothers staan doo-wop nummers...........

Joy
ok, anders gezegd, nier representatief voor het typische zappa/varese geluid waar zappa faam mee heft verworven

de doo-wop invloeden bleven wel immer aanwezig door zijn hele carriere

avatar van willemmusic
Op sommige vinylplaten is het geduldig wachten tot zich de kans op aanschaf voordoet, soms in twee fasen: ik kon voordelig op het Waterlooplein een gaaf exemplaar in enkel de binnenhoes kopen, waarna ik jaren later een totaal afgedraaide lp in gave buitenhoes voor een schijntje bij Concerto zag liggen...
Ik weet niet hoe het komt, maar met zo'n verhaal erachter lijkt het of de muziek beter klinkt!

avatar van ricardo
Ik heb ze nu allemaal de reguliere albums van Zappa samen met The Mothers Of Invention.
Het valt me op dat dit plaatje erg muzikaal is t.o.v andere omringende platen, niet teveel praatwerk, maar echt veel muzikale stukken. Daardoor waardeer ik deze nu al een stuk meer dan b.v Absolutly Free, Weasels en Were Only In It For The Money. Ik vind die praatstukken niet echt veel aan, en houd eigenlijk alleen maar van de muzikale Zappa. Wel opmerkelijk dat zo'n mooi muzikaal album hier het minst goed van allemaal beoordeeld word. Wat is daar de reden nu van, kent men dit album niet, of vinden de meesten de praatgrage Zappa soms beter?

avatar van willemmusic
Een kameleontisch, Neil Young-achtig uitstapje van Zappa, die zich nooit meer zo totaal zou vermommen. Deze pastiche lijkt pure ironie, vooral de vocalen, maar steekt bij doorluisteren muzikaal heel degelijk en respektvol in elkaar.
Een eerbetoon aan de doo-wop.
Met op de voorkant mischien wel het mooiste portret van Zappa ooit door Cal Schenkel geschilderd, trouwens alle Mothers staan er piekfijn op!
Deze plaat werd onder de naam 'Ruben & the Jets' bij verschijning op de radio gedraaid en kreeg onmiddelijk respons in de vorm van opgewonden telefoontjes: "Wat geweldig dat deze muziek weer wordt gemaakt !" Na het noemen van de naam achter het pseudoniem volgde een oorverdovende stilte.

avatar van Stalin
Check de officiele website van De Snor, voor een intro en info omtrent de nieuwe release Greasy Love Songs.

Dit is de originele Vinyl Mix (uit 1968) op cd, met een aantal bonustracks uit dezelfde periode.

Persoonlijk krijg ik vooralsnog van deze release geen strakke plasser, maar wellicht anderen wel

Cruising With Ruben & The Jets, Original 1968 Vinyl Stereo Mix

Fountain Of Love   3:01
"No. No. No."   2:29
Anyway The Wind Blows   2:58
Stuff Up The Cracks   4:35

Now appearing, after 40 years in obscurity!!  You're excited.

Bonus:

Jelly Roll Gum Drop   2:18
Alternate Mix - Mono.
"No. No. No."   3:06
Long Version
Stuff Up The Cracks   6:05
Alternate Mix.  Recorded at Mayfair Studios, 24 July 1967 during the WOIIFTM Sessions - Evidence suggests this mix was likely done at the same time.  Players:  FZ- Guitar & Vocals, Ray Collins- Lead vocals, Roy Estrada- Bass & Vocals, JCB- Drums, Ian Underwood or Don Preston- Piano
"Serious Fan Mail"   5:11
Segments/Excerpts: FZ Lecture with Q & A at The New School, NYC, 21 Feb. 1969 / Interview at WMEX with Warren Duffy, Boston, 31 Jan 1969.  Segment Collaged by the Vaultmeister at UMRK, 2009
Valerie (C. Lewis/B. Robinson, BMI)   3:03
Mono mix.  Mayfair Studios, 21 July 1967.  This alternate version was recorded during the "Money" Sessions, precedes BWS and frequently played at the Garrick!  Repertoire!!! Engineer - Gary Kellgren.  Players: FZ- Lead Vocals, Guitar.  Roy Estrada- Bass, Ian Underwood- Piano, Motorhead Sherwood- Baritone Sax, JCB- Trumpet, Billy Mundi- Drums, M.O.I- Background Vocals
Jelly Roll Gum Drop  (Single Version)   2:24
Released as a B-side to Deseri, December 1968 ©(P)1968 ZFT)
"Secret Greasing"   3:36
FZ delivers THE STORY OF RUBEN & THE JETS, Xenochronous with Big Jay McNeely's "Benson's Groove" Live on KPPC in Pasadena with Les Carter, 27 Nov. 1968. Beat Booten by Joe Travers.
Love Of My Life   2:06
From FZ's 1977 2 tk "Cuca Impossible Recordings" compilation in a Record Plant box, ¼ inch 10 inch reel format, carefully labeled in FZ's hand:  - CAREFUL!  OLD TAPE.   Check Azimuth for Each Cut -
An FZ-typed sheet indicates Ray Collins & Mary Gonzales.  Suspicious minds might conclude that FZ plays everything and it might be that there was possible lurkage by Paul Buff.  Original recording circa '62- '64, Cucamonga (Studio Z!)

Benieuwd naar het artwork ?

Klikken maar...

Father McKenzie
Plaatje van ouwe Frank, dat me altijd maar matig heeft kunnen boeien. Leuk bij vlagen, zeg maar. Iets te lange zit, wegens toch te vaak hetzelfde. Niet mijn favoriete Zappa is dit hoor.

Stijn_Slayer
Al die tijd vergeten deze te beschrijven. Voor mij een teken dat ik dit niet bepaald een essentieel Zappa album vind.

Een beetje flauw, muzikaal niet zo interessant. Zappa geeft z'n eigen draai aan de doo-wop, maar hoe je het ook wendt of keert, doo-wop is een gedateerd genre. Voor mij ook een iets te lange zit, meestal skip ik wel wat.

Greasy Love Songs is nu de betere optie voor degenen die geen vinyl exemplaar in huis hebben.

Joy
doo wop was gewoon een van zappa;s favoriete genres,komt door zijn hele ouvre terug

vinnut ook niks maar de combi van dood wop met belachelijke teksten zoals alleen zappa ze bedenkt, spreekt wel aan, hij zet het genre toch min of meer te kakken

ricardo schreef:

Praatgraag? Wat Zappa ook deed, hij had er altijd een geldende reden voor. Dit is dan toevallig een genre-plaat, maar de door jouw genoemde platen doen mijns inziens muzikaal gezien in niets onder voor deze plaat. Weasels, dat staat alvast buiten kijf. Absolutely Free heeft, naast fijn geïnstrumenteerde vocale nummertjes de tour-de-force Invocation & Ritual Dance Of The Young Pumpkin en Money is zowel productie-technisch als conceptueel een meesterwerk van de bovenste plank.
De concepten achter Absolutely Free en Money zijn tot op de dag van vandaag nog steeds super-relevant, dus de term 'praatgraag' vind ik het een beetje teniet doen. 'Praatgraag' impliceert voor mij 'hij lult maar wat'. Ieder z'n meug, ofcorz.....

Deze plaat moet, zoals Joy al aangeeft en hoe fijn en authenthiek het ook klinkt, vooral met een grote korrel zout genomen worden. Een geslaagde prank, as ya might call it...

avatar van ricardo
Jij mag best een eigen draai maken aan mijn bericht hoor, moet je zelf weten. Vind ik wel wat jammer, want je had immers ook kunnen vragen wat ik ermee bedoel. Ik bedoel met de praatgrage Zappa natuurlijk de albums met veel gepraat erin. Ik heb nergens gezegd dat het onzin is of dat het niets voorsteld, omdat ik mij er gewoon niet in verdiept heb. En dat ga ik niet doen ook, omdat ik die albums gewoon niet boeiend vind, en en niet lekker vind wegluisteren. Jij wel waar ook niets mis mee is. Alleen jammer dat bepaalde stukken text altijd negatief geinterpreteerd moeten worden, wat ik zeker niet zo bedoel. Ik houd er gewoon niet van thats it.

avatar van captain scarlet
Briljante plaat waarop Zappa op geniale wijze de draak steekt met de infantiele teksten van de liefdesliedjes uit de jaren 50/60. Zwaar over de top en het sarcasme druipt er vanaf. Bijvoorbeeld bij het narcistische zelfbeklag van de hoofdfiguur in How Could I Be Such a Fool en in You Didn't Try to Call Me. Volgens mij had hij wel een haat/liefde verhouding met de doo-wop muziek uit die tijd, begrijpelijk, want de liedjes op zich waren natuurlijk vaak prachtig in hun eenvoud. Deze plaat zit overigens zeer knap in elkaar.