Stijn_Slayer schreef:
De man was een waar genie, met afstand de beste componist van de twintigste eeuw.
Ik vond online trouwens dit extra'tje:
Fillmore East - Just Another Band 2nd LP
Ik las dat dit de rest van de opnames van dit concert zijn, destijds gepland, maar nooit uitgegeven? Een bootleg dus?
Ben het uit het diepst van mijn hart eens met jou eerste regel van de quote, dus
Maar, heb je een link of informatie omtrent wat er op het door jou genoemde album staat dan ?
Zoals je wellicht weet zijn Fillmore East en Just Another Band... 2 livealbums, die beide zijn opgenomen in 1971.
Fillmore East op 5-6 juni 1971 in NYC en Just Another Band... op 7 augustus 1971 in het Pauley Pavilion, UCLA, California.
Ik heb zelf wel eens een verhaal gelezen (uit de mond van bassist Mark Volman en genoemd in
dit boek) dat Just Another Band... oorspronkelijk een 2LP zou worden, waarvan 1 plaat aan beide kanten alleen maar uit Billy The Mountain zou bestaan.
Billy The Mountain was volgens Mark gedurende hun show op 7 augustus zo'n 40 minuten lang.
Maar Warner Bros wou dit niet en dus heeft Frank het nummer ingekort tot zo'n 24 minuten...