Frank Zappa - 200 Motels (1971)

Score / Avant-Garde
Label: United Artists

1. Semi-Fraudulent / Direct-From-Hollywood Overture (1:59)
  2. Mystery Roach (2:32)
  3. Dance of the Rock & Roll Interviewers (0:48)
  4. This Town Is a Sealed Tuna Sandwich (Prologue) (0:56)
  5. Tuna Fish Promenade (2:30)
  6. Dance of the Just Plain Folks (4:40)
  7. This Town Is a Sealed Tuna Sandwich [Reprise] (0:59)
  8. The Sealed Tuna Bolero (1:41)
  9. Lonesome Cowboy Burt (3:57)
  10. Touring Can Make You Crazy (2:52)
  11. Would You Like a Snack? (1:23)
  12. Redneck Eats (3:03)
  13. Centerville (2:31)
  14. She Painted Up Her Face (1:42)
  15. Janet's Big Dance Number (1:18)
  16. Half a Dozen Provocative Squats (1:58)
  17. Mysterioso (0:48)
  18. Shove It Right In (2:33)
  19. Lucy's Seduction of a Bored Violinist & Postlude (4:01)
  20. I'm Stealing the Towels (2:15)
  21. Dental Hygiene Dilemma (5:11)
  22. Does This Kind of Life Look Interesting to You? (3:00)
  23. Daddy, Daddy, Daddy (3:12)
  24. Penis Dimension (4:37)
  25. What Will This Evening Bring Me This Morning (3:32)
  26. A Nun Suit Painted on Some Old Boxes (1:09)
  27. Magic Fingers (3:53)
  28. Motorhead's Midnight Ranch (1:29)
  29. Dew on the Newts We Got (1:09)
  30. The Lad Searches the Night for His Newts (0:41)
  31. The Girl Wants to Fix Him Some Broth (1:10)
  32. The Girl's Dream (0:54)
  33. Little Green Scratchy Sweaters & Courduroy Ponce (1:00)
  34. Strictly Genteel (The Finale) (11:11)
Joy
heb deze plaat gehad,en weer verkocht wist niet wat ik er mee moest, niet boeiend, niet te volgen, zou eerst de film eens moeten bekijken denk ik

alleen strictly genteel was 'te doen''

avatar van Reinbo
Bizarre film, met ook een vrij bizarre soundtrack. Ik weet niet hoe de muziek klinkt als je de film niet kent, maar als fan van de film, vind ik de muziek ook prima te verhapstukken. Al kan ik me voorstellen, dat het anders best lastig is. Beslist geen instap Zappa.

avatar van platedraaier
1,0
Deze heb ik ook nooit begrepen. Maar weet wel dat veel 'fans' dit een must have album vinden. persoonlijk is dit voor mij zo`n Zappa die ik niet kan waarderen. (Het meeste wat de man heeft uitgebracht vind ik het beste dat ik ooit gehoord heb.)
En de film????? Snap ik ook niet........

avatar van Reinbo
Een bizarre trailer van de film..

trailer

JustaRascal
Iemand een idee waar deze film op dvd verkrijgbaar is? Ik zou deze film heeeel graag in me bezit hebben na het zien van een stuk van 10 minuten.

Volgens mij heeft Kooyker Ginsberg hem liggen. Zit in Leiden op de Breestraat.

Joy
gisteren nog bij het uur van de wolf, de zappa docu (volgende week 19:00 deel II:)

De meest vreemde/bizarre film aller tijden

de making of is leuker

avatar van Oldfart
terwijl de oudere broer van mijn vriend G. van de bank rolde van het lachen, zat ik op de stoel ernaast en snapte er geen snars van;
ik was na een kwartier het spoor bijster en dacht toen dat je waarschijnlijk wel een echte Zappa fan moest zijn om dit te waarderen;
Een echte Zappa fan ben ik nooit geworden; maar tussen alle ongein in zitten ook fraaie staaltjes (muzikale) gekte.

no worries, zelfs de meeste verstokte zappafan kon weinig met 200 motels

leuke van zappa is dta de bste man zoveel muziek heeft gemakt dat daar hoe dan ook voor ieder wel wat tussen zit

maar als ik zie wat er nog allemaal op de plank ligt, ongelooflijk

heleaas is er maar 1 die dat op waarde zou kunnen uitbrengen,en die is dood

Joy schreef:
no worries, zelfs de meeste verstokte zappafan kon weinig met 200 motels

Ik ben een van de weinige gelukkigen die de film in bezit heeft (op laserdisc), maar vind het toch wel een brilliante film. Geen touw aan vast te knopen, maar wel typisch Zappiaans & absurdistisch en een hoop geweldige scenes. al kan ik me goed voorstellen dat de muziek zonder de visuele referentie onmogelijk te plaatsen is.

Joy
iig uniek in de soort, de enige van zijn soort:)

briljant niet naar mijn id maar wel leuk om gezien te hebben en nooit weer

JustaRascal
Dus iemand enig idee waar deze film te koop is of te downloaden?

Harald
volgens mij bestaat deze film (officiel) niet als DVD maar alleen op VHS en Laserdisc

Klopt, een officiële DVD-release is er nog steeds niet, op VHS vind je hem nog wel via Ebay. En ja, hij is er wel als bootleg-dvd, maar ssstttt, dat moet je niet verder vertellen

avatar van Reinbo
Ik zou toch erg graag een officiele gerematserde dvd hier van willen hebben, wan de beeldkwaliteit kan een stuk beter dan die van de laserdisc, laat staan de vhs.

Joy
kheb de laat gehad, weggegeven voor appel en ei

avatar van Reinbo
Ik ook. Vond er als plaat alleen weinig aan. Pas later toen ik de film meerdeere malen gezien had begon ik de muziek te waarderen. Moet de CD nog eens aanschaffen.

JustaRascal
Ik wil die film zo graag hebben!

Ik denk niet dat die zo snel komt (op dvd). Het botert niet zo tussen UA en Zappa's familie.

Ik heb een jaar of 3 geleden de cd dus kunnen krijgen via Ebay voor ongeveer €45,- en het is er absoluut een waarbij je 'het concept' van moet snappen. Als je het enigszins 'door' hebt dan kan je er wel wat mee en begin je ook de grappen en de muziek te waarderen. Maar ik vind absoluut dat die dvd er moet komen. Er is wel een bootleg-dvd maar daar ben ik nogal voorzichtig over.

JustaRascal
En die bootleg dvd is te koop?

Zag het wel op Ebay, maar ik ga toch liever eerder achter officieel materiaal aan dat ik nog mis. Zal je altijd zien: Koop je de bootleg, komt ie alsnog uit.

JustaRascal
Ja maar ik betwijfel het of hij nog ooit uitkomt.

avatar van Reinbo
Laten we het hopen. We wachten ook nog steeds op de dvd van de Roxy. Daar zijn ze nu al twee jaar mee bezig....

avatar van joko16
te maf, veel te maf...

Ik vind de Cal Schenkel animatie geweldig ('Dental Hygiene Dilemma'; 'Does This Kind Of Life Look Interesting To You'), laatste paar minuten van:

Zowel muziek als beeld. Ben benieuwd naar de hele film.

Op deze pagina kun je rechts in het midden stemmen voor een dvd-release van de film 200 Motels:

avatar van dj maus
Te veel ideeën en vaak niet genoeg uitgewerkt.
Schrijven is schrappen, maar in dat proces is hier toch iets grondig misgegaan. Blijft over: een verzameling schetsen.

De momenten waarop gerockt wordt (steeds maar eventjes, helaas) zijn toch het beste, zoals Mystery Roach en het briljante What Will This Evening Bring Me This Morning.

Lonesome Cowboy Burt, Penis Dimension en de reeks van She Painted Up Her Face tot Shove It Right In zijn ook wel redelijk geslaagd, al doen LP's als Chunga's Revenge en Fillmore East, June 1971 vermoeden dat het veel beter had gekund.

Joy
kheb um nog noot helemaal beluisterd, het gaat ale kanten op en is geen touw aan vast te knopen

een aardig creatief werkje maar hte moet ook wle luisterbara zijn

magoed, het is dan ook een sideproduct van de film (die even zo vaag was haha:)

avatar van dj maus
Meteen nog maar eens opgezet en het orkestwerk van kant A (1 t/m 9) is toch beter dan ik me herinner. Misschien zit er voor deze plaat toch een herwaarderingsfase aan te komen.

avatar van dj maus
Eerste helft kant C (20, 21, 22) is dan toch wel weer wat te veel gedoe om zonder beeld te beluisteren. Gelukkig daarna een paar rockertjes (23, 24, 25).