Bop Alloy - Substantial & Marcus D Are Bop Alloy (2010)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Jazzmatic (2:56)

met Steph the Sapphic Songstress

2. Another Day in the Life (4:17)

met Mr. SOS en Cise Star

3. Chillaxation (4:19)
  4. Cloud 9 (Interlude) (1:00)
  5. The Art of Work (2:49)

6. Save the Day (3:53)
  7. Universe Works (3:31)

8. Star Child (3:56)
  9. Music (Interlude) (0:49)

met Steph the Sapphic Songstress

10. Lead the Followers (5:12)

met Steph the Sapphic Songstress, Tunji, Edgar Allen Floe en Niles

11. Still Think Different (4:25)
  12. Why the World Weeps (3:52)

met Mello-D en Steph the Sapphic Songstress

13. In Memoriam... (Interlude) (1:19)
  14. The Boy with No Name (4:30)
  15. Tokyo Twilight (3:56)
  16. Commencement * (4:37)
avatar van Rhythm & Poetry
Laat ik maar even duidelijk zijn: slecht is dit natuurlijk niet. Marcus D heeft genoeg talent om een klein uurtje aanstekelijke beats aan elkaar te rijgen. Substantial, op zijn beurt, is een fijne rapper om naar te luisteren. Genoeg om positief over te zijn dus. Helaas klinkt het allemaal een beetje te veel van hetzelfde, waardoor het op den duur wat saai gaat worden. Bovendien zijn de meeste gastartiesten niet de moeite waard. Wat mij betreft was alleen Cise Star op deze LP verschenen met een gastverse.

Rene1979
Wat een lekkere plaat. Ik ben echt fan van Sub. En Marcus D bewijst een hele goeie producer te zijn. Dit is weer een van de beste platen van dit jaar.!

avatar van Stapler
Daft Punk helm .

Rene1979
Ik heb hem maar besteld. Hij was wel wat duur.. 23 dollar is een wat hoog bedrag. Maar ja dit is wel een heerlijk album. En de cover ziet er goed uit.

avatar van thgryda
Ik vind het ook een erg dope album. De relaxte beats van Marcus D geven het album een fijne vibe, van die rustige achtergrond muziek waar je je hoofd de hele tijd al dan niet bewust op mee schut. Substantial is bovendien een goeie mc met goeie lyrics en vooral een flow die perfect past bij de producties, kortom een erg aangename cd. Zoals R&P al zei mocht er wat meer variatie zijn om het spannend te houden en zo kan het een beetje saai worden, al heb ik dat gevoel zelden. Beetje jammer van die 0.5 stem, zo krijgen mensen misschien het idee dat dit album suckt en de moeite niet waard is om te beluisteren.

Dat is niet geval mensen ! Veel hip hop heads zullen dit zeker goed vinden, al is het voor een niet hip hop fan allicht te saai. Vandaar allicht die lage stem voor mij 4*

avatar van Delars
moet toegeven wel een erg dope album, dit komt in mijn top 10 van 2010, de beats, de teksten, de refreinen, alles klopt ! heer-lijk!

avatar van VanDeGriend
Berichten/slowchat over stemgedrag verwijderd.

Modknip

Hij heeft zijn stem verwijderd, best vreemd... Maar goed ik ga dit album echt steeds beter diggen, zou best de tweede 4.5 van dit jaar kunnen worden na The Roots... Ook atmosphere komt in de buurt van die score, maar dit kan zomaar in de top drie van dit jaar eindigen.

Vet album, de gehele sfeer is lekker relaxt en het niveau constant hoog. En genoeg uitschieters om, in tegenstelling tot wat ik eerst dacht, niet saai te worden. Jazzmatic, Another day in the life, Saves the day, Star child, Still think different en why the world weeps zijn mijn favorieten...

Rene1979
Ik had beaster een mail gestuurd met het verzoek de stem weg te halen.

avatar van VanDeGriend
Rene1979 schreef:
Ik had een mail gestuurd
En zo hoort dat. Dan kan hier verder over het album zelf worden gesproken.

Tevens een modknip in voorgaand bericht.

Rene1979
Dit album is elke luisterbeurt weer genieten.!

Coverart is ook prachtig

P-DawG
Klinkt best lekker allemaal. Met name het nummer met Cise Star (kan ook niet anders) viel in positieve zin op.

avatar van thgryda
Blijven luisteren dit, wordt steeds beter en beter, erg lekker. Ik ga een halfje omhoog, dit is gewoon top !

Rene1979
Kreeg hem vandaag in de brievenbus.. De coverart en layout van het hoesje is echt geweldig. Echt heel apart. En ik blijf deze cd luisteren. Zit zelfs te twijfelen tussen Roots en deze voor de definitieve 1 plaats

avatar van -marco-
Aardige goede plaat. Op den duur wel ietwat eentonig en herhalend.
Maar zeker lekker chil en relax album!

avatar van J.M.
Heerlijk plaatje zeg.

avatar van alexander-r
Lekkere rustige plaat met twee uitschieters (Another day in the life en Still think different), maar het mist iets, het is allemaal een beetje te tam...

avatar van Silky & Smooth
Toch wel een van de beste albums van 2010. Sinds Modal Soul ben ik al fan van rapper Substantial. Hoewel Sacrifice zonder Nujabes-producties een beetje tegen viel, vind ik het fijn om naar hem te luisteren. Marcus D is ook zeker geen Nujabes, maar zijn producties op dit album zijn zeker wel van goede kwaliteit. Het zijn geen producties waarna je echt even stil bent, maar heerlijke sfeervolle, jazzy begeleiding onder de raps van Substantial. Bop Alloy is echt een album dat staat voor sfeer en rust, een album waarvan je kalm wordt. Ik heb erg genoten van dit album! Another Day in the Life is trouwens een van de mooiste nummers dit jaar!

avatar van Rhythm & Poetry
Toch maar een kleine verhoging voor deze plaat. Beats zijn uitermate relaxt en Subsantial doet zijn ding zoals hij zijn ding vaker heeft gedaan. Gewoon op een chille manier rappen over de rustige beats. Lekkere schijf om bij te ontspannen en het hoofd leeg te maken. Aan de andere kant blijft het wel gewoon een album dat nergens echt heel bijzonder wordt. Dertien in een dozijn wil ik het echter zeker niet noemen want daarvoor ligt het niveau simpelweg te hoog.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de beat van The Boy with No Name wel iets Nujabes-achtigs hebben! Klinkt erg mooi!

avatar van Silky & Smooth
Dit album wordt per draaibeurt beter! Het klinkt zo ongelooflijk lekker en relaxed. Na de opening zit je al helemaal in een sfeer waar je tot nummer 15 + een half uur extra in blijft. De op het eerste oog relatief simpele producties blijken toch wel heel goed. Ze passen sowieso goed bij Substantial die ook op constant hoog niveau blijft rappen. Dit is beter dan To this Union a Son was Born en die was al heel goed (4.5*). Even laten bezinken en over weekje nog eens kijken, maar dit zit heel dicht tegen de topscore aan!

Rhythm & Poetry schreef:

Terecht !

avatar van P.O.W.
Luister hem nu pas voor het eerst (hoge notities in 2010 lijstjes zijn altijd overtuigend). Maar wat een relaxed album dit. Nog een paar keer luisteren voor het cijfer maar ik zie hem ook wel hoog eindigen.

avatar van thgryda
Ik ben hem nu ook nog eens aant luisteren, prachtig album gewoon, just another chillaxation

avatar van P.O.W.
Verhoogd, echt superlekker dit.

Beste album van het jaar

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik zag eerst al het geweldige A Day in the Life voorbijkomen in de Hip-Hop Track van het Jaar K.O. (gelijk gefavorite op youtube en vele malen geluisterd), en nadat ik het ook in het MuMe Awards een paar keer langs zag komen heb ik dit even binnengehengeld. Wat een dik album .

avatar van LarsHiphop
Zeker mijn favoriete album van het jaar, al heb ik niet erg veel albums gecheckt
Maar dit soort jazzy hiphop is precies wat ik zoek.

avatar van IrishBastard
Bob alloy is echt heel dope, ik luister heet dagelijks.
precies wat je zegt lars. die jazzy hiphop is zeker wat ik zoek.
echt een van de beste tracks van 2010 en nummer 1 in mijn top 10.
ik geef het gewoon een 5.

Rene1979 schreef:
Beste album van het jaar

Toch top drie voor mij ja, maar het is allemaal heel nipt. Deze komt zeker in de buurt van het beste album, ik vond kno en the roots een tikje beter maar het scheelt niks