Bon Jovi - Greatest Hits (2010)

Label: Island

1. Livin' on a Prayer (4:13)
  2. You Give Love a Bad Name (3:46)
  3. It's My Life (3:46)
  4. Have a Nice Day (3:48)
  5. Wanted Dead Or Alive (5:11)
  6. Bad Medicine (5:16)
  7. We Weren't Born to Follow (4:03)
  8. I'll Be There for You (5:46)
  9. Born to Be My Baby (4:40)
  10. Blaze of Glory (5:40)
  11. Who Says You Can't Go Home [Country Version] (3:50)

met Jennifer Nettles

12. Lay Your Hands on Me (6:03)
  13. Always (5:56)
  14. Runaway (3:53)
  15. What Do You Got? (3:47)
  16. No Apologies (3:44)
  17. In These Arms * (5:19)
  18. Someday I'll Be Saturday Night * (4:39)
  19. Lost Highway * (4:04)
  20. Keep the Faith * (5:46)
  21. When We Were Beautiful * (4:10)
  22. Bed of Roses * (6:38)
  23. This Ain't a Love Song * (5:06)
  24. These Days * (6:27)
  25. (You Want to) Make a Memory * (4:36)
  26. Blood on Blood * (6:16)
  27. This Is Love, This Is Life * (3:25)
  28. The More Things Change * (3:53)
  29. I'll Sleep When I'm Dead * (4:44)
  30. In and Out of Love * (4:43)
  31. Diamond Ring [Live] * (3:42)
  32. We Weren't Born to Follow [Live] * (3:52)
avatar van nicksamboo
Ooh ooh ooh,
wat zit ik hier met smacht op te wachten!!
Ik zag een tijdje geleden de 1e verwachte tracklist, toen dacht ik bij mezelf 'dit is niet best voor een Greatest Hits album, maar als ik dit zo zie!!! Ik vind de cover ook gaaf btw, en ben heeeel erg benieuwd naar de nieuwe nummers. Die what do you got hoorde ik wel, daar vond ik het einde super van maar het eerste gedeelte een beetje zwak..
Hoop dat ze snel weer gaan touren, ik was bij het Royal beach concert dit jaar maar dat voelde toch minder officieel aan doordat het een beetje algemeen voelde niet echt voor de harde fans die Bon jovi kennen van meer dan alleen hun hits.

Ben benieuwd....

avatar van marcel2
nicksamboo schreef:
Ben benieuwd....

Ik niet. Is toch niet de eerste verzamelaar.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Wat die stem betreft: zijn alle nieuwe nummers al te beluisteren?

avatar van nicksamboo
marcel2 schreef:
Ik niet. Is toch niet de eerste verzamelaar.

maar wel een mooie verzamelalbum met 4 nieuwe nummers.
en een cd bij de collectie toevoegen..

Nieuwstad
Waarom staat Living In Sin er niet op? Was ook een behoorlijke hit in Amerika.

avatar van Edwynn
Ja, en technisch bekeken hoort Blaze Of Glory er ook niet op thuis.

Nieuwstad
Klopt. Op zich is het wel een erg goed nummer, maar dan hadden ze ook consequent moeten zijn en er een solo nummer van Sambora op moeten zetten.

avatar van Edwynn
Dan moet je het weer greatest hits of Bon Jovi and its expanded universe gaan noemen.

Bon Jovi is Bon Jovi en dan moet je je beperken tot het materiaal wat onder die vlag gemaakt is.
Vind ik.

Nieuwstad
Wat me ook opvalt dat meer dan de helft van het materiaal uit de relatief korte periode 1986-1992 komt. Terwijl ze nu al 3 decennia actief zijn. Toch wel het bewijs dat ze toen op hun best waren lijkt me.

avatar van Edwynn
Misschien wel. Maar ik moet zeggen dat ik ook veel sympathie voel voor de eerste 2 albums.
Na 1992 ging het kwalitatief gezien wel met horten en stoten achteruit in mijn beleving.

Nieuwstad
Die eerste 2 albums zijn uiteraard ook goed ja. Heb toevallig net de eerste weer even gedraaid. Nog geen echt grote hits daar op te vinden nog, wel kwaliteit. Helaas is het de laatste jaren precies andersom.....

Wat een slechte compilatie is dit geworden zeg. De band heeft het vaak over hoe lang ze wel niet bezig zijn, maar dit is totaal geen fatsoenlijk carrière overzicht. Wel When We Were Beautiful "een Bon Jovi nummer met een boodschap" maar eigenlijk vooral een nummer waar niemand iets aan vond, maar geen One Wild Night, een rocknummer zonder veel poespas. En die nieuwe nummers zijn zo lachwekkend dat ze alleen maar duidelijker maken dat Bon Jovi qua studiomateriaal echt helemaal dood is. Het werd al elk album minder sinds 2000, maar dit is zulk bedroevend materiaal. Zelfs die 4 nummers samen kunnen niet tippen aan Sat. Night of Always (de 2e nieuwe nummers op de compilatie uit 1994. Een gemiste kans, maar daar heeft Bon Jovi er inmiddels zoveel van dat deze Greatest Hits zo bij dat rijtje erbij past.

avatar van Edwynn
En met het volledig negeren van het tweede album, kan de compleetheid ook zeker in twijfel getrokken worden. Ik dacht dat Silent Night en Only Lonely in de US toch zeker ook hits waren.

Ik mis hier toch ook Dry County op. Voor mij misschien wel 1 van de betere tracks die BJ ooit gemaakt heeft... Maar dat is een kwestie van smaak

No Apologies is trouwens wel een te gekke nieuwe track.

Al met al een goede verzamelaar, en de tracks die ontbreken zijn volgens mij op 1 hand te tellen. Daarom toch 4* voor de moeie, het feit dat het een dikke dubbelaar is en voor de nieuwe tracks.

Nou, op één hand...

In de periode 83-89 alleen al maakte Bon Jovi 18 singles die allen op een hitnotering konden rekenen. Daarvan zijn er 'maar' 9 terug te vinden op deze verzamelaar.

Edge Of A Broken Heart had ik ook nog eens graag terug gezien op deze of gene plaat voor weinig. Nu heb ik hem alleen nog in de Vixen versie.

Klopt, maar het blijft een "greatest" hits en geen "all" hits

Dus aan de ene kant ben ik het met je eens, aan de andere kant is van de eerste zes singles er maar 1 buiten de US uitgebracht.

De wereldwijde hits kwamen pas vanaf '86, vanaf You Give Love A Bad Name. Van de hits die BJ tussen 86 en 89 gescoord heeft staan ze er verder (bijna) allemaal op.

Edge Of A Broken Heart is ook (helaas) geen single geweest. Wie weet verschijnt 'ie ooit nog eens ergens op

Ik merk nu op dat ook Everyday, Something For The Pain en Lie To Me er niet op staan, ook dat waren wereldwijde hits. Net als Hey God, ook in meerdere landen. Ook Say It Isn't So en Thank You For Loving Me, I Believe, All About Loving You en Sleep When I'm Dead ontbreken.

Bij nader inzien ontbreken er dus wel meer dan 1 hand, ik kom uiteindelijk met 2 handen nog tekort.

Op het eerste gezicht leek dit een redelijke complete verzamelaar te zijn, maar ze hadden er wel 3 cd's van mogen maken.

Waar ze hun "Greatest Hits" op gebaseerd hebben, is mij 1 groot raadsel! Ik vermoed dat deze enkel gebaseerd is op de US singles. Dat scheelt enorm met de singles die verder over de hele wereld zijn uitgebracht. Naar mijn mening hadden ze deze voor Europa beter een aangepaste tracklist mee kunnen geven.

Wegens het ontbreken van de vele (en zelfs grote) hits, stel ik mijn eerdere mening bij en verlaag ik 'm met 1 ster. Zonde!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik verwacht bij dit album een zelfde soort discussie als het in 2009 verschenen Greatest Hits album van Nickelback

Wesley29m schreef:
Klopt, maar het blijft een "greatest" hits en geen "all" hits

Heb je uiteraard gelijk in. De grootste hits en wat nieuwe nummers, maakt het ook geen liefdeloos verzameldingetje. Maar de logica ontgaat me wanneer er wél voor Blaze Of Glory en Blood On Blood gekozen wordt en niet nog iets van een album dat nog niet vertegenwoordigd is.

Over de nummerkeuze kun je altijd twisten, maar persoonlijk vind ik dat je in het geval van verzamelaars altijd moet kiezen om ieder studioalbum vertegenwoordigd te krijgen.

avatar van Gert P
Weet niet of de volgorde wel klopt maar wat ik in mijn bezit heb is totaal anders en staat bed op roses bijvoorbeeld op nummer 9

Fantatische verzamelaar met de grootste hits van Bon Jovi.
De nieuwe songs What do you got, No apologoies, The more things change en This is love, this is life zijn super en hebben goede refreinen en gitaarsound. Zo kennen we Bon Jovi weer waar ze zijn gestopt met het album Crush uit 2000 vind ik. De stem van Jon Bon Jovi is nog steeds goed!

Zeg kevinanne ik weet niet welke nieuwe nummers jij hebt maar die van mij hebben amper een gitaarsound. En die stem van Jon klinkt op studio-albums helemaal niet meer met die nep rasp en knauw die hij tegenwoordig zo graag op zet als hij de studio in gaat. Die nieuwe nummers zijn gewoon een drama een vergelijking met wat er verder op staat en geven goed aan dat Bon Jovi als studio band compleet dood is. Live staan ze nog geregeld hun mannetje maar verder is de koek wel op voor Bon Jovi.

avatar van Edwynn
Als je Crush als ultiem uitgangspunt neemt, kom je toch een heel eind met die nieuwe songs.

Zelfs dan zijn ze belachelijk slecht,

avatar van richiedoom
Ook ik vind ze belachelijk slecht, op what do you got na. Die vind ik nog wel ok.
Was ooit mijn favoriete band, maar inmiddels allang niet meer. Richie Sambora was de reden dat ik gitaar leerde spelen. Als je dan nummers als no apologies hoort, dan denk je was dat een paar jaar geleden mijn inspiratiebron?? Erg jammer. Richie zou weer eens een mooi solo album uit moeten brengen. En Jon heeft inderdaad een irritante stem gekregen. Hij zingt nu al een aantal jaar met een heel irritant accent, alsof ie uit texas komt.
Toch blijf ik op de een of andere manier een zwak houden voor deze band. De oude nummers blijven natuurlijk legendarisch. Goede verzamelaar, al mist iedereen natuurlijk wel zijn/haar favorieten.

avatar van Gert P
Beetje raar dat Dry country vergeten is op een greatest hits maar wel een paar nieuwe nummers plaatsen!

Laat ze dan geoon een driedubbelaaar uitbrengen in the collected serie of zo.
Tegenwoordig worden er veel 3 dubbelaars uitgebracht of zouden ze toch weer dubbel willen cashen!

PriestMaiden
Hun ouder werk (albums Slippery When Wet, New Jersey, Keep the Faith) kan ik wel waarderen. Richie Sambora is geen matige gitarist. Dry County wordt weeral vergeten. Hun laatste nieuw werk kan me niet zo boeien, niet slecht maar ook zeker niet 'wow'.

avatar van Gert P
Breng dan voor die nieuwe nummers een eptje uit.
Greatest hits met nieuwe nummers! Stof tot nadenken

avatar van Gert P
Volgens mij klopt de volgorde voor geen meter en er zijn ook maar 30 numers.

nummer 10 bij mij bed of roses en nummer 24 is blaze of glory, stikt van de fouten!

Runaway is nummer 17
In these arms nummer 14

Heerlijk toegevoegd.
Ga het verder niet uitzoeken want vanaf nummer 17 klopt er helemaal niks van.

avatar van lennon
Zelfs een greatest hits kan mij niet bekoren.

Het aantal nummer van Bon Jovi wat ik kan waarderen is op 1 hand te tellen.

Nummers als Bed of roses and always vind ik echt verschrikkelijk, en ik snap echt niet waaro,m een band met zoveel kwaliteit zulke muzak maakt...

Heb ze ooit eens live mogen aanschouwen in Bussum, toen ze daar voor Countdown een akoustische set speelde. Dat was werkelijk waanzinnig goed, en toen kon ik eindelijk eens zien dat het gewoon een goede band is... maar ja... het repertoire (vooral vanaf de jaren 90) zegt toch wat anders..... Jammer...

Een best of EPtje.. daar kan ik nog wel wat mee...