Bryan Adams - Icon (2010)

Canada
Rock / Pop
Label: Universal

1. Summer of '69 (3:35)
  2. Cuts Like a Knife (5:16)
  3. Heaven (4:03)
  4. Can't Stop This Thing We Started (4:29)
  5. Run to You (3:54)
  6. Here I Am (4:06)
  7. Somebody (4:43)
  8. Cloud Number Nine (4:12)
  9. Have You Ever Really Loved a Woman? (4:50)
  10. The Only Thing That Looks Good on Me Is You (3:24)
  11. Straight from the Heart (3:30)
  12. (Everything I Do) I Do It for You (6:34)
avatar van dazzler
ICON van Universal heeft ondertussen al bijna 100 titels uit in deze reeks.
Het opzet is om een artiest in 12 essentiële songs te vatten. Sommige artiesten
krijgen naast de 12 titels release ook een deluxe aanpak op 2CD (2x12 songs).

En alles natuurlijk tegen heel schappelijke prijzen
(zelden hoger dan 5 euro in de democratische mediaketen).

Deze van Bryan Adams is aardig van trackkeuze.
Please Forgive Me en All for One zijn de kanjers die ontbreken.
Die laatste (met Rod Stewart en Sting) vind ik minder fundamenteel.
Wellicht was Please Forgive Me niet zo'n grote hit in de US.

De hoesjes op Amazon hebben allemaal zo'n dikke rand.
Doch in de winkel blijkt die rand er niet bij te horen.

MindRuler
Ooit het cassetje van Waking Up The Neighbours gekregen voor mijn verjaardag.
Letterlijk kapotgespeeld. Adams heeft enkele mooie softrockers geschreven, ben alleen niet zo'n liefhebber van tenenkrommende ballads als Have You Ever Really Loved A Woman.
Heaven was op fuiven het ideale moment om dat verlegen meisje achterin de zaal ten dans te vragen maar sinds één of ander R&B-wicht (wiens naam me nu niet meteen te binnen wil schieten) het op schabouwelijke wijze heeft gecoverd, kan ik zelfs het origineel niet meer aanhoren. Nee, geef mij dan maar Summer Of 69, de oer-klassieker die ik nooit of te nimmer beu word.

avatar van Poeha
Je bedoelde Do, Johan.
Ik moet zeggen dat ik Heaven nooit veel aan gevonden heb, terwijl het toch van zijn mooiste album (alhoewel Into The Fire ook dichtbij komt) afkomstig is. En na haar versie mot ik het al helemaal niet meer horen.

Zelf vind ik Somebody een klassieker die zijn weerga niet kent, samen met Run to You en Heat of the Night het mooiste trio van de heer Adams. Jammerlijk dat die laatste hier dan weer niet op staat.