Ebo Taylor - Love and Death (2010)

Ghana
Wereld
Label: Strut

1. Nga Nga (5:24)
  2. African Woman (7:10)
  3. Love and Death (6:55)
  4. Victory [Instrumental] (3:24)
  5. Mizin (5:12)
  6. Kwame [Instrumental] (3:42)
  7. Aborekyair (7:26)
  8. Obra (5:36)
avatar van Jensiebo
Deze moet ik nog checken, sowieso de hele Ebo Taylor. Ik hoop dat het wat is want ik ga binnenkort naar n optreden in Doornroosje van Ebo. Zal wel goed komen, West-Afrikaans is wel mijn ding!

uilenei
Pas "life Stories" op vinyl gekocht. Geweldige verzameling van de 's mans nummers tussen '73 en '80. Geweldige mix van funk en jazz en natuurlijk afro-beat.

Moet dit album nog beoordelen.

avatar van Masimo
Fijn hoor, zowel instrumentaal als zang erg sterk.

Lekkere afrobeat met funky elementen. Ga die uit 2012 ook maar 'ns checken.

Mssr Renard
Weinig berichten, maar wel enthousiadte berichten. Ik ben ook erg enthousiast over deze Ghaneze aftobeat/highlife. Ebo gaat al wat jaren mee, en deze plaat is een soort comeback. In het nieuwe millenium is dit genre meer dan springlevend en ook populairder dan ooit. Een goede ontwikkeling.

Over deze plaat: een krachtige plaat met een ijzerke productie. Swingend en meeslepend.

Mssr Renard schreef:

Als je je wil verdiepen in de muzikale schoonheid en diversiteit van het Afrikaanse continent, dan raad ik je de parels aan uit het archief van analogafrica.com

Pasteur Lappe - Sanaga Calypso

Stalin schreef:

Pasteur Lappe - Sanaga Calypso

Die website ziet er goed uit. Die ga ik in de lege momenten van de dag eens uitpluizen. Dank!

Mssr Renard schreef:

Ook in Duitsland is de afrobeat doorgedrongen, luister maar eens naar het uit Keulen afkomstige Muito Kaballa Power Ensemble en hun in 2021 uitgekomen album Mamari.

Stalin schreef:

Zal ik doen, dan mag jij op jouw beurt eens luisteren naar Fazer, die ik ook erg goed bezig vind zijn.

Mssr Renard schreef:

Kraut-jazz...klinkt interessant. Dank voor de tip.
Hierbij nog even een fijne afrobeat tip van mijn kant, namelijk Shango Dance Band en hun gelijknamige album uit 1974. Deze groep is opgericht door Ojo Okeji, de voormalige bassist van Fela Kuti.

avatar van Stalin
Helemaal gemist, maar ik kom er net achter dat Orlando Julius recentelijk is overleden. Zanger, saxofonist en bandleider van afrobeat, afro-soul en highlife muziek uit Nigeria. Zijn muziek is ook de moeite waard om je in te verdiepen.