Neil Diamond - Dreams (2010)

Label: Columbia

1. Ain't No Sunshine (3:37)
  2. Blackbird (3:22)
  3. Alone Again (Naturally) (3:57)
  4. Feels Like Home (4:51)
  5. Midnight Train to Georgia (5:00)
  6. I'm a Believer (4:27)
  7. Love Song (3:57)
  8. Losing You (3:16)
  9. Hallelujah (4:10)
  10. Song for You (4:31)
  11. Yesterday (3:31)
  12. Let It Be Me (3:19)
  13. Desperado (3:36)
  14. Don't Forget Me (3:23)
avatar van Wandelaar
Het was een langgekoesterde droom om dit album met beste songs uit het rocktijdperk op te nemen, aldus de zanger in de hoestekst. En misschien had de man ook wel even een adempauze nodig na een intensieve periode van twee zelfgeschreven albums, opgenomen onder leiding van Rick Rubin. De hoesfoto verraadt dan ook wel een wat andere attitude. En laten we dan inderdaad aannemen dat Neil hier zijn droomplaat opnam, dan moet er slechts van het hart, dat we met Yesterday en Hallelujah twee overbodige vertolkingen tegenkomen. De schade blijft daarmee beperkt, want verder is het een fraai, sober, zonder overbodige instrumentatie opgenomen album geworden met liedjes waar de zanger echt wat mee kan. Verrassend klinkt zijn uitvoering van de Monkees-hit I'm a Believer, uit 1966, nu zonder beat en als luisterlied verpakt. Diamond was de auteur van het liedje, destijds als artiest nog onbekend.

Ain't No Sunshine, Midnight Train To Georgia, Love Song, A Song For You en Don't Forget Me zijn goed gedoseerd en eigen gemaakt. Niet slecht dus. Maar nodig? Ik weet niet of de versies op dit album ons lang gaan heugen, maar voor Capitol/Universal toch voldoende reden het album in 2014 opnieuw uit te brengen na de labelwissel van de zanger. Smaakvol hoesje, keurige plaat. En mijn conclusie wordt dan: gewoon goed.