Skinny Puppy - Too Dark Park (1990)

Canada
Electronic / Rock
Label: Nettwerk

1. Convulssion (3:20)
  2. Tormentor (4:33)
  3. Spasmolytic (3:53)
  4. Rash Reflection (3:28)
  5. Nature's Revenge (3:57)
  6. Shore Lined Poison (4:49)
  7. Grave Wisdom (3:45)
  8. T. F. W. O. (3:47)
  9. Morpheus Laughing (4:00)
  10. Reclamation (3:00)
avatar van orbit
Hun meest complete plaat! Staan enkele pareltjes op zoals shore lined poison of TFWO en tormentor.. maar deze plaat blinkt vooral uit in eenheid en evenwichtigheid (wat voor puppy-begrippen al heel wat is!). Daarom een 5* en voor de invloed van deze band (en plaat) op een geheel genre

4.5* voor deze plaat. De naam zegt het al "Dark". Wat weinig reacties en stemmen zeg. Skinny Puppy is toch redelijk bekent. Naja t zal wel

avatar van orbit
Het is niet de meest toegankelijke muziek TEC, misschien dat mensen toch een beetje afgeschrikt raken door de aanvankelijke "noise"? Verder is het genre industrial hier sowieso niet erg populair heb ik het idee.

Klopt. Al word er tegenwoordig heel wat hardere, maar vooral anders Industrial gemaakt. Hoe hard en dynamisch alles ook is, tonen liggen toch wat begraven. Bassen zijn vervormd, nooit echt diep en noten hebben geen direct oorverdovende, directe scherpte.

Voor mij werkt dit sfeerverhogend, maar gister toch weer gemerkt (met een OhGr CSL), dat het niet zo overkomt bij sommigen als het geluid begraven ligt onder laagjes ruis, in plaats van een direct harde benadering.

avatar van orbit
Ik volg het genre ook niet meer zo al ik vroeger deed.. met name omdat er toch teveel acts zijn die als twee druppels water op elkaar lijken. Hard en agressief en dan een vervormde stem eroverheen.. tsja, dat doet me niet zoveel. Flesh Field en dergelijken (mindere acts).
Maar het is toch nog steeds een genre wat bij tijd en wijlen pareltjes kan voortbrengen. Zij het uit de oude koker van Skinny Puppy leden, zij het in de meer dance-georienteerde scene (Hocico, Dulce Liquido e.d.). Het zou leuk zijn als ik een industrial-watcher had die mij zo nu en dan op iets uitzonderlijks alerteerde

avatar van Luminal
Too Dark Park. Mijn eerste kennismaking met SP heeft gelijk het meest indruk op me gemaakt:) Zoiets buitenaards en duisters had ik nog nooit gehoord. Met wat ik toen kende qua muziek lapten hun alle regels aan hun laars. Naar mijn idee een mijlpaal en een maatstaaf in hun gerne en aanverwante gernes.

Helaas is het nieuwere werk niet te vergelijken met het oude, vóór "The Proces" . Het had eigenlijk onder een andere naam verder moeten gaan...

Skinny Puppy behoord zeker tot de groten in de vroege (industrial) elektroinsche muziek zoals;

SPK
Kraftwerk
White Noise
DAF
Throbbing Gristle

avatar van Juul1998B
Hoe ken ik nu pas één van de grondleggers van de industrial sound??!
Lastfm blijkt een hele handige site met betrekking tot de ontdekking van genres.
Ik denk trouwens ook dat Marilyn Manson erg naar Skinny Puppy heeft geluisterd met betrekking tot de ontwikkeling van zijn geluid.
Mijn beschrijving van dit album zou ''Dark industrial avant- garde'' of zoiets zijn.
Wat een binnenkomer van een album zeg, jeetje.