The Bravery - The Bravery (2005)

Label: Island

1. An Honest Mistake (3:41)
  2. No Brakes (3:04)
  3. Fearless (3:07)
  4. Tyrant (4:44)
  5. Give In (2:49)
  6. Swollen Summer (3:18)
  7. Public Service Announcement (3:35)
  8. Out of Line (3:04)
  9. Unconditional (3:19)
  10. The Ring Song (3:28)
  11. Rites of Spring (3:22)
  12. Hot Pursuit * (3:07)
  13. Hey Sunshiney Day * (2:26)
De single Honest Mistake klinkt alvast weer heel lekker, al moet ik wel bekennen dat ik het gevoel heb alsof ik het allemaal al eens gehoord heb. Het word een beetje afwachten met deze plaat denk ik.

Hele album gehoord, haalt niet het niveau van Honest Mistake, maar toch zeer vermakelijk.

Die clip van Honest Mistake is trouwens fantastisch. Hele clip word met dominostenen en allerlei mechanieken zoals bij Domino Day een heel veld doorlopen, en dan wordt aan het eind een pijl gelanceerd die net naast het doelwit valt

avatar van titan
titan (crew)

avatar van bonothecat
titan schreef:

Let op mijn woorden: dit wordt de hype van 2005.

Ok...als dit de hype wordt....dan kan jij voortaan als Mr. hype door het leven

In Amerika zijn ze al ongelofelijk populair en schijnt hun clip om de havenklap langs te komen

Erg lekkere muziek, niet om intensief naar te gaan zitten luisteren, wel voor als je iets anders aan het doen bent. Wat geeft het dat het niet origineel is? Geen haute cuisine, maar een heerlijke snelle hap

avatar van titan
titan (crew)
Origineel is het inderdaad niet, maar wel verdomd aanstekelijk! Wie nog een leuke mix van the killers en the faint zoekt hoeft niet verder te zoeken. 3,5*.

Honest Mistake (dat is eigenlijk gewoon New Order) en Unconditional zijn erg, erg lekker, maar verder is dit niet meer dan een goed in het gehoor liggend album. Hoe dan ook, ik mag er graag naar luisteren. 3,5*

Toen ik dit album voor de eerste keer beluisterde deed de stem mij heel erg veel denken aan die van de strokes. Dat verband is nu wel iets minder geworden (door er vaker naar te luisteren). Of dit een hype gaat worden, ik weet dat nog niet. Het is wel hitgevoelog materiaal, maar het mist de echte "X" factor, ik denk dat dit dus geen hype gaat worden

avatar van Ward
Honest Mistake is een erg leuk nummer, heel aanstekelijk. Ik krijd dat refrein niet uit mijn hoofd. Ik weet nog niet of ik het album ga kopen. Dan wil ik toch eerst wat meer nummers horen. Het lijkt wel erg op The Killers. Is dat alleen Honest Mistake of heel het album?

avatar van Ward
Dit album klinkt heel leuk. Honest Mistake en Unconditional zijn het leukst. Het is niet echt vernieuwend ofzo, maar het is zo aanstekelijk en dat maakt een hoop goed. Bij sommige nummers lijkt die zang idd op de zanger van the strokes, zoals renemeijer al zei. Ik heb dat vooral bij No Ring On These Finger. Ik zit te twijfelen tussen een 3.5 en een 4. Ik hou het voorlopig toch bij een 3.5*.

No Ring on These Fingers vind ik na Honest Mistake wel het leukste nummer op deze cd.

De zanger heeft qua uiterlijk wel wat weg van Morrisey vind ik

avatar van Ward
Ja klopt, die kuif. Public Service vind ik ook leuk. Dat nummer heeft echt een vet basloopje.

Ja is ook mooi ja, bij mij heet het nummer trouwens Public Service Announcement.

En ik heb ook nog 2 bonustracks, Open Heart Surgery en Hey Sunshiney Day, ik weet niet hoe dat precies zit, maar dat zijn ook best fijne nummers.

Ik begin Out Of Line ook wel leuk te vinden. Sowieso groeit dit album voorzichtig richting 4* voor mij. Het is nog steeds niet ontzettend goed, maar ik blijf het wel veel draaien.

Ziggy007
Goddamn, wat een lekkere plaat Uit pure schaamte heb ik mijn vorige post twee dagen terug weggehaald Ik blijf er wel bij dat het gezever over dat het niet vernieuwend genoeg is mij een worst zal zijn, als het maar lekker is! Waar ik eerst vond dat het album het voornamelijk van Honest Mistake moest hebben, is dat nu wel eventjes omgeslagen De plaat onmiddelijk verhoogt naar 4*.

titan schreef:

Let op mijn woorden: dit wordt de hype van 2005.

Één van de misschien ja, zeker omdat ze op Lowlands komen

Ik heb gisteren Honest Mistake voor het eerst gehoord bij het uitgaan (in Ekko, wat trouwens echt een leuke plek is om heen te gaan, aanrader dus!). Op hard volume denk je echt nog meer van 'Ah! New Order!'. Het is gewoon het intro van Blue Monday, maar dan met een haperingetje. Nouja, blijft een leuk album. Niets hoogdravends, maar wel leuk om zo af en toe 's op te zetten als nietsaandehand-muziek.

Tsja, niet echt origineel natuurlijk, maar ja t klinkt heerlijk. Vooral na no ring on these fingers ben ik verslaafd aan deze mannen.

22 juni spelen ze in de melkweg, ik had kaartjes gekocht, maar nu blijkt dat mijn vriend ze ook al had gekocht. Is er misschien iemand die er twee over wil kopen? Origineel kostten ze 12 euro p.s. Maar je kunt ze samen krijgen voor 15,-!
email adres staat in me profiel.

avatar van Ward
Heel vervelend, ik moet het maar met mijn mp3's van dit album doen, want ik heb dit album al een maand geleden besteld en ik heb ook al betaald maar ik krijg het album maar niet. Ik wil gewoon het album hebben in plaats van MP3

Heh, same here. Laatst 5 CD's besteld (waaronder deze), maar nog niets gezien...

Nee, CD-wow. Maar met Soundgarden heb ik wel goede ervaringen, al duurde het de laatste keer dat ik daar bestelde (maandje geleden ofzo) ook een week of 2 voor ik mijn CD's had.

avatar van Ward
Ze hebben de Cd nu verstuurd hoor ik net. Met Cd-wow heb ik juist wel goede ervaringen, maar daar duurt het soms ook wel lang. Maar wel goedkoop

Honest mistake is veruit het beste nummer: de invloeden van Duran Duran zijn niet ver weg
Verder hebben we dit nu allemaal wel tot in den treure gehoord, en dat speelt ze (voor mij althans) toch wel parten. Vorig jaar ging ik helemaal om voor the Killers met Hot Fuss, maar nu is dit inmiddels bandje zoveel die opereert in dit straatje en dan krijg je overkill. Daar is the Bravery enigszins het slachtoffer van vrees ik. Was dit eerder uitgekomen dan had ik er wellicht veel lyrischer over gedaan.

avatar van Ward
Ik heb het album eindelijk in huis, maar ik heb een andere versie. Er staan twee andere nummers op en de volgorde is anders en ook staat No Ring on These Fingers er niet op.

avatar van Ward
No Ring On These Fingers staat ewr trouwens wel op alleen het nummer nu anders.

Ja, het heet waarschijnlijk The Ring Song, dat heb ik ook veel zien staan namelijk.

Ik moet zeggen dat de magie (voor zover die er was) er nu toch wel af is. Een aantal nummers blijven leuk (lees: Honest Mistake maar voor de rest is het toch wel wat minder.

Ik heb ze gisteren in een bomvolle Melkweg gezien. Was best een leuk concert en ik heb me voor het eerst in jaren weer 's in de pit begeven.

Ik ben nu wel tot de conclusie gekomen dat de singles Honest Mistake en Unconditional echt top zijn en dat de rest maar net aan bovengemiddeld scoort.

Waren er nog meer mensen trouwens?

Ink
Ik was er ook...
Redelijk met Herman eens alleen nog ik de rest onder het gemiddelde...
Alles klonk hetzelfde (wat de cd ook wel een beetje heeft ) en na een half uur had ik het wel gezien. Ben alleen gebleven in de hoop dat Hot Pursuit nog gespeeld zou worden... jammer maar helaas

maar elk nadeel heb zn voordeel... ze zijn opener op Werchter, kan ik mooi wat langer doen over mn tent opzetten

avatar van Pelk
Ik was er ook (in de Melkweg). Vond het wel lekker klinken, vooral de bas. Maar daarna ben ik nog bij Anti-Flag in de Oude Zaal gaan kijken en dat was toch een stuk intenser en oprechter, vond ik. The Bravery heeft toch een aantal "maniertjes", als ik deze twee concerten met elkaar vergelijk.