Unruly Child - Worlds Collide (2010)

Label: Frontiers

1. Show Me the Money (5:08)
  2. Insane (4:27)
  3. When We Were Young (4:14)
  4. Tell Another Lie (3:58)
  5. Love Is Blind (5:58)
  6. When Worlds Collide (5:10)
  7. Talk to Me (4:53)
  8. Life Death (5:03)
  9. Read My Mind (3:59)
  10. Neverland (5:14)
  11. Very First Time (4:50)
  12. You Don't Understand (4:29)
avatar van snarf349
Ouderwetse Amerikaanse-rock met een goede zanger. Of is het een zangeres?
YouTube - Unruly Child - Very First Time (Official video)

Één ding is zeker.... ze heeft spierballen en haar op d'r borst.

avatar van vielip
Een erg goed en verrassend comeback album! Totaal niet verwacht eerlijk gezegd. Niks geen krampachtig gedoe om modern en eigentijds te klinken. Iets waar teveel topbands uit vervlogen tijden 'last' van hebben vind ik. Nee, Unruly Child knalt er lekker op los met melodieuze rock zoals ze maakten ten tijde van het debuut. Marcie Free klinkt gelukkig nog net als vroeger toen ze Mark Free heette. Staat bij mij op de nominatie voor 'album van het jaar'!

avatar van BlauweVla
Ik vind het helaas niet zo'n topper. Tuurlijk is de Mickey Thomas (Starship) achtige zang wel heel goed, maar na de 3 eerste tracks wordt het maar zoutloos naar mijn idee, met maar heel af en toe iets beters. Ik zet het rauwe "The Basement Demos" nog maar es op, mijn favoriet samen met het debuut.

avatar van vielip
Tsja, ik heb 'm nu een paar keer gehoord en was totaal verrast! Misschien vind ik 'm na verloop van tijd wel minder hoor maar voorlopig geniet ik er nog volop van.

avatar van BlauweVla
Vind de hoes wel mooi

avatar van jailhouserocker1
Als je door het eerste nummer heen bent (ik vind dat op de een of andere manier een gruwelijk irritant nummer) opent zich een fijne AOR/melodieuze rockplaat. Ik moet zeggen dat ik de eerste twee wel een stuk beter vind, maar deze is zeker niet slecht.

avatar van Arjan Hut
Sterke comeback, ook goed geproduceerd. Dat zal op de volgende platen nog wel eens anders zijn helaas. Ik vind UC een unieke band, al draai ik hun albums vaak afgewisseld met die van House of Lords.

When we were young, wat een wereldnummer is dat zeg!

avatar van Arjan Hut
Ja, die (en Show me the money) stonden destijds op een sampler bij het blad Classic Rock. Met When we were young was ik verkocht.