CeeLo Green - The Lady Killer (2010)

Soul
Label: Elektra

1. The Lady Killer Theme (Intro) (1:37)
  2. Bright Lights Bigger City (3:38)
  3. Fuck You! (3:43)

10. Fool for You (3:40)

met Philip Bailey

11. It's OK (3:46)
  12. Old Fashioned (3:24)
  13. No One's Gonna Love You (3:29)
  14. The Lady Killer Theme (Outro) (0:58)
  15. Forget You * (3:42)
  16. Georgia * (3:46)
  17. Grand Canyon * (3:25)
  18. Everybody Loves You (Baby) * (3:32)
  19. Scarlet Fever * (4:45)
  20. Red Hot Lover * (3:15)
avatar van tsjong
Dit klinkt bekend. F*k You! is wel leuk, maar meer ook niet.

avatar van Boy
Boy
Fuck You én zijn nieuwe single Old Fashioned zijn geweldig. Lang geleden dat een commerciële artiest - op mij dan - een authentiek motowngevoel weet over te brengen. Zou goed uitgevoerd wel eens mijn favoriete plaat van het jaar kunnen worden.

avatar van KampF
Pitchfork Best New Music binnenkort

avatar van Dungeon
Ben erg benieuwd naar dit album. Ik hoop dat het minstens zo goed is als Perfect Imperfections en SoulMachine en dat er niet te veel van die commerciele en wat makkelijke nummers op staan zoals die shit met Danger Mouse of dat nieuwe nummer Fuck You. Op zich wel leuk nummer hoor en Gnarls Barkley vind ik ook wel aardig voor een keertje. Maar het raakt me niet in het diepste van mijn ziel zoals zn werk met de Goodie Mob of zn eerste 2 solo's.
CeeLo kan gewoon zo lekker te keer gaan in raps en zang met van die opgefokte southern beats. En dat is het nu precies wat ik horen wil.

Nummer 10 is trouwens met Phillip Bailey van Earth Wind & Fire (die de meeste mensen helaas slechts kennen van Easy Lover met Phil Collins).

Ben erg benieuwd. Heb maar even een pre-order geplaatst bij Bol.com. Leuk prijsje voor een nieuwe CD. Ik zie dat iemand al gestemd heeft.. hmm. gelekt???

Zo verschrikkelijk lang (6 jaar of zo..) moeten wachten op nieuwe muziek van Cee-Lo solo ! De mixtape met nieuwe nummers was al fantastisch, dus hopelijk zet ie dat door op het album. Vrijdag komt ie uit en zaterdag het concert ! Life is good !

Ehm... Life is enigszins minder goed dan gedacht. De goede man presteert het om voor de tweede keer z'n concert uit te stellen naar 'een nog nader te bepalen datum'. Evengoed hangt ie wel in Amsterdam rond.. Het schijnt met zakelijke beslommeringen te maken hebben.. Laten we hopen dat van uitstel geen afstel komt..

Ook de cd is er nog niet, komt nu op 5 november (volgens Bol.com en zo..) of 9 november (Cee-Lo's website).. Het geduld wordt bij Cee-Lo wel op de proef gesteld, maar uiteindelijk verwacht ik dat dat de nieuwe nummers dat meer dan goed zullen maken. De snippets op YouTube beloven in ieder geval een boel goeds.

Gelukkig is er de laatste tijd met nieuwe tracks van Cee-Lo gestrooid, dus zingen we het nog wel even uit tot de release..

avatar van Dungeon
Slecht nieuws. Klote maatschappijen... Maar misschien kan ik dan toch nog gaan als het wat later dit jaar is.

Rene1979
Cee Lo is dus absoluut niet mijn ding. Heb dit album beluisterd, Maar de man heeft alleen Fuck You als aanstekelijk nummer. De rest is imo bagger.

avatar van Dungeon
Op dit moment ben ik hem voor het eerst aan het luisteren.

Het intro is erg lekker. Een mooi pianodeuntje gevolgd door wat spy gemixt met een dikke southern crunk beat. Je hoort in die intro die typische dreiging uitgaan zoals je vaker hoort bij muziek uit de Dungeonstal.
Het begin bevalt me...

wat nummers verder:
Over het algemeen is de plaat erg gemoedelijk. Het is mooi allemaal hoe de nummers opgebouwd zijn met de zang van Cee-lo erbij. De plaat gaat me wel weer bevallen. Maar ik mis de raps. Het is veel soul en zo. Echt voor de vrouwtjes.... Ja 1 Ding is duidelijk. Cee-lo laat zijn milde kant zien. Iets dat ik wel herken van zijn werk met Danger Mouse of Jack Splash. Het heeft denk ik vooral te maken omdat het een conceptalbum is. Een conceptalbum met als thema het ladykiller zijn.

zelf zie ik liever de maatschappijkritische spirituele rebel die Cee-lo ook is zijn rijms spitten zoals geen ander dat kan.
Dat zal met het komende Goodie Mob album wel goed komen. En anders zet ik wel wat oud werk van hem op.

wordt vervolgd...

Heb wel gemerkt dat het album van de week al op Soulseek stond, maar helaas nog niet in goede kwaliteit. Ik wacht dus nog even met downloaden tot er een betere versie beschikbaar komt. Kan echter nog wel even duren, maar geduld is een schone zaak.. Dankzij de snippets op YouTube weet ik al wel dat dit een van mijn favoriete albums zal worden, maar had ook niets anders verwacht van de man...!

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Ik verafschuw het nummer Fuck You. Daarnaast: Cee Lo Green kan gewoon geen geheel album dragen. Die man doet het prima als hij eens in de zoveel tijd een bijdrage levert op een hiphopalbum (Common, Kid Cudi etc.) maar een geheel album naar zijn niet al te boeiende liedjes luisteren is toch echt te veel van het goede. Instrumentaties weten me ook niet te pakken op The Ladykiller, toch is er geen nummer op deze plaat zo slecht als Fuck You, zie dat maar als een soort compliment.

avatar van Dungeon
Ik heb wel een goede kwaliteit. was een rar-bestand. maar die link werkt niet meer. krijg de melding: Dit bestand is ofwel verwijderd vanwege copyright-claim of is verwijderd door de uploader.

Anyway. Ik koop de plaat zeker nog wel. Wil dit gewoon origineel hebben. Maar tja, kon niet langer meer wachten. En de releasedate is nu ook nog eens uitgesteld...

avatar van Dungeon
Kijk eens aan. Toch nog op mn matje vanochtend het origineel binnen gekregen. Straks effe een uurtje rijden met Cee-lo uit de speakers. Heerlijk!!!

Sven Bersee
Ik vind Fuck You een heerlijk nummer, dus als ik Rhythm & Poetry zo hoor, dan moet ik dit album maar eens gaan proberen.

Rhythm & Poetry schreef:

Hahahaha, als het je ding niet is, is het je ding niet.. Maar een album kan ie zeker wel dragen. Heb daar eerlijk gezegd eerder mijn twijfels over bij Common, maar ja, smaken verschillen, hè...

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Zoals Common momenteel is kan ik hem ook geen geheel album goed verdragen, maar beluister vooral zijn werk tot en met 2005.

Dungeon schreef:

Heb je nou nog een kaartje gekocht? Niet dat al bekend is wanneer hij nu wel optreedt..

avatar van moedermaria91
Selah Sue zingt hier ergens op mee?

moedermaria91 schreef:
Selah Sue zingt hier ergens op mee?

Klopt, nummer 6 is een duet met haar..

avatar van Arrie
Kom er net achter dat The Smeezingtons achter de productie van Fuck You zitten. Dat is Bruno Mars en twee anderen. Ze kunnen dus wel leuke dingen in elkaar flansen.

Volgens Wikipedia is 6 trouwens met ene Lauren Bennett.

avatar van UmindC
Lauren Bennett, dat is een Belgische zangeres.

UmindC schreef:
Lauren Bennett, dat is een Belgische zangeres.

Heb het ook gezien op Wikipedia, maar dat klopt niet. Het cd-hoesje vermeldt namelijk Selah Sue. Ik ken haar trouwens niet, maar volgens mij heb ik begrepen dat zij ook Belgisch is.. Geen idee, hoor, maar zou het kunnen dat Lauren Bennett de echte naam van Selah Sue is..?

Vraag me sowieso af hoe Cee-Lo bij een Belgische zangeres uitkomt. Hij heeft ook al eens met het Duitse Seeed samengewerkt, dus ik zou wel eens willen weten hoe zulke samenwerkingen tot stand komen..

avatar van Reijersen
Selah is inderdaad ook Belgisch.

avatar van Arrie
Martypeople schreef:

"Selah Sue, geboren als Sanne Putseys"

Dat is het dus niet...

avatar van kemm
Het zit als volgt:

Er zijn twee verschillende versies van dit album, een met het nummer Love Gun (met Lauren Bennett) en de ander met Please met Selah Sue. Ik vermoed een Amerikaanse en Europese release. Dat nummer met Lauren Bennett is echt compleet bagger. Gelukkig krijgen wij het ontzettend mooie duet met onze eigenste Selah Sue! Je kan het hier horen: http://www.stubru.be/progra...

Op die radiozender deed Sanne ook het verhaal achter Please: het zou een nummer zijn voor haar debuutalbum (2011 komt het!). Ze had er een mannelijke zanger voor nodig, dus stuurde ze Cee-Lo gewoon een mailtje. Die was zo onder de indruk van haar stem dat hij meteen toehapte. Het nummer vond hij ook zo goed dat hij het eveneens op z'n eigen album heeft gezet. En zo staat onze soultrots op een album van Cee-Lo Green.

Dat nummer is ook voor mij aanleiding (veel meer dan Fuck You) om dit album toch maar te checken. Zinderend mooi!

avatar van Niek
kemm schreef:
! Ik ben zooo benieuwd naar Selah's debut! En ga idd dankzij dit verhaal ook dit album checken...

Het blijft toch jammer dat Cee Lo Green moet starten van zo'n laag gemiddelde. Bij zulke albums, die toch enigzins gehypt worden, zijn er altijd mensen die het leuk vinden om zonder reden een 1 te geven. Ik heb het album nou meer dan 10x geluisterd en het bevalt mij toch zeer goed. Je kan een album niet op 1 snelle luisterbeurt recenseren. Of op 1 nummer, fuck you. Wat ik trouwens gewoon een erg aanstekelijk nummer vind.

Het album is erg soulvol. Het klinkt zeker catchy maar Cee Lo heeft toch een heerlijke rauwe stem die er af en toe erg goed uit komt. Er zitten zeker ook mindere nummers op maar nummers als please, bodies, i want you, cry baby zijn toch errug lekker.

Hopelijk komt hij weer een keer snel naar amsterdam en gaat hij dan gewoon optreden! Want ik ga er zeker heen. Moet toch een goede avond worden met deze entertainer op het podium.

ronaldinho schreef:

Jij bent een man naar mijn hart ! Ben het helemaal met je beschrijving eens. Ik wordt ook heel erg blij van dit album! Het is weliswaar niet zo goed als z'n eerste twee, maar bevat genoeg pareltjes om nog lang van te genieten. Het is allemaal wat gladder geproduceerd, maar de kwaliteit is evengoed hoog en het is inderdaad erg soulvol. Er staan inderdaad een paar nummers op die niet of minder blijven hangen, maar deze zijn wel in de minderheid..

Weet je wat het is, ik ben fan van de man, zijn stem en de wegen die hij inslaat. Ik ben dus allang blij dat er weer nieuwe nummers zijn en vermaak me voorlopig nog wel even met 'The Lady Killer'.

En ach, wat kan het schelen hoeveel sterren anderen aan dit album geven? Het gaat om je persoonlijke beleving..

En waarschijnlijk wel bekend (ik bedoel, je zit èn op Music Meter èn je zit bij Cee-Lo te lezen), maar een echte aanrader om te downloaden, is Cee-Lo's mixtape 'Stray Bullets'. Zo gevonden op het wereldwijde web. Dan heb je er zomaar nog eens 14 nieuwe nummers bij van Cee-Lo en wederom vanuit een totaal andere invalshoek. Persoonlijk vind ik 'Stray Bullets' zelfs beter. Cee-Lo's genialiteit en gekte komen hier veel meer tot hun recht. En laat je niet afschrikken door het woordje 'mixtape', want het zijn gewoon 14 losse nummers.

ps Ben nog relatief nieuw hier en begrijp eigenlijk niet helemaal waarom 'Stray Bullets' niet als album op Music Meter staat. Heb wel begrepen dat we zelf albums mogen toevoegen, maar zag ook dat daar regels voor waren. Heb nog niet de tijd gehad om deze precies na te lezen...

avatar van Emile93
Gewoon een lekker soulalbum. Ik vind Cee Lo Green's stem sowieso al heerlijk. Dit is echt een aanrader!

Beste nummer: Fuck you
Slechtste nummer: Bright Lights Bigger City

Mr_White
Heerlijk album. Snap het lage gemiddelde ook niet zo, maar whatever. Fuck You natuurlijk is de hitsong die inmiddels zo kapot gedraaid is dat je er bijna ziek van wordt (niet omdat het nummer slecht is overigens). Sterkste kwaliteit van dit album naast Cee Lo's geweldige zang is de productie van Fraser T. Smith, die hier toch de beste nummers op zijn naam heeft staan (Wildflower, Satisfied, I Want You, Cry Baby), alhoewel het nummer eigenlijk ook geen echte domper kent.